Meniu

PRP Scalp

Actualizat pe:

PRP pentru scalp este o terapie care atrage interesul tot mai multor persoane care vor sa previna consecintele caderii parului. Terapia PRP este o metoda de tratament moderna, care presupune prelevarea sangelui de la pacient si procesarea acestuia, mai precis centrifugarea sa pentru obtinerea unei plasme bogate in trombocite. Cu alte cuvinte, terapia PRP foloseste trombocitele din sange pentru a actiona asupra celulelor foliculilor de par si pentru a stimula in mod natural regenerarea parului.

Cum decurge procedura PRP scalp?

PRP pentru scalp este o metoda terapeutica neinvaziva ce implica injectarea in scalp a unei solutii formate din propria plasma bogata in trombocite, cu scopul de a stimula cresterea parului in mod natural prin imbunatatirea sanatatii foliculilor de par deja care exista deja la nivelul scalpului.

In timpul interventiei, se recolteaza sange care va trece ulterior printr-un proces de centrifugare pentru a se separa plasma si trombocitele de celelalte elemente componente ale sangelui. Ulterior, plasma bogata in trombocite este injectata in scalp cu ajutorul unui ac fin. Dupa procedura, e posibil sa apara roseata in zona asupra careia s-au intervenit, insa este o reactie normala si nu reprezinta un motiv de ingrijorare.

Inca de la prima sedinta de terapie PRP vei observa ca parul nu iti mai cade la fel de mult. Prin actiunea plasmei, se stimuleaza aparitia unor noi foliculi de par si in timp te vei bucura de o podoaba capilara bogata. Tinand cont ca este o procedura noninvaziva si aproape deloc dureroasa, nu se efectueaza anestezie locala inainte de tratament. In plus, nu este nevoie nici de recuperare in urma terapiei PRP pentru scalp.

Cine poate beneficia de tratament PRP pentru scalp?

Terapia PRP pentru scalp se adreseaza persoanelor care se confrunta cu o cadere excesiva a parului si poate fi recomandata de medic celor care se confrunta cu alopecie usoara sau moderata, celor care nu prea mult par in anumite regiuni ale scalpului, precum si pentru a stimula cresterea parului in unele situatii, cum ar fi dupa sarcina sau atunci cand acesta se rareste drastic. Cei mai buni candidati pentru tratamentul de regenerare a parului PRP sunt persoanele pe scalpul carora se pot observa foliculi de par functionali, desi parul nu creste sau cade.

Care sunt avantajele terapiei PRP pentru scalp?

PRP pentru scalp este un tratament eficient, cu numeroase avantaje. In primul rand, este o procedura sigura, care nu presupune incizii, taieturi si implicit necesitatea de recuperare. Mai departe, aceasta contribuie la intarirea firelor de par si rezultatele sunt vizibile inca de la inceputul tratamentului. De asemenea, terapia PRP asigura un rezultat cu aspect natural. Prin faptul ca stimuleaza foliculii de par inactivi, procedura PRP pentru scalp favorizeaza cresterea parului pe termen lung. Nu in ultimul rand, reactiile adverse sunt minore si dispar in cateva zile de la tratament.

In concluzie, terapia PRP pentru scalp – potrivita atat pentru femei, cat si pentru barbati – este o procedura moderna prin care parul este stimulat sa se regenereze printr-o metoda inedita, aceea a injectarii in scalp a propriului sange, riscul de alergie fiind aproape inexistent.