Meniu

Epilare definitiva

Actualizat pe:

Daca te-ai saturat sa apelezi la epilari clasice atunci cand doresti sa scapi de aspectul estetic neplacut al parului de corp atunci, cel mai probabil, iti surade ideea sa iei parte la un procedeu de epilare definitiva, care poate garanta rezultate pe masura asteptarilor tale. Prin urmare, in articolul de fata au fost adunate informatiile esentiale, oferite de specialistii din domeniu, pe care trebuie sa le iei la cunostinta inainte de a incepe un astfel de tratament estetic.

In ce consta tratamentul de epilare definitiva?

Tratamentul de epilare definitiva, in linii generale, reprezinta un procedeu utilizat, atat cu scop estetic, cat si in tratarea anumitor afectiuni intalnite la nivelul firelor de par (foliculita), beneficiile putand sa fie observate imediat dupa incheierea lucrarii respective. Procedura poate fi aplicata pentru toate regiunile importante ale corpului (maini, picioare, axila, zona inghinala, fata), parul nedorit reprezentand, acum, o problema de domeniul trecutului.

Epilarea definitiva cu laser, devenita extrem de apreciata de-a lungul ultimilor ani, este recunoscuta pentru faptul ca actioneaza doar asupra foliculilor de par si a radacinilor acestora, fara sa puna in pericol tesuturile de piele. Tehnologia avansata permite o epilare rapida si fara durere, factor care-i impinge pe multi oameni sa ia parte la aceasta procedura moderna.

Care sunt recomandarile si beneficiile obtinute de pe urma epilarii definitive?

In ceea ce priveste tratamentul de epilare definitiva, medicii recomanda sa se realizeze cateva pregatiri si, implicit, sa se respecte anumite criterii pentru ca pacientul sa poata fi considerat eligibil de a lua parte la procedura. Prin urmare, iata care sunt recomandarile de actualitate:

  • femeile care sunt insarcinate sau care iau parte la tratamente hormonale pe motiv ca doresc sa fie insarcinate nu sunt eligibile pentru epilare definitiva laser;
  • persoanele care iau, in prezent, parte la tratamente pentru acnee sau chimioterapie nu sunt candidati eligibili;
  • inainte de inceperea procedeului, pacientul va trebui sa evite epilarea cu laser pentru o perioada de cel putin 6-7 saptamani;
  • inainte de a lua parte la prima sedinta, este indicat ca pacientul sa-si rada, cu lama, parul din zona viza, pentru ca laserul sa poata lucra direct cu radacina.

Printre principalele avantaje oferite de un astfel de tratament, comparativ cu restul alternativelor de epilare regasite pe piata, sunt urmatoarele:

  • confort sporit datorita faptului ca procedeul nu implica durere, laserul putand sa fie ajustat in functie de toleranta si nevoile oricarui client;
  • rezultate mult mai clare si de durata;
  • fiecare sedinta urmeaza sa se desfasoare rapid;
  • ca urmare a faptului ca tratamentul este cat mai putin invaziv, posibilitatea de aparitie a unor potentiale complicatii sau efecte adverse este minima.
  • laserul poate fi utilizat pentru toate tipurile de piele;
  • nu se tine cont de anotimp, tratamentul putand sa aiba loc, atat vara, cat si iarna.

In concluzie, dupa cum se poate observa, pentru persoanele care ce confrunta cu par corporal nedorit si care, implicit, nu vor sa mai apeleze la metode clasice de epilare, tratamentul de epilare definitiva reprezinta cea mai buna alternativa actuala.