Meniu

In cat timp se retrag hemoroizii externi: Cat dureaza simptomele

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

La unele persoane, hemoroizii se retrag în câteva zile. În alte cazuri, aceștia pot persista, pot recidiva sau se pot mări. Hemoroizii supărători pot necesita tratament medical, care poate influența timpul de recuperare și îl poate face mai lung.

În cât timp se retrag hemoroizii externi?

Retragerea hemoroizilor externi va depinde de gravitatea și clasificarea lor. Majoritatea hemoroizilor interni, care sunt mici, se rezolvă de la sine în câteva zile, dar poate dura până la o săptămână. Pe de altă parte, hemoroizii mai mari vor dura până la 2-3 săptămâni și, deoarece sunt mai predispuși la complicații, s-ar putea să nu se rezolve de la sine și va trebui să se apeleze la medic. În mod similar, hemoroizii externi sunt de obicei dureroși, așa că s-ar putea să fie nevoie de intervenția medicului, după care se v-a vedea în cât timp se retrag.

Din punct de vedere tehnic, nu se poate scăpa de hemoroizi, așa că atunci când se pune întrebarea în cât timp se retrag hemoroizii, se are în vedere durata simptomelor hemoroizilor inflamați. În funcție de gradul de severitate, iată în cât timp se retrag hemoroizii:

  • Gradul 1. Acești hemoroizi nu ies din orificiul anal, doar sângerează, fiind de obicei mici. De aceea, se po rezolva într-o săptămână sau două.
  • Gradul 2. Acești hemoroizi pot ieși din canalul anal, fiind denumiți hemoroizi prolapsați. Aceștia se pot rezolva, de asemenea, într-o săptămână sau două, dar pot dura mai mult timp dacă apar complicații.
  • Gradul 3. Acești hemoroizi trebuie împinși înapoi înăuntru manual. De asemenea, ei durează până la câteva săptămâni, dar au un risc mai mare de a persista din cauza complicațiilor.
  • Gradul 4. Acești hemoroizi nu pot fi împinși înapoi înăuntru, iar alimentarea lor cu sânge poate fi compromisă, ceea ce duce la dureri severe. Deoarece acești hemoroizi sunt cei mai predispuși la dezvoltarea de complicații, este posibil să nu se rezolve independent și pot dura până la câteva săptămâni.

În cât timp se retrag hemoroizii trombozați?

Durerea hemoroizilor trombozați se poate ameliora în 7-10 zile fără intervenție chirurgicală și poate dispărea în 2-3 săptămâni, dar umflarea în sine poate dura până la 6 săptămâni. Atunci când cineva dezvoltă un hemoroid trombozat, durerea și disconfortul anal sunt principalele simptome în primele câteva zile. Pe măsură ce trece timpul, cheagul se absoarbe, dar, ocazional, pielea care acoperă cheagul se poate ulcera și conținutul hemoroidului se va scurge. Acest lucru ar putea provoca sângerări semnificative în timpul eliminării scaunului. 

După câteva zile, presiunea cheagului de sânge subiacent asupra pielii suprapuse va duce la despicarea spontană a pielii și la drenarea sângeroasă a nodulului. Apariția acestui sânge poate fi alarmantă, dar ar trebui să fie autolimitată. Acest drenaj este, de asemenea, asociat cu o diminuare a nodulului anal și o ameliorare a simptomelor dureroase. Dacă presiunea cheagului de sânge subiacent nu determină o drenare spontană în primele câteva zile, atunci organismul va reabsorbi în cele din urmă sângele coagulat în câteva zile.

Cât durează simptomele hemoroizilor?

Dacă hemoroizii sunt mici, simptomele pot dispărea în câteva zile fără tratament. Unii hemoroizi interni devin atât de mari încât ies în afara anusului. Aceștia se numesc hemoroizi prolapsați, care pot dura mai mult timp pentru a se vindeca și pot necesita tratament de la un medic. 

Unele femei vor dezvolta hemoroizi în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că presiunea crescută din abdomen, în special în al treilea trimestru, poate face ca venele din rect și anus să fie mai mari. 

Concluzie 

Hemoroizii nu sunt, de obicei, gravi, dar pot fi supărători și pot îngreuna viața de zi cu zi. În cât timp se retrag hemoroizii externi poate varia de la o persoană la alta, dar există o serie de remedii și opțiuni medicale pentru a-i trata. De asemenea, unele schimbări simple în dietă și stilul de viață pot contribui la ameliorarea simptomelor și la prevenirea formării de noi hemoroizi.