Meniu

Terapia Vampir Par

Actualizat pe:

Stilul de viata modern, caracterizat prin stres, alimentatie deficitara si obiceiuri nocive pentru sanatate se reflecta si in aspectul pielii sau al parului, astfel ca multe persoane nemultumite de felul in care arata recurg la terapia vampir par. Aceasta metoda este una moderna si destul de populara, eficienta si sigura, care stimuleaza mecanismele proprii de regenerare ale organismului, incetinind imbatranirea tesuturilor si stopand caderea parului.

Pasii in terapia vampir par

Terapia vampir par se adreseaza persoanelor care isi doresc o stare mai buna a pielii si parului, fara sa foloseasca substante artificiale.

Pasii care sunt urmati in cadrul acestei proceduri sunt urmatorii:

  • se recolteaza o cantitate mica de sange, in tuburi speciale;
  • tuburile care contin sangele recoltat sunt introduse intr-o centrifuga;
  • prin centrifugare, sunt separate globulele rosii, cele albe si trombocitele;
  • plasma imbogatita in trombocite se incarca in seringi;
  • se aplica o anestezie topica, adica sub forma de crema 9in cazu tenului, gatului sau decolteului), pe suprafata unde se va face injectarea, in timp ce pentru injectarile in scap nu este, de regula, nevoie de anestezie;
  • se injecteaza in piele substanta, cu un ac foarte subtire sau prin microneedling.

Intreaga procedura dureaza aproximativ 30 de minute, ia dupa ce pacientii ies din cabinet vor trebui sa evite expunerea la soare, vizitele la solar, baile fierbinti si, in cazul injectarii la nivelul tenului, aplicarea produselor de machiaj.

In ce afectiuni este recomandata terapia vampir par si piele

Terapia vampir par este recomandata in cazul caderii parului pentru ca inducere regenerarea tisulara prin factorii de crestere ce sunt eliberati prin degranularea trombocitelor. Acestia conduc procese fiziologice care vindeca pielea dupa traumatisme prin: atragerea celulelor stem si stimularea multiplicarii celulare, stoparea eliberarii substantelor nocive, atragerea macrofagelor care conduc la regenerare si grabirea reepitelizarii.

Aceasta procedura este utila in mai multe probleme cutanate: escare, ulcere arteriale sau venoase, ulcere ale piciorului diabetic, arsuri, plagi superficiale, alopecie, cicatrici, rejuvenare faciala.

In privinta caderii parului (alopecie), s-a demonstrat ca terapia vampir ofera un efect revigorant asupra foliculului pilos. In cazul alopeciei androgenice, prin aceasta tehnica este stimulata cresterea  de noi fire de par.

Are contraindicatii terapia vampir par?

Pentru ca in terapia vampir par substantele care sunt injectate provin din sangele pacientului, nu se produc alergii, intolerante sau reactii de corp strain. Este nevoie insa ca in cabinet totul sa fie igienizat si sa se utilizeze intrumentar steril. In momentul in care se face injectarea in scalp, se poate produce o inflamatie locala, care insa este de scurta durata. De asemenea, mai pot aparea mici vanatai, care se vor resorbi in cateva zile.

Cu toate ca procedura este usor tolerata si fara riscuri, terapia vampir pentru par este contraindicata in urmatoarele cazuri: instabilitate hemodinamica, sepsis, trombocitopenie, infectii acute sau cronice, tratament aticoagulant, boli hepatice cronice.

In concluzie, daca te confrunti cu caderea parului si ai obosit sa folosesti produse care nu au niciun efect, poti incerca si terapia vampir par, care se desfasoara rapid si sigur, intr-un cabinet de dermatologie sau de estetica.