Meniu

Avort Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

In Romania, sunt tot mai putine spitale de stat care ofera posibilitatea intreruperilor de sarcina, iar femeile isi indreapta atentia catre institutiile medicale private pentru un avort. In Cluj, sunt numeroase clinici ginecologice unde se efectueaza astfel de interventii in conditii superioare de siguranta si confort pentru paciente. In acest articol poti vedea care sunt aceste centre medicale si cat costa o intrerupere de sarcina!

Avortul este legal in Romania, cu conditia ca el sa fie efectuat in institutii sau cabinete medicale autorizate in acest scop, de catre medici specializati. De asemenea, varsta fatului nu trebuie sa depaseasca paisprezece saptamani (exceptie fac avorturile in scop terapeutic), iar pacienta trebuie sa-si dea consimtamantul.

Unde se poate face avort in Cluj?

Iata cateva clinici bine cotate in care se fac avorturi, in Cluj:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Avort
Rating
Website
Dr. Crisan
Clinica-Verificata
500 Ron
 • Tariful pentru o intrerupere de sarcina este 500 Ron
 • Numeroase servicii de specialitate
 • Consiliere in contraceptie
 • Aparatura de ultima generatie
 • Ambianta primitoare
 • Uneori nu se respecta ordinea programarilor
Gynia
1.050- Ron
 • Tariful pentru o intrerupere de sarcina este 1.050-1.350 Ron
 • Spital structurat pe 3 unitati
 • Aparatura de ultima generatie
 • Intreruperi de sarcina cu anestezie
 • Medici bine pregatiti
 • Nu se respecta orele de programare
 • Preturi mari
Novogyn
700-1.200 Ron
 • Tariful pentru o intrerupere de sarcina este 700-1.200 Ron
 • Medici bine pregatiti si cu experienta
 • Aparatura performanta
 • Intreruperi de sarcina cu sau fara anestezie
 • Timpi mari de asteptare
 • Preturi mari
Halmasan
650-1.250 Ron
 • Tariful pentru o intrerupere de sarcina este 650-1.250 Ron
 • Intreruperi de sarcina cu sau fara analgosedare
 • Aparatura performanta
 • Personal amabil
 • Programarile se fac cu usurinta
 • Timpi mari de asteptare
Interservisan
600-1.000 Ron
 • Tariful pentru o intrerupere de sarcina este 600-1.000 Ron
 • Echipa medicala numeroasa la Obstetrica-Ginecologie
 • Se pot face programari si online
 • Contract cu CJAS Cluj
 • Personal amabil
 • Timpi mari de asteptare
 • Unii spun ca au fost tratati cu superficialitate
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 clinici de ginecologie unde se efectueaza avort in Cluj

Poti descoperi in continuare care sunt cele mai apreciate clinici la care te poti programa pentru o consultatie ginecologica si un avort, in Cluj:

1. Dr. Ramona Crisan

In cadrul cabinetului de Ginecologie si Obstetrica Stanciu Med din Cluj Napoca, este oferita o gama vasta de servicii de specialitate, inclusiv: consultatii, ecografii 3D si 4D, tratamente pentru sterilitate, biopsii, intreruperi de sarcina, consiliere in metodele de contraceptie etc. Totul se desfasoara intr-o ambianta primitoare, prin intermediul aparaturii de ultima generatie. Dr. Stanciu (Crisan) Ramona este pasionata de ceea ce face si isi da toata silinta ca femeile sa plece multumite de serviciile pe care le ofera cabinetul.

Pretul pentru un avort medicamentos, la dr. Ramona Crisan, este de 500 de lei.

Majoritatea recenziilor de pe internet in legatura cu acest medic sunt apreciative. Femeile spun ca au avut parte de explicatii concrete si ca aparatura este de ultima generatie. In plus, medicul este catalogat drept profesionist, empatic si deschis sa comunice cu pacientele indiferent de ora sau zi. Unii spun insa ca nu se respecta ordinea programarilor.

Vezi parerile pacientilor despre Dr. Ramona Crisan
Vezi Pareri

2. Gynia

Gynia a fost infiintata din dorinta unei alternative superioare la spitalele de stat, imbinand confortul cu siguranta medicala. Inaugurarea spitalului dateaza  din 2008, fiind structurat pe trei sectii, fiecare pe cate un etaj: ambulator cu cabinete de specialitate si sector pentru mici internari, sectie de ginecologie, cu 10 paturi, si maternitate. Ulterior a fost infiintat si un departament de chirurgie generala. Consultatiile de specialitate de efectueaza in trei cabinete echipate cu aparatura moderna. La Gynia se pot face si intreruperi de sarcina la cerere, la parterul clinicii, in cadrul compartimentului de internari de zi, interventiile realizandu-se sub anestezie intravenoasa.

Tariful pentru o intrerupere de sarcina in saptamanile 5-9, cu anestezie generala, este de 1.050 lei. Pentru un avort in saptamanile 10-12, cu anestezie generala, pretul este de 1.350 lei.

Parerile sunt in majoritate pozitive in legatura cu Gynia Cluj-Napoca. Femeile care au nascut aici spun ca au avut parte de o experienta placuta, de la buna pregatire a medicilor, la amabilitatea intregului personal si curatenia din spital. Pacientele mai spun si ca au fost tratate cu rabdare, calm si empatie, fapt ce a contat in recuperarea postnatala. Unii spun insa ca preturile sunt prea mari si ca nu se respecta orele de programare.

3. Novogyn

Exista un spital privat si un centru medical Novogyn in Cluj-Napoca. Spitalul privat Novogyn are profil de obstetrica-ginecologie si este structurat in functie de necesitatile acestei specialitati in: receptie cu punct de recoltare analize medicale, ambulator, sectie ginecologie, sectie obstetrica-ginecologie, bloc operator, sectie ATI, sectie neonatologie. In cadrul spitalului se fac si intreruperi de sarcina.

Pretul pentru o intrerupere de sarcina, la Novogyn, prin chiuretaj uterin aspirativ, intre 5-9 saptamani este de 800 de lei; intre 10-11 saptamani – 1.000 de lei, iar intre 12-13 saptamani – 1.200 de lei. Preturile cresc cu 200 de lei daca avortul se face cu analgosedare. Tariful pentru un avort medicamentos la Novogyn este de 700 de lei.

Femeile care au optat pentru spitalul privat Novogyn pentru a naste sau a beneficia de alte servicii de obstetrica si ginecologie se declara, in general, multumite de servicii. Ele spun ca medicii sunt bine pregatiti, moasele si asistentele sunt implicate si atente, iar conditiile din spital sunt ireprosabile. Sunt si persoane nemultumite, care spun ca au asteptat foarte mult peste ora programarii si ca raportul calitate-pret nu este avantajos.

4. Halmasan

Printre serviciile oferite de Centrul Medical Halmasan se afla: ginecologie, obstetrica, pediatrie, chirurgie generala, chirurgie pediatrica, endocrinologie, urologie. In cadrul cabinetului de ginecologie se efectueaza si intreruperi de sarcina la cerere, conditia este ca sarcina sa aiba pana in 12 saptamani. De asemenea, pacientele pot opta si pentru interventiile cu anestezie, pretul fiind mai mare in acest caz.

Tariful pentru o intrerupere de sarcina in Cluj, la Centrul Medical Halmasan, este de 950 de lei, iar o intrerupere de sarcina cu analgosedare costa 1.250 de lei. Pentru avortul medicamentos, tariful este de 650 de lei.

Parerile sunt destul de impartite in ceea ce priveste gradul de satisfactie al clientilor acestei clinici. Unii spun ca personalul este mereu amabil si intelegator, ca programarile se fac usor si ca medicii sunt profesionisti. Altii considera, pe baza experientelor de care au avut parte, ca personalul de la receptie este nepoliticos si ca  timpul de asteptare este ridicat.

5. Interservisan

De peste 25 de ani, Interservisan ofera servicii medicale de calitate IN cLUJ. Sunt trei locatii ce functioneaza sub umbrela Interservisan in Cluj-Napoca: Centrul Medico-Chirurgical Interservisan Gheorghieni, Interservisan Motilor si Novia Estetica. Centrul Medico-Chirurgical are si contract cu CJAS Cluj pentru anumite servicii medicale: analize de laborator, examinari radiologice, consultatii dermatologice, endocrinologice, ORL, neurologice, mamografii etc. In plus, aici se efectueaza intrerupere de sarcina, la cerere (pentru sarcini de pana la 3 luni) si avort medicamentos.

Pretul pentru un avort medicamentos la Interservisan este de 600 de lei, iar o intrerupere de sarcina in sectia de internari de zi este de 1.000 de lei.

Oamenii au pareri impartite in ceea ce priveste evaluarea serviciilor de care au beneficiat la Interservisan. Unii spun ca au asteptat mult peste ora de programare la usa cabinetului sau ca au fost tratati cu superficialitate. Sunt si persoane de alta parere, care apreciaza calitatea actului medical, spunand ca personalul este bine pregatit si amabil, apreciind totodata faptul ca programarile se fac cu usurinta, inclusiv online. 

Concluziile noastre

Sunt clinici numeroase spre care isi pot indrepta atentia femeile care vor sa faca avort, in Cluj. Medicii de pe specialitatea obstetrica-ginecologie sunt foarte bine pregatiti si dispun de aparatura si materiale performante cu care pot efectua in siguranta si monitoriza aceste interventii.

Unele intreruperi se pot face cu sau fara anestezie, in functie de preferintele si de situatia medicala a femeii, iar in cazurile in care sarcina are pana in 8-9 saptamani se recomanda avortul medicamentos.