Meniu

Micropigmentare scalp

Actualizat pe:

Caderea prematura a parului poate sa fie o problema atat a barbatilor, cat si a femeilor si de aceea foarte multi aleg tratamentul de micropigmentare scalp. Unii oameni se folosesc de aceasta tehnica si pentru a ascunde semne din nastere sau diverse cicatrici pe care le-au capatat pe parcursul vietii. Indiferent de motiv, tehnica se afla la dispozitia tuturor celor interesati.

Procesul se diferentiaza de transplantul de par prin faptul ca nu este chirurgical, invaziv si nici nu duce la reactii adverse sau la o perioada lunga de recuperare. Deoarece rezultatele sunt imediate, pacientii se pot bucura de noul lor aspect imediat dupa sedinta de micropigmentare.

Ce se intampla in timpul sedintei de micropigmentare scalp?

Inainte de tratamentul de micropigmentare scalp propriu-zis, pacientul si specialistul care se ocupa de buna desfasurare a lui, trebuie sa stabileasca toate detaliile necesare. Acest lucru inseamna, in primul rand, efectuarea unui test pentru a vedea daca pacientul reactioneaza bine la pigmentul selectat si nu este alergic.

Micropigmentarea se aseamana foarte mult cu modul in care sunt realizate tatuajele, dar spre deosebire de cazul lor, unde pigmentii de culoare sunt introdusi in al doilea strat de piele, aici vor fi introdusi in primul strat. Procedura se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv cu ace, iar pentru a se adapta nuantei naturale a parului, vor fi introduse si granule de pigmenti minerali combinati.

In functie de marimea suprafetei, durata sedintei se poate prelungi, iar cand vine vorba de numarul lor, pentru cele mai bune rezultate unele tratamente vor avea nevoie de 3 sedinte. Un lucru este cert: rezultatul final al tratmentului va merita din plin.

Alte lucruri pe care trebuie sa le stii neaparat despre micropigmentare scalp

Candidatul perfect pentru tratamentul de micropigmentare scalp este cel care isi doreste sa acopere cicatricile prezente pe suprafata scalpului, cel care este mult prea tanar pentru a face un transplant de par, care si-au pierdut parul in totalitate sau care sufera de alopecie. Cateodata, micropigmentarea este combinata cu alte tehnici pentru a le spori efectul.

Printre aspectele cele mai importante pe care o persoana vrea sa le cunoasca inainte sa apeleze la procedura de micropigmentare scalp, pretul ocupa un loc fruntas. Exista mai multe zone ale scalpului asupra carora va fi aplicat tratamentul si fiecare are nevoie de mai multe sedinte dedicate lor, cu exceptia zonelor laterale unde o sedinta este suficienta.

In general, pretul pentru una din zonele scalpului se regaseste in intervalul de 180 si 500 de euro; modificarile apar in functie de tipul pielii si de marimea suprafetei ce trebuie acoperita. Cu privire la intretinerea tratamentului, ea sa va face la un interval de 1 sau de 2 ani. Pentru pretul exact, cei interesati vor programa mai intai un consult.

Prin urmare, indiferent de sex sau de cauzele care au dus la pierderea parului unor persoane, ele pot alege micropigmentarea in locul transplantului de par, fiind o metoda mult mai accesibila, mai rapida si fara efecte secundare.