Meniu

Gastroenterologie bilet de trimitere

Actualizat pe:

In cazul in care o persoana se confrunta cu diverse probleme digestive si nu se afla intr-o situatie prea buna din punct de vedere financiar, trebuie sa ia in calcul posibilitatea de a opta pentru servicii de gastroenterologie cu bilet de trimitere. In acest fel va afla care este problema cu care se confrunta, iar serviciul va fi decontat prin CAS.

Gastroenterologia este ramura din medicina care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunile legate de sistemul digestiv. In general, acest departament se ocupa cu boli autoimune, de esofag, de ficat, de fiere, de intestin subire si intestin gros, de stomac si de pancreas. Nimeni nu trebuie sa ezite atunci cand sanatatea lor este in joc.

Unele afectiuni din domeniul gastroenterologiei vor trebui sa fie monitorizate pentru o perioada mai lunga de timp, mai ales daca apar si noutati intre timp.

Ce trebuie sa faci pentru a obtine servicii de gastroentrologie cu bilet de trimitere?

Pentru ca o persoana sa ajunga la un control de gastroenterologie cu bilet de trimitere, primul lucru pe care trebuie sa il faca este sa se duca la medicul de familie pentru a obtine biletul respectiv, pentru sectia care o intereseaza. Pe urma, se va programa la clinica in cadrul careia exista servicii in acest sens si isi va folosi cardul de sanatate, sau adeverinta acestuia.

La unele sectii, controlul este singurul serviciu care o sa fie decontat, in timp ce altele ofera o gama mai larga de proceduri la care orice persoana poate apela si vor fi decontate de Casa de Asigurari. De aceea, inainte de a alege o clinica pentru analize, pacientii trebuie sa se uite cu atentie peste lista de servicii oferite in parteneriat cu CAS.

Cand ar trebui sa apelezi la serviciile unui medic gastroenterolog cu bilet de trimitere?

Multi oameni aleg sa mearga la un medic gastroenterolog cu bilet de trimitere cand deja se confrunta cu o problema a sistemului digestiv, dar aceste vizite pot avea loc si preventiv, pentru ca o astfel de situatie sa poata fi evitata. Bineinteles, pentru a pune un diagnostic corect, medicul va avea nevoie de informatii cat mai relevante, asa ca pacientul trebuie sa raspunda sincer la toate intrebarile care ii sunt adresate.

In urma consultului, pacientii vor afla mai multe informatii cu privire la diagnosticul lor, precum care este boala cu care se confrunta, care sunt cauzele care au dus la aparitia ei, in ce stadiu se afla evolutia bolii, care este tratamentul care va avea cel mai mare efect si cand este recomandat sa aiba loc un urmator consult.

Exista situatii in care pacientul va primi o dieta din partea medicului care se ocupa de consult, iar acesta va trebui sa o urmeze cu atentie, pentru a mentine situatia sub control.

Concluzii

In cele din urma, prin serviciile de gastroenterologie cu bilet de trimitere, pacientii vor putea obtine mai multe informatii despre boala cu care se confrunta, fara sa fie nevoiti sa achite consultatia din banii lor.