Crioterapie Bucuresti

Crioterapie Bucuresti

 Crioterapia poate constitui o metoda alternativa de tratament pentru anumite afectiuni, capatand o popularitate tot mai mare in randul persoanelor care vor sa profite de beneficiile multiple ale acestei proceduri care se bazeaza pe efectul terapeutic al temperaturilor scazute, motiv pentru care numarul celor care vor sa faca sedinte de crioterapie in Bucuresti se afla in crestere.

Crioterapie in Bucuresti: ce este crioterapia si cum functioneaza?

Inainte de a merge la crioterapie in Bucuresti, majoritatea persoanelor se informeaza pe internet cu privire la beneficiile acestei forme de tratament si afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul sau. Crioterapia este sinonima cu tratamentul prin frig si este o metoda non-invaziva la care poti apela atunci cand te confrunti cu inflamatii, edem, dureri si care se poate aplica local sau general.

Pentru crioterapie locala, se utilizeaza bai cu gheata, masaj cu gheata, spray cu lichid de racire sau sonde speciale care scad temperatura tesuturilor. Pe de alta parte, crioterapia generala implica scufundarea intregului corp in temperaturi extrem de scazute pentru cateva secunde sau minute. Persoanele care nu sunt obisnuite cu frigul pot simti un mai mare disconfort in timpul crioterapiei.

Crioterapia este benefica pentru ameliorarea durerilor si inflamatiilor, relaxarea musculaturii, tratarea unor afectiuni dermatologice, prevenirea hemoragiilor postoperatorii, combaterea spasmelor etc. Aceasta poate fi utilizata pentru tratarea unor probleme localizate ale pielii, cum ar fi verucile si cheratozele, in aceste cazuri zona afectata fiind inghetata cu azot lichid.

Efectul antiinflamator al crioterapiei este cel datorita caruia durerile musculare si articulare sunt reduse semnificativ, aceasta metoda de tratament fiind eficienta inclusiv pentru persoanele care sufera de artrita. Crioterapia trateaza inflamatiile cu ajutorul unei varietati de enzime si contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Unde poti beneficia de crioterapie in Bucuresti?

Daca vrei sa faci crioterapie in Bucuresti, exista cateva locuri din care poti alege. De exemplu, la clinica de ortopedie, neurologie si recuperare medicala CentroKinetic pretul unei sedinte de procedura crioterapie este de 40 lei si sunt utilizate diverse metode, intre care baia cu apa rece pentru cateva secunde, folosirea spray-ului de racire pentru calmarea durerilor sau masajul cu cuburi de gheata, potrivit mai ales pentru afectiunile post-traumatice.

O alta clinica din Bucuresti unde se efectueaza crioterapia este clinica Eminescu 100, unde se realizeaza proceduri de diagnosticare si scheme de tratament personalizate. Clinica de recuperare medicala si sportiva Kinetic Sport&Medicine din Bucuresti include la randul sau crioterapia in lista serviciilor oferite, fiind utilizate metode de tratament prin care sa fie ameliorata durerea asociata unor afectiuni precum poliartrita reumatoida.

Crioterapia, cunoscuta si sub denumirea de terapie prin frig, are beneficii multiple pentru organism si este folosita inclusiv in scopuri cosmetice, pentru a trata acneea, reda fermitatea pielii, diminua cearcanele, ridurile si pentru a preveni imbatranirea pielii.

Prin urmare, crioterapia, care consta in expunerea pe termen scurt a tegumentului la temperaturi foarte scazute, are numeroase avantaje pentru organism si poate fi recomandata in tratarea unor afectiuni medicale, ca urmare a efectului antiinflamator si a declansarii vasoconstrictiei locale.