Meniu

Osteodensitometrie Suceava

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru evaluarea riscului de osteoporoza sau pentru monitorizarea efectelor unui tratament antiosteoporotic, numerosi pacienti se programeaza la osteodensitometrie in Suceava. Aceasta investigatie consta in masurarea densitatii osoase si evaluarea sanatatii oaselor, fiind utilizata pentru a diagnostica osteoporoza, care afecteaza rezistenta osoasa si creste considerabil riscul de a suferi o fractura. 

Osteodensitometria sau analiza DEXA este recomandata femeilor care se afla in perioada de menopauza sau de tranzitie la menopauza, barbatilor cu varsta de peste 70 de ani si in general, persoanelor care urmeaza un tratament antiosteoporotic sau care au un istoric medical de piedere de masa osoasa. Aceasta procedura ofera informatii valoroase despre densitatea osoasa si se efectueaza la recomandarea medicului. 

Cat costa sa faci osteodensitometrie in Suceava?

Daca locuiesti in Suceava si urmeaza sa faci osteodensitometrie, cel mai probabil vrei sa stii din prealabil ce costuri implica aceasta procedura. In tabelul de mai jos figureaza numele clinicilor pe care le poti alege pentru analiza DEXA, alaturi de tariful aferent procedurii:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Osteodensitometrie
Rating
Website
FizioMed
Clinica-Verificata
70 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 70 Ron
 • Act medical de calitate
 • Centru modern si curat
 • Profesionalism, implicare si rabdare
 • Amabilitate si interes fata de pacient
 • Comunicare eficienta
 • Aparatura de ultima generatie
Policlinica Bucovina
80 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 80 Ron
 • Servicii medicale de calitate
 • Cadre medicale profesioniste
 • Empatie si atitudine calma
 • Atentie la nevoile pacientului si disponibilitate
 • Recomadari si sfaturi utile pentru pacienti
 • Policlinica aglomerata
Dorna Medical
60 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 60 Ron
 • Servicii de inalta calitate
 • Cadre medicale cu experienta
 • Amabilitate, rabdare si empatie
 • Explicatii privind orice procedura
 • Comunicare eficienta medic-pacient
 • Rezultate livrate rapid
Policlinica Bethesda
60 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 60 Ron
 • Act medical de calitate
 • Pesonal bine pregatit
 • Colectiv organizat si amabil
 • Profesionalism
 • Medici dedicati meseriei
 • Programarile nu sunt respectate
 • Personal necompetent la receptie
Biotest
100 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 100 Ron
 • Servicii medicale de inalta calitate
 • Medici profesionisti
 • Grija, amabilitate si sustinere pentru pacienti
 • Centru dotat corespunzator
 • Atitudinea personalului de la receptie este nepotrivita
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 centre medicale pentru efectuarea osteodensitometriei in Suceava 

Pentru ca au preturi accesibile si gazduiesc personal medical bine pregatit, mai multe centre medicale din Suceava au devenit optiuni de top la capitolul osteodensitometrie. Tehnica medicala avansata si folosirea unor echipamente performante sunt alte motive pentru care aceste clinici au castigat aprecierea pacientilor. 

Clasamentul de mai jos reuneste informatii utile despre experienta si activitatea clinicilor din Suceava unde se efectueaza si analize DEXA:

1. FizioMed

Pacientii din Suceava carora li s-a recomandat sa faca osteodensitometrie pot sa aleaga serviciile centrului FizioMed. Lista de proceduri este una complexa si acopera domenii ca ortopedia, chirurgia plastica, neurochirurgia, endocrinologia, reumatologia, kinetoterapia etc. Acest centru medical a fost deschis in 2013, avand ca principal obiect de activitate recuperarea medicala prin fizioterapie. De-a lungul anilor, FizioMed a reusit sa isi extinda considerabil lista de servicii si sa formeze o echipa de medici profesionisti, cu specializari multiple. Sunt disponibile tratamente moderne si tehnici noi de terapie, astfel ca pacientii beneficiaza de solutii pe termen lung si de o abordare multidisciplinara. 

La FizioMed, pacientii vor achita 70 lei pentru efectuarea osteodensitometriei.

FizioMed este un centru medical modern si curat, dotat cu aparatura de ultima generatie. Asa il caracterizeaza pacientii prin intermediul recenziilor din mediul online. Personalul este apreciat pentru dedicarea fata de meserie, profesionalism, implicare, rabdare, interes fata de pacient, amabilitate si atentie. Interactiunea medic-pacient este foarte buna, personalul fiind comunicativ si oferind sfaturi utile pentru gestionarea si rezolvarea problemelor de sanatate. 

Vezi parerile pacientilor despre FizioMed
Vezi Pareri

2. Policlinica Bucovina

Policlinica Bucovina este o alta unitate medicala din Suceava unde poti merge pentru efectuarea osteodensitometriei. Cu o experienta de aproape cinci decenii pe piata serviciilor medicale, aceasta policlinica aduce la un loc numeroase arii terapeutice (reumatologie, radiologie, otopedie-traumatololgie, chirurgie generala etc.) si propune o lista complexa de investigatii de specialitate si tratamente. Calitatea actului medical este sustinuta de medicii cu experienta si de folosirea celei mai noi aparaturi medicale. 

Pentru osteodensitometrie, tariful este de 80 lei.

Dintre pacientii care au ales serviciile acestei policlinici, majoritatea s-au declarat multumiti. Prin recenzii oferite pe internet, cativa dintre ei spun ca au intalnit medici profesionisti, calmi si empatici la Policlinica Bucovina. Atentia la nevoile pacientilor si disponibilitatea fata de acestia sunt alte aspecte apreciate la colectivul policlinicii. Medicii sunt bine pregatiti si ofera sfaturi utile. Au fost exprimate si pareri mai putin pozitive, unii oameni spunand ca policlinica se aglomereaza destul de repede.

3. Dorna Medical

Osteodensitometria este una dintre procedurile disponibile in cadrul centrului Dorna Medical din Suceava, unitate medicala ce face parte din grupul de laboratoare, centre de imagistica si policlinici cu acelasi nume. La nivel national, Dorna Medical reuneste o echipa din care fac parte 500 de angajati. Centrul a reusit sa se extinda in mai multe localitati prin infiintarea de laboratoare de analize medicale si cabinete, in cadrul carora se ofera servicii de inalta calitate. Printre valorile centrului se numara seriozitatea, inovatia, promptitudinea si imbunatatirea constanta a actului medical. De asemenea, se fac investitii constant in aparatura medicala. 

Efectuarea analizei DEXA costa 60 lei.

Pacientii care au ales Dorna Medical apreciaza atentia la detalii, empatia, profesionalismul, amabilitatea si rabdarea cadrelor medicale pe care le-au intalnit. Medicii au experienta si explica in detaliu procedurile, oferind sfaturi utile si comunicand eficient cu pacientul. Serviciile sunt de inalta calitate si rezultatele procedurilor sunt livrate rapid. Exista si cativa pacienti nemultumiti, care sustin ca apelurile sunt preluate foarte greu. 

4. Policlinica Bethesda

Policlinica Bethesda din Suceava este optiunea principala a unui numar mare de pacienti carora li s-a recomandat sa faca osteodensitometrie. Acest centru medical multidisciplinar are in dotare platforme avansate de imagistica si ofera servicii din mai multe ramuri medicale: reumatologie, ortopedie, pneumologie, neurochirurgie etc. Aici profeseaza o echipa de medici primari si medici specialisti care folosesc metode si tehnici avansate de diagnostic si tratament, prioritizand sanatatea pacientului.  

Pretul unei analize DEXA porneste de la 60 lei.

Majoritatea persoanelor care au ales serviciile acestei policlinici declara ca au ramas cu o impresie placuta si ca au fost tratate cu profesionalism. Personalul este bine pregatit, dedicat meseriei, amabil si primitor. Serviciile sunt de calitate si colectivul este organizat. La polul opus, cativa pacienti spun ca experienta lor nu a fost cea mai buna, deoarece nu li s-a respectat programarea si nu au fost tratati adecvat la receptie. 

5. Biotest

Biotest este un centru medical din Suceava unde se efectueaza, printre altele, si osteodensitometrie. La acest centru medical profeseaza o echipa de medici primari si medici specialisti in domenii ca radiologia, reumatologia si pediatria. Centrul Biotest mizeaza pe imbunatatire permanenta in calitatea serviciului si este dotat cu echipamente medicale de top. Aparatura provine de la branduri de top din industria medicala si este controlata de personal medical cu pregatire vasta. 

Pretul osteodensitometriei este de 100 lei.

Biotest este un centru medical apreciat in Suceava, atmosfera placuta si preturile accesibile fiind doua dintre motive. Pacientii le sunt recunoscatori medicilor pentru profesionalism, pentru grija si sustinerea pe care le-au oferit-o. Personalul este amabil si comunicativ, serviciul medical este de calitate excelenta si centrul este bine dotat. In plus, centrul este confortabil si frumos amenajat. In mare parte, opiniile despre Biotest sunt pozitive, dar exista persoane ce reclama atitudinea angajatilor de la receptie. 

Concluzii

Asadar, optiunile sunt numeroase in Suceava la capitolul osteodensitometrie. Daca medicul de familie sau un specialist in reumatologie ori endocrinologie ti-a recomandat sa faci analiza DEXA, urmatorul pas este sa alegi o clinica in functie de reputatie, de experienta medicilor si de raportul calitate-pret. Prin efectuarea acestei investigatii, medicul va obtine o imagine concreta a densitatii si sanatatii osoase a pacientului, cruciala pentru depistarea osteoporozei si pentru initierea unui tratament adecvat.