Meniu

Rejuvenare

Actualizat pe:

Tratamentul de rejuvenare, care poate sa fie pus in aplicare cu incredere la clinicile specializate, consta in stimularea productiei de colagen din organism, astfel incat pielea sa-si recapete nivelul optim de elasticitate si fermitate. Adevarul este ca, din cauza procesului de imbatranire, productia de colagen secretata in organism tinde sa scada semnificativ, ceea ce duce la formarea imperfectiunilor (riduri, pete pigmentare etc.).

Din fericire, datorita tehnologiei avansate folosite in cadrul cabinetelor de medicina estetica si a saloanelor de infrumusetare, toata lumea are sansa de a profita de beneficiile procedurii de rejuvenare atat faciala, cat si corporala, pentru a se bucura de un aspect estetic imbunatatit. Nivelul optim de colagen secretat contribuie la hidratarea pielii, ceea ce ajuta la inlaturarea aspectului obosit si neatractiv.

Beneficii pe care le obtii prin intermediul procedurii de rejuvenare

Sedintele de rejuvenare se realizeaza prin intermediul impulsurilor de lumina (tehnologia IPL), care sunt aplicate direct pe piele. Datorita faptului ca emana un nivel potrivit de caldura, organismul este corect stimulat, ducand la crearea unor fibre noi de colagen, dar si de elastina, care ajuta la intinerirea pielii. Pe langa acest aspect avantajos, rejuvenarea cuprinde un arsenal de beneficii intrigante, printre care se numara si:

• elimina cu succes petele pigmentare – tehnologia folosita in procedura de rejuvenare are posibilitatea de a indeparta petele pigmentare inestetice in mod treptat, astfel incat pielea sa capete un aspect intinerit;
• reduce cicatricile neplacute – indiferent de tipul de cicatrice, rejuvenarea realizata la nivelul suprafetei pielii are capacitatea de a reduce vizibil imperfectiunile. De asemenea, este utila si in procesul de inlaturare a semnelor postacneice;
• ofera proprietati hidratante – pentru ca pielea are nevoie de o hidratare corespunzatoare ca sa isi recapete aspectul tanar, pacientii isi pot indrepta atentia catre procedura de rejuvenare.

Exista contraindicatii cu privire la procedura de rejuvenare?

Vestea buna este ca procesul de rejuvenare (faciala sau corporala) poate fi pus in aplicare de multe persoane, insa, exista si situatii in care medicii specialisti contraindica folosirea unei astfel de proceduri. Printre acestea se numara si:

• femeile care sunt insarcinate sau sunt in perioada de alaptare;
• persoanele care sufera de anumite boli cronice, cum ar fi: hipertensiune arteriala, diabet, hepatita etc.;
• persoanele care au cancer de piele sau tumori;
• cei care au sub varsta de 25 de ani;
• cei care au tatuaje;
• persoanele care folosesc medicamente fotosensibile.

Astfel, este necesar ca pacientul sa se adreseze medicului specialist inainte de procedura de rejuvenare, pentru a stabili gradul sau de eficienta, dar si de risc. Este posibil ca folosirea tehnologiei de lumina intens pulsata (IPL) sa aiba efecte negative pentru persoanele care se afla in una sau mai multe dintre situatiile mentionate anterior.

Prin urmare, procedura de rejuvenare este o modalitate catre care multe persoane isi orienteaza atentia, datorita numarului generos de beneficii obtinute, dar si datorita faptului ca este o alternativa avantajoasa pentru interventiile chirurgicale estetice costisitoare si cu un nivel ridicat de durere.