Meniu

Cat timp sangerezi dupa operatia de hemoroizi?

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

Există mai multe tipuri de operație pentru hemoroizi, fiecare dintre ele având un timp de recuperare și simptome postoperatorii ușor diferite. Totuși, în cazul oricărei operații sângerarea este un efect normal după intervenția chirurgicală, care poate fi ușor de gestionat. În cazul în care un pacient are sângerări anormale și durere, ar trebui să contacteze medicul.

Cât timp sângerezi după operația de hemoroizi?

Vă puteți aștepta la unele sângerări anale după operație, ceea ce este normal. Cantitatea de sânge ar trebui să fie mai mică în fiecare zi, fiind mai abundentă în primele 24-48 ore după operație, deoarece corpul se recuperează. În următoarele câteva zile, sângerarea ar trebui să se reducă. Cu toate acestea, este posibil să aveți în continuare o cantitate mică de sângerare sau pete de sânge timp de 6-8 săptămâni. Dacă sângerarea este abundentă după 48 de ore sau durează mai mult de câteva zile, mergeți la cel mai apropiat serviciu de urgență sau contactați-vă medicul. De asemenea, gradul de severitatea a hemoroizilor operați, poate afecta cantitatea dar și cât timp sângerați după operație.

Întrebări frecvente

  1. Cât de mult sânge este normal după operația de hemoroidectomie?
    O cantitate mică de sângerare este obișnuită în urma unei intervenții chirurgicale rectale. Se poate purta un șervețel igienic sau un tifon peste orificiul anal pentru a menține curată lenjeria intimă. Dacă există o sângerare prelungită sau abundentă cu trecerea cheagurilor, sunați imediat medicul.
  2. Este normal să treacă cheaguri de sânge după hemoroidectomie?
    După intervenția chirurgicală de hemoroizi sau hemoroidectomia clasică, este normal să aveți un mic cheag de sânge în scaun sau un lichid roz amestecat în scaun timp de 2 săptămâni. Zona anală după operație poate fi ușor afectată și să înceapă să sângereze la încordare.
  3. Este normal să sângerați la 2 săptămâni după hemoroidectomie?
    Țesuturile din jurul anusului se pot umfla considerabil. Sângele poate fi eliminat odată cu acțiunile intestinale timp de câteva zile după operație. Sângerări abundente din rana hemoroizilor pot apărea la una sau două săptămâni după operație, necesitând o nouă intervenție chirurgicală. Anusul se poate cicatriza în anii următori și poate provoca o stenoză, adică o îngustare.

Concluzie

Sângerarea după operația de hemoroizi este un simptom normal care poate afecta pacienții. Cu toate acestea, cât timp veți sângera după operație depinde de tipul de intervenție chirurgicală ales, de gradul de severitate a hemoroizilor, de starea de sănătate personală și de alte afecțiuni pe care le-ați putea avea.