Meniu

Dermapen

Actualizat pe:

Tot ce trebuie sa stii despre cel mai avansat dispozitiv de microneedling – Dermapen

Una dintre cele mai avansate metode de eliminare a liniilor fine, cicatricilor, acneei, petelor pigmentare si a ridurilor este tratamentul Dermapen. Instrumentul folosit are forma unui pix si presupune realizarea mai multor leziuni microscopice la nivelul epidermei. Multi tind sa o asemene cu tehnica traditionala de acupunctura.

Deja de la sfarsitul secolului trecut se putea vorbi de tratamente de microneedling, doar ca tehnica nu era inca una perfectionata. Cu timpul au aparut variante din ce in ce mai avansate si mai complexe, astfel ca procesul a suferit o transformare totala. El poate fi folosit in zone precum fata, decolteul, gatul, mainile etc.

Exista foarte multe poze de tip before and after in care o persoana poate observa cu usurinta imbunatatirile aduse tenului clientilor care au apelat la tratamentul cu Dermapen. Pielea a capatat un aspect intinerit, uniform si mult mai sanatos de care orice pacienta va fi incantata.

In ce consta, mai exact, tratamentul cu Dermapen?

Microneedlingul sau tehnica de inductie a colagenului prin Dermapen consta intr-o procedura minim invaziva, al carui scop este acela de a stimula productia de colagen din organism. Aceasta stimulare se produce prin crearea unor leziuni microscopice la nivelul epidermei. Multi o aseamana cu tehnica traditionala de acupunctura.

Leziunile respective nu sunt vizibile cu ochiul liber, asa ca pacienta nu trebuie sa se ingrijoreze de ele. Mai intai de toate, medicul va evalua zona asupra careia urmeaza sa fie aplicat tratamentul de microneedling. Pe urma, o va dezinfecta si va aplica substanta activa pe suprafata ce trebuie imbunatatita, iar aici urmeaza sa fie folosi si dermapenul.

Dispozitivul Dermapen va efectua in jur de 1000 de microintepaturi pe secunda, iar nivelul de penetrare este ales in functie de nevoile pacientului. Intepaturile sunt perfect controlate, asa ca nu trebuie sa existe un motiv de ingrijorare. Desi modul in care se desfasoara tratamentul inspira teama, nu este deloc unul durerors

Sedinta optima de tratament Dermapen – cum arata ea?

Bineinteles, nevoile pacientilor difera, ceea ce inseamna ca si tratamentul cu Dermapen s-ar putea sa fie modificat in urma unui consult, pentru a i se potrivi cat mai bine celui care il urmeaza. Datorita instrumentului revolutionar, sedintele cu Dermapen nu vor dura mult, ci doar o jumatate de ora; durata se poate modifica in functie de suprafata zonei respective.

Existra trei faze recomandate de medicii dermatologi: faza I de reconstructie, care consta in 4 sedinte la 15 zile, faza a-IIa, de stabilizare, unde este nevoie de 2 sedinte la o luna distanta si faza a III-a, care se ocupa de mentinerea rezultatelor si consta in 4 sedinte, fiecare fiind realizata dupa o perioada de 3 luni intre ele.

In zilele ce urmeaza dupa procedura, tenul pacientei o sa fie putin sensibil. Semnele vor disparea la putin timp, iar pacienta va obtine aspectul placut pe care si l-a dorit dintotdeauna. Se poate vorbi de efectele definitive din urma procedurii dupa ce a trecut o perioada de 2-3 luni.

Prin urmare, tratamentul Dermapen este unul sigur, la care se poate apela cu incredere.