Dermatologie online

Dermatologie online

Dupa cum se stie, pandemia le-a pus tuturor oamenilor probleme si i-a adus in fata unor situatii cu care nu s-au mai confruntat niciodata, astfel ca, fortati de probleme, unii au apelat chiar si la solutii medicale de la distanta, cum ar fi dermatologie online sau psihologie online.

Foarte multe clinici din Romania si-au adaptat oferta de servicii in aceasta perioada si au pus la dispozitie specialitati care sa poata fi accesate de la distanta, fara sa fie nevoie de interactiunea fizica dintre medic si pacient. Asa a luat nastere consultatia online, prin intermediul careia oamenii pot primi tratament medical personalizat fara sa se deplaseze la cabinetul medical.

In ce consta o consultatie de dermatologie online

Intr-o consultatie de dermatologie online, pacientii nu se mai afla in fata specialistului, dar pot beneficia de tratament adecvat pentru afectiuile dermatologice si venerologice de care sufera. Cum? Intr-un mod cat se poate de simplu!

In primul rand, ei trebuie sa acceseze pagina de internet a clinicii respective, sa completeze un formular, in care pot trimite informatii, dar si imagini despre afectiunea care ii deranjeaza. Dupa acest pas, vor face plata, folosind cardul bancar si asteapta sa primeasca tratamentul.

Dupa ce informatiile si fotografiile au fost analizate de un dermatolog online, pacientul primeste pe e-mailul sau reteta si factura. Daca este cazul unor recomandari suplimentare acestea vor fi oferite de specialist tot in mailul destinat pacientului. Daca are nelamuriri si intrebari, pacientul se poate adresa clinicii, astfel incat tot procesul sa se desfasoare in cele mai bune conditii pentru el.

Care sunt avantajele oferite de o consultatie la dermatologie online

Este clar ca lumea se schimba, iar acele clinici medicale care nu vor tine pasul cu ea vor avea de pierdut, acesta fiind si motivul pentru care tot mai multe dintre ele ofera servicii la distanta, cum este si consultatia la dermatologie online. Evident ca sunt unele specialitati care nu se preteaza acestui serviciu, dar in cazul dermatologiei apar avantaje importante:

  • solicitarile pot fi transmise 24/7 – mediul online ofera aceasta posibilitate pe care niciun alt canal nu-l poate pune la dispozitie: solicitarile pot fi trimise la orice ora catre un dermatolog online. Practic, oamenii nu mai depind de programul de lucru al clinicii sau al operatorilor din call-center, ci cum descopera o problema, cum pot face o solicitare si vor beneficia de ajutor in scurt timp;
  • confidentialitate – pacientii au parte de un control total asupra informatiilor. Faptul ca recomandarile de tratament sunt primite pe email face ca doar persoana interesata direct sa aiba acces la ele;
  • mai mult confort pentru pacient – dupa cum se stie, multi oameni au trac de doctori, iar cand ajung in fata lor isi pierd cuvintele, uita lucruri importante pe care le au de comunicat, in privinta simptomelor. Aceste neplaceri sunt inlaturate in cazul unei consultatii online, pentru ca oamenii se simt mult mai in siguranta pe terenul lor.

In concluzie, persoanele care au o problema din sfera dermato-venerica au o optiune moderna si eficienta: consultatia de dermatologie online. Dermatologia este o specialitate „vizuala” astfel ca medicii buni care au contact cu multe afectiuni isi pot da seama fie si dintr-o simpla poza despre ce este vorba si ce tratament este necesar, astfel ca diagnosticele puse de la distanta pot fi la fel de corecte ca si pe cale traditionala.