Meniu

Crioterapie faciala

Actualizat pe:

Crioterapia faciala este o interventie estetica benefica pentru ameliorarea pielii aflate la nivelul tenului, avand puternice efecte asupra imbunatatirii elasticitatii si a colagenului. Aceasta se bazeaza pe tratarea sau ameliorarea diverselor zone ale fetei cu ajutorul tratamentului prin frig, timp in care tenul este expus unor temperaturi de inghet sau aproape de inghet.

Se utilizeaza un dispozitiv profesional, cu ajutorul caruia tenul primeste doza necesara de tratament in cadrul unei sedinte de scurta durata sustinuta de un medic specialist in dermatologie si in medicina estetica. Astfel, persoanele care nu au timp suficient la dispozitie pentru sedintele de terapie pentru ten, pot opta cu incredere pentru crioterapia faciala.

Beneficii pe care le obtii cu ajutorul procedurii de crioterapie faciala

Persoanele care isi doresc sa aiba un ten de invidiat, o piele fina, lipsita de imperfectiuni, pot apela cu incredere la crioterapia faciala, procedura prin care se ating rezultate satisfacatoare pentru orice tip de ten. Printre efectele pozitive obtinute se numara si:

  • ameliorarea acneei – interventia de crioterapie aplicata la nivelul fetei obtine efecte pozitive si in procesul de ameliorare sau chiar de tratare a acneei incapatanate si inestetice;
  • indepartarea cicatricilor – odata ce acneea este vindecata, nu inseamna si ca semnele provocate de ea dispar, pur si simplu, ci, din contra, stagneaza si ofera pielii un aspect neplacut. Din fericire, crioterapia faciala se dovedeste a fi benefica si in crearea unui efect de umplere a golurilor inestetice lasate de acnee;
  • stimularea productiei de colagen – colagenul este o substanta produsa in mod natural in organism, fiind responsabila de hidratarea corespunzatoare a tenului, astfel incat sa-si mentina elasticitatea si sa previna aparitia semnelor timpurii de imbatranire a fetei. Vestea buna este ca, datorita crioterapiei, productia de colagen este stimulata;
  • reducerea petelor pigmentare – pentru un ten neted si placut armonizat cromatic, crioterapia faciala exceleaza, dovedindu-se a fi o forma de tratament care reduce vizibil petele pigmentare inestetice.

Efecte secundare ale procedurii de crioterapie faciala

Pacientii pot manifesta si unele forme de efecte secundare in ceea ce priveste crioterapia faciala, care nu necesita, totusi, o anumita perioada de recuperare sau dureri. Efectele secundare constau in manifestarea unor senzatii de amorteala, furnicaturi sau chiar roseata. Din fericire, sunt reactii normale ale tenului, care a intrat in contact cu o temperatura foarte scazuta, aproape de inghet.

In cazul in care senzatiile neplacute sau roseata sunt persistente si dupa 24 de ore, pacientul poate sa se adreseze cu incredere medicului specialist, pentru a primi indicatii si recomandari specializate, potrivite pentru reactia adversa experimentata. De asemenea, nu trebuie sa se utilizeze crioterapia faciala mai mult decat este recomandat. Exista si anumite cazuri in care pacientilor nu le este recomandata crioterapia: daca sufera de diabet sau de probleme de sanatate care afecteaza nervii.

In concluzie, crioterapia faciala este un tratament pe baza de frig aplicat la nivelul fetei, utilizat la scara larga de persoanele care experimenteaza anumite afectiuni ale tenului, care provoaca un aspect inestetic.