Meniu

Ecografie transfontanelara Timisoara

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Nou-nascutii si bebelusii care necesita o ecografie transfontanelara in Timisoara pot beneficia de un astfel de serviciu in conditii foarte bune la una din clinicile de top din municipiu, care au in oferta de servicii si acest tip de ecografie ce permite vizualizarea creierului prin fontanela, cu un transductor de mici dimensiuni, dar cu o frecventa inalta, pentru o acuratete ridicata a imaginilor.

Poti descoperi in continuare unde sa te prezinti cu micutul tau pentru o ecografie transfontanelara in Timisoara si cat costa aceasta investigatie care se recomanda copiilor cu fontanela deschisa pentru vizualizarea dezvoltarii creierului sau in cazul unor simptome neurologice.

Cat costa o ecografie transfontanelara

Pretul pentru o ecografie transfontanelara efectuata in Timisoara nu este unul ridicat, pentru ca metoda nu presupune un aparat diferit de ecografele obisnuite si nici nu necesita un proces indelungat. In tabelul de mai jos poti vedea tarifele percepute la principalele clinici in care se ofera acest serviciu.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Ecografie transfontanelara
Rating
Website
Tiamed
Clinica-Verificata
200 Ron
 • Pretul pentru o Ecografie transfontanelara este 270 Ron
 • Tratamente moderne si personalizate
 • Diverse tipuri de ecografii pentru copii
 • Medici tineri si bine pregatiti
 • Echipamente moderne
 • Consultatii online
 • Buna relationare cu copiii
Dr. Adina Frusa
255 Ron
 • Pretul pentru o Ecografie transfontanelara este 255 Ron
 • Medic pediatru cu experienta
 • Diverse tipuri de ecografii pentru nou nascuti si sugari
 • Tratamente injectabile pentru copii
 • Aparate moderne
 • Tratamente personalizate
Advitam Medicis
150 Ron
 • Pretul pentru o Ecografie transfontanelara este 150 Ron
 • Servicii pentru copii si adulti
 • Ecografii nou-nascuti si bebelusi
 • Aparatura ultramoderna
 • Medic comunicativ si apreciat de copii
Policlinica Boia
250 Ron
 • Pretul pentru o Ecografie transfontanelara este 250 Ron
 • Medici cu experienta
 • Servicii diverse pentru toata familia
 • Clinica foarte curata
 • Spatiu de joaca pentru copii
 • Atmosfera placuta
 • Bun raport calitate-pret
 • Nu se respecta programarile
Centrul Medical Klass
200 Ron
 • Pretul pentru o Ecografie transfontanelara este 200 Ron
 • Mai multe servicii in acelasi loc
 • Echipa numeroasa de medici
 • Contract cu CAS pentru numeroase specialitati
 • Ecografii transfontanelare realizate de un medic cu experienta
 • Nu se respecta programarile
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Topul clinicilor in care se efectueaza ecografie transfontanelara in Timisoara

Iata care sunt clinicile la care poti merge cu bebelusul pentru o ecografie transfontanelara in orasul Timisoara!

1. Tiamed

Tiamed este o clinica de pediatrie din Timisoara in care se efectueaza si ecografie transfontanelara, dar si alte investigatii ecografice cu grade diferite de complexitate: ecografii de sold, abdominale etc. Medicii pediatri cu experienta de la Tiamed ofera chiar si consultatii online de pediatrie generala sau dermatologie pediatrica.  In cadrul clinicii, se efectueaza si interventii chirurgicale, dar ai acces si la servicii de ortopedie si traumatologie. Cei mai multi dintre medicii de aici sunt absolventi ai UMF „Victor Babes” din Timisoara, sunt tineri, entuziasti si la curent cu tratamentele si terapiile actuale. Fondatorul si coordonatorul clinicii este dr. Andra Tent, cu o experienta de peste 10 ani, care a activat si in Spitalul pentru copii „Louis Turcanu” din Timisoara, la sectia de Primiri Urgente.

Pretul unei ecografii transfontanelare este de 200 de lei.

Serviciile din aceasta clinica sunt evaluate cu nota maxima pe internet. Oamenii spun ca dr. Andra Tent a dat dovada de rabdare, empatie si profesionalism in tratarea celor mici, avand o atitudine care ii cucereste si ii face sa coopereze, indiferent de motivul pentru care se afla la medic. Si celelalte cadre medicale de aici primesc aprecieri pentru daruirea si priceperea cu care isi fac meseria, in slujba micilor pacienti.

Vezi parerile pacientilor despre Tiamed
Vezi Pareri

2. Dr. Adina Frusa

Dr. Adina Frusa activeaza in domeniul pediatriei din anul 2006. In cabinetul sau din Timisoara, medicul ofera consultatii pentru bebelusi si copii, dar efectueaza si ecografii pentru mai multe zone ale corpului: transfontanelara, abdominala generala, ecografie pulmonara. In plus, dr. Frusa monitorizeaza evolutia nou-nascutilor si a sugarilor, administreaza vaccinuri si efectueaza tratamente injectabile. De asemenea, medicul mai poate fi gasit si la Hiperclinica MedLife Timisoara Eroilor, dar si in ambulatoriul de pediatrie Odobescu, din Policlinica de Ginecologie Odobescu.

Pretul pentru o ecografie transfontanelara este de 255 de lei la dr. Adina Frusa.

Parintii care au mers cu copiii lor la acest medic pediatru din Timisoara spun, in general, ca au descoperit o persoana care isi face meseria cu drag si daruire, dar si cu un har aparte in ceea ce priveste relatia cu copiii. 

3. Advitam Medicis

Serviciile Centrului Medical Advitam Medicis sunt diverse, de la laserterapie de joasa sau mare putere, la screening ecografic pentru copii si adulti, elastrografie, electrocardiograma computerizata, spirometrie computerizata. In acest scop, cabinetul este dotat cu aparatura ultramoderna. Ecografii transfontanelare sunt efectuate aici de catre dr. Mihai Iacob Sorin, medic primar medicina generala si medic specialist pediatrie, cu competenta in ecografia generala. Tot pentru cei mici, medicul mai efectueaza si ecografii Doppler color abdominale, coxofemurale-sold, cardiace, screening ecografic nou-nascuti.

Pretul pentru o ecografie transfontanelara este de 150 de lei.

Multi parinti din Timisoara spun despre serviciile centrului Advitam Medicis ca sunt de buna calitate si ca au intalnit un medic cu zambetul pe buze, care are o vorba buna pentru fiecare persoana. Este apreciata de asemenea intreaga echipa de aici.

4. Policlinica Boia

Clinica Boia este un Spital privat de pediatrie infiintat in urma cu 14 ani de prof. dr. Mariana Boia, medic primar pediatrie si neonatologie. Acest profesionist recunoscut in Timisoara lucreaza cu copii de mult timp, este cadru didactic de specialitate si coordoneaza rezidenti, fiind preocupata de progresul in medicina. Inca din anul 1994, dr. Boia a introdus ecografia transfontanelara ca metoda de screening de diagnostic. Acest centru de pediatrie se procupa de preventie, diagnostic rapid si tratament pentru persoanele de pana la 18 ani, oferind servicii de: pediatrie, neonatologie, ortopedie si chirurgie pediatrica, dermatologie, oftalmologie, chirurgie maxilo-faciala, recuperare, diabet, nutritie, cardiologie sau neurologie pediatrica. 

Pretul unei ecografii transfontanelare, in aceasta policlinica, este de 250 de lei.

Timisorenii sunt de parere ca serviciile de la aceasta policlinica sunt unele de calitate, dar ca, in anumite cazuri, ar fi nevoie de cateva imbunatatiri. Spre exemplu, unii pacienti spun ca nu se respecta programarile si ca nu au simtit empatie din partea personalului de aici. In schimb, sunt exprimate opinii laudative la adresa medicilor, dar si a conditiilor de aici, printre care se numara si existenta unui spatiu de joaca pentru copii.

5. Centrul Medical Klass Kinetica

Si la Centrul Medical Klass Kinetica poti merge cu bebelusul pentru o ecografie transfontanelara in Timisoara. De fapt, sunt mai multe servicii pentru copii care sunt oferite aici, de la ecografii, la electroencefalograma, kinetoterapie, psihologie clinica, ORL, psihiatrie pediatrica, unele specialitati fiind in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, dar si cu societati private de asigurari de sanatate. Ecografiile transfontanelare sunt realizate de dr. Ramona Stroescu, medic primar pediatru cu competenta in ecografie generala. Centrul medical a fost infiintat in anul 2003, activitatea sa de debut fiind recuperare si fizioterapie.

Tariful unei ecografii transfontanelare este de 200 de lei.

Printre pacientii care au postat recenzii in mediul online referitor la aceasta clinica din Timisoara sunt persoane nemultumite, in principal, de faptul ca nu se respecta programarile, fiind consemnate intarzieri si de mai bine de o ora, sau ca nu exista locuri de parcare destinate pacientilor clinicii. Sunt si timisoreni foarte multumiti de experienta de aici si care spun ca totul a fost la superlativ pentru ei. 

Concluziile noastre

O ecografie transfontanelara realizata in Timisoara ajuta la obtinerea unui diagnostic rapid si precoce, pentru ca se poate vizualiza creierul nou-nascutului sau al sugarului, precum si structurile anatomice din interiorul cutiei craniene. 

In municipiu sunt, dupa cum ai putut observa din acest articol, mai multe locatii in care se efectueaza aceasta investigatie imagistica. Aparatura moderna cu care sunt dotate aceste clinici asigura imagini cu o acuratete ridicata, permitand analizarea anatomiei creierului, dezvoltarea acestuia si o eventuala patologie existenta.