La momentul actual, tot mai multi oameni, care se confrunta cu diferite leziuni la nivelul corpului, cauta sa apeleze la un tratament de crioterapie, acesta fiind recunoscut, atat de specialisti, cat si de fosti pacienti, pentru beneficiile clare pe care le poate aduce. Daca si tu te confrunti cu anumite veruci sau tumori care au ajuns sa-ti dea batai de cap, o astfel de procedura medicala reprezinta exact ceea ce aveai nevoie, articolul de fata urmand sa-ti ofere toate informatiile necesare pentru a-ti putea forma o prima opinie pertinenta cu privire la acest subiect.
In ce consta un tratament de crioterapie?
In termeni generali, un tratament de crioterapie se foloseste de frig pentru a putea trata anumite inflamatii sau situatii medicale care pot ajunge sa provoace durere, lucrarea constand in generarea unui soc termic asupra zonei vizate. Prin urmare, de la temperatura de 34 grade celsius, la care trebuie sa se regaseasca un organism uman obisnuit, se va ajunge pana un nivel sub 15 grade celsius.
Cu toate ca pare o metoda inovativa, crioterapia a fost o procedura practicata inca din Antichitate, Hipocrate fiind cunoscut pentru faptul ca folosea asemenea tratamente in ameliorarea durerilor (400 i. Hr.). Bineinteles ca, la momentul actual, metodele sunt cu mult mai avansate, ca urmare a progresului medical ce se inregistreaza de la an la an.
Printre cele mai recunoscute tratamente de acest tip se numara cel de crioterapie cu azot lichid, procedura constand in aplicarea unei mici cantitati de substanta pe diferite parti afectate ale corpului. Azotul lichid este recunoscut pentru proprietatile sale de racire extrema, acesta putand sa inghete orice tip de tesut viu. Prin urmare, dupa aplicarea sa, tumorile de pe piele vor putea fi eliminate cu usurinta.
In medie, un tratament dureaza in jur de 30 de secunde pentru fiecare leziune in parte, gradul de durere situandu-se la parametrii minimi pe tot parcursul procesului. Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda apelarea la institutii medicale cu experienta in domeniu, care lucreaza doar cu tehnologie moderna.
Cand se recomanda un tratament de crioterapie si ce beneficii aduce?
Daca esti interesat de un tratament de crioterapie, atunci vei dori sa afli, cu exactitate, cui ii este recomandat din perspectiva specialistilor, cu toate ca, cel mai probabil, ti-ai format deja o idee cu privire la acest subiect. Prin urmare, procedeul este recomandata persoanelor care se confrunta cu:
- veruci si negi pe diferite parti ale corpului;
- excrescente ale pielii (acrocordoane, papiloane, angioame);
- formatiuni tumorale benigne si maligne;
- pete cauzate de expunerea la soare;
- keratoze actinice si seboreice.
In ceea ce priveste beneficiile obtinute, atat din punct de vedere al specialistilor, cat si din punct de vedere al fostilor pacienti, acestea sunt considerate urmatoarele:
- eliminarea sau reducerea anumitor dureri si inflamatii;
- eliminarea verucilor, negilor, tumorilor si a altor afectiuni ale pielii;
- musculatura reste relaxata;
- este stimulata secretia de hormoni si de analgezici locali.
In concluzie, dupa cum se poate observa, un astfel de tratament se poate dovedi benefic pentru toate persoanele care ajung sa sufere de diferite afectiuni ale pielii, beneficiile obtinute fiind cat se poate de clare.