Meniu

Mezoterapie

Actualizat pe:

Cu siguranta ai auzit macar o data de mezoterapie, procedura care te poate ajuta sa redai pielii un aspect proaspat si ferm. Aceasta metoda folosita tot mai frecvent in medicina cosmetica medicala a devenit o solutie convenabila pentru persoanele care isi doresc o piele neteda, stralucitoare si mai ales sanatoasa. Pentru ca actioneaza ca un stimulent al sanatatii pielii, mezoterapia a devenit o procedura populara in intreaga lume.

Care este principiul de tratament pentru mezoterapie?

Procedura de mezoterapie presupune folosirea unor ace subtiri pentru a injecta in stratul mijlociu al pielii, adica in mezoderm, substante precum hormoni, enzime si vitamine cu rol de hranire, hidratare si regenerare. Aceste microinjectii nu numai ca au rolul de a hidrata si intineri pielea, ci si de a aborda cauzele fundamentale care duc la deteriorarea pielii, asa cum sunt inflamatia si circulatia deficitara.

Deci, daca te intrebi ce este mezoterapia faciala, raspunsul este unul simplu: un tratament medical nechirurgical la baza caruia se afla o tehnica ce implica efectuarea unor microinjectii (manual sau cu ajutorul unor dispozitive speciale) care sa furnizeze mezodermului substante nutritive – practic un cocktail de ingrediente hranitoare si benefice pentru piele – care patrund si actioneaza in profunzime.

Fiind o procedura minim invaziva, care se efectueaza cu ace foarte subtiri, mezoterapia este nedureroasa si o sedinta dureaza in medie 30-45 de minute. Anestezia locala nu este obligatorie, insa daca esti o persoana sensibila se poate aplica crema anestezica pentru a amorti zona faciala. In cadrul unei sedinte, se fac mai multe injectari cu dozaj mic de substanta, la distante de 1-3 cm, in functie de zona.

Mezoterapie faciala: avantaje multiple pentru ten

Daca vrei sa obtii un ten cu aspect sanatos si stralucitor, dar nu vrei sa apelezi la interventii chirurgicale, iti poti indrepta atentia catre tehnica de mezoterapie faciala, aceasta procedura nechirurgicala care hraneste si vindeca pielea in profunzime. Mezoterapia are numeroase beneficii, printre care si urmatoarele:

  • contribuie la imbunatatirea aspectului pielii: sedintele de mezoterapie iti vor oferi un plus de stralucire si luminozitate, intrucat microinjectiile actioneaza pentru tratarea hiperpigmentarii, pentru estomparea ridurilor superficiale si pentru combaterea aspecului de piele obosita;
  • hraneste si hidrateaza pielea: mezoterapia este un tratament personalizat pentru ca fiecarei persoane i se injecteaza in mezoderm substantele de care tenul sau are nevoie, fie ca e vorba de reintinerirea pielii sau de obtinerea unui plus de luminozitate;
  • stimuleaza producerea naturala de colagen: cocktailul de vitamine injectat in mezoderm poate stimula celulele fibroblaste din piele sa produca mai mult colagen, proteina structurala responsabila sa mentina pielea elastica si tanara;
  • trateaza anumite afectiuni: mezoterapia este eficienta inclusiv in tratarea unor afectiuni de ordin dermatologic sau estetic, printre care caderea parului, vergeturile si celulita, cearcanele, cicatricile postacneice etc.

Asadar, exista o multime de argumente care stau la baza popularitatii acestui tratament care are puterea de a reintineri pielea si de a ii oferi un aspect sanatos, efectele fiind de lunga durata si contribuind la incetinirea efectelor imbatranirii. In plus, procedura este rapida si nu implica durere.