Meniu

PRP alopecie

Actualizat pe:

In prezent, exista o multime de persoane care se confrunta cu fenomenul de cadere drastica a parului, cunoscut si sub numele de alopecie; din fericire, tratamentul PRP pentru alopecie este o metoda care se dovedeste a fi de un real ajutor. Astfel, daca si tu te afli intr-o astfel de situatie pe care nu stii cum sa o gestionezi, te poti adresa oricand medicului specialist pentru gasirea unei solutii adecvate.

Tratamentul PRP (Platelet Rich Plasma) consta in imbogatirea cu trombocite a plasmei autologe, intrand in categoria celor mai moderne tratamente impotriva caderii parului, prin regenerarea pielii de la nivelul scalpului. Cu alte cuvinte, medicul specialist se ocupa de procedura de recoltare a sangelui pacientului, caruia i se imbunatatesc factorii de crestere si care este, ulterior, este reinjectat la nivelul tesutului cutanat. Intreaga procedura are capacitatea de a trata fenomenul neplacut de cadere a parului si de a-i favoriza cresterea.

Beneficii pe care le obtii prin intermediul tratamentului PRP pentru alopecie

Inainte de a apela la tratamentul PRP pentru alopecie, trebuie sa te asiguri ca te informezi in mod corespunzator, pentru a invinge cu succes caderea parului. Partea buna este ca tratamentul cuprinde o serie generoasa de beneficii. Printre acestea se numara si:

• procedura non-chirurgicala – din fericire, daca si tu te numeri printre pacientii care nu isi doresc sa aiba parte de interventii chirurgicale dureroase, poti lua in considerare tratamentul PRP, o procedura care nu provoaca durere si care ofera rezultate satisfacatoare;

• rezultate vizibile in timp scurt – multumita tehnologiei avansate din cadrul medical, ai posibilitatea de a te bucura de rezultate rapide. In ceea ce priveste tratamentul PRP folosit impotriva caderii parului, rezultatele incep sa devina vizibile dupa doua saptamani de la procedura;

• lipsa perioadei de recuperare – pentru ca nu este o procedura complexa si care sa provoace un nivel ridicat de durere, nu este necesara o anumita perioada de recuperare;

• se stimuleaza cresterea naturala a parului – fenomenul de cadere a firelor de par este inlocuit cu cresterea lor intr-o maniera sanatoasa.

Cum se desfasoara tratamentul PRP pentru alopecie?

Daca te-ai hotarat sa beneficiezi de tratamentul PRP pentru alopecie si iti doresti sa stii in mod concret care sunt pasii desfasurati, poti citi in continuare informatiile mentionate mai jos. In cadrul procedurii, medicul specialist trebuie sa tina cont de cateva etape, pentru o buna desfasurare a tratamentului. Printre acestea se numara si:

• recoltarea cantitatii necesare de sange de la pacient; de regula sunt necesari 8-9 ml;
• adaugarea probei de sange intr-o centrifuga tip PRP;
• extragerea trombocitelor prin intermediul unei seringi;
• injectarea trombocitelor chiar la nivelul scalpului pacientului;
• reaplicarea procedurii pentru obtinerea unor efecte de lunga durata.

Pentru ca in timpul procedurii nu se simte un nivel mare de durere, nu este nevoie de anestezie de niciun fel si nici de o perioada de recuperare. Din contra, pacientii pot reveni la activitatile obisnuite dupa ce procedura a luat sfarsit. Cu toate acestea, se poate aplica o crema cu efect anestezic pentru cei care se confrunta cu un nivel ridicat de sensibilitate la nivelul scalpului.

Avand in vedere toate informatiile furnizate anterior in articol, poti lua si tu in considerare aplicarea tratamentului PRP pentru vindecarea cu succes a alopeciei si pentru prevenirea caderii neplacute a parului.