In cat timp se retrag hemoroizii externi: cat dureaza simptomele

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

La unele persoane, hemoroizii se retrag în câteva zile. În alte cazuri, aceștia pot persista, pot recidiva sau se pot mări. Hemoroizii supărători pot necesita tratament medical, care poate influența timpul de recuperare și îl poate face mai lung.

În cât timp se retrag hemoroizii externi?

Retragerea hemoroizilor externi va depinde de gravitatea și clasificarea lor. Majoritatea hemoroizilor interni, care sunt mici, se rezolvă de la sine în câteva zile, dar poate dura până la o săptămână. Pe de altă parte, hemoroizii mai mari vor dura până la 2-3 săptămâni și, deoarece sunt mai predispuși la complicații, s-ar putea să nu se rezolve de la sine și va trebui să se apeleze la medic. În mod similar, hemoroizii externi sunt de obicei dureroși, așa că s-ar putea să fie nevoie de intervenția medicului, după care se v-a vedea în cât timp se retrag.

Hemoroizii sunt o parte naturală a corpului și toată lumea îi are. Din punct de vedere tehnic, nu se poate scăpa de ei. Așa că atunci când se pune întrebarea în cât timp se retrag hemoroizii, se are în vedere durata simptomelor hemoroizilor inflamați. În funcție de gradul de severitate, iată în cât timp se retrag hemoroizii:

 • Gradul 1. Acești hemoroizi nu ies din orificiul anal, doar sângerează, fiind de obicei mici. De aceea, se po rezolva într-o săptămână sau două.
 • Gradul 2. Acești hemoroizi pot ieși din canalul anal, fiind denumiți hemoroizi prolapsați. Aceștia se pot rezolva, de asemenea, într-o săptămână sau două, dar pot dura mai mult timp dacă apar complicații.
 • Gradul 3. Acești hemoroizi trebuie împinși înapoi înăuntru manual. De asemenea, ei durează până la câteva săptămâni, dar au un risc mai mare de a persista din cauza complicațiilor.
 • Gradul 4. Acești hemoroizi nu pot fi împinși înapoi înăuntru, iar alimentarea lor cu sânge poate fi compromisă, ceea ce duce la dureri severe. Deoarece acești hemoroizi sunt cei mai predispuși la dezvoltarea de complicații, este posibil să nu se rezolve independent și pot dura până la câteva săptămâni.

În cât timp se retrag hemoroizii trombozați?

Mulți hemoroizi externi trombozați pot dispărea în câteva săptămâni. Aceștia se dezvoltă sub pielea care înconjoară anusul și provoacă disconfort din cauza prezenței unui cheag de sânge în venă. Durerea hemoroizilor trombozați se poate ameliora în 7-10 zile fără intervenție chirurgicală și poate dispărea în 2-3 săptămâni, dar umflarea în sine poate dura până la 6 săptămâni. Atunci când cineva dezvoltă un hemoroid trombozat, durerea și disconfortul anal sunt principalele simptome în primele câteva zile. Pe măsură ce trece timpul, cheagul se absoarbe, dar, ocazional, pielea care acoperă cheagul se poate ulcera și conținutul hemoroidului se va scurge. Acest lucru ar putea provoca sângerări semnificative în timpul eliminării scaunului. 

După câteva zile, presiunea cheagului de sânge subiacent asupra pielii suprapuse va duce la despicarea spontană a pielii și la drenarea sângeroasă a nodulului. Apariția acestui sânge poate fi alarmantă, dar ar trebui să fie autolimitată. Acest drenaj este, de asemenea, asociat cu o diminuare a nodulului anal și o ameliorare a simptomelor dureroase. Dacă presiunea cheagului de sânge subiacent nu determină o drenare spontană în primele câteva zile, atunci organismul va reabsorbi în cele din urmă sângele coagulat în câteva zile.

Cât durează simptomele hemoroizilor?

Dacă hemoroizii sunt mici, simptomele pot dispărea în câteva zile fără tratament. De asemenea, pot fi necesare modificări simple ale dietei și ale stilului de viață. Unii hemoroizi interni devin atât de mari încât ies în afara anusului. Aceștia se numesc hemoroizi prolapsați, care pot dura mai mult timp pentru a se vindeca și pot necesita tratament de la un medic. 

Unele femei vor dezvolta hemoroizi în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că presiunea crescută din abdomen, în special în al treilea trimestru, poate face ca venele din rect și anus să fie mai mari. Hormonii de sarcină pot face, de asemenea, mai probabil ca venele să se umfle. Dacă se dezvoltă hemoroizi în timpul sarcinii, simptomele pot dura până când se naște copilul sau să persiste și în perioada postpartum.

Întrebări frecvente

 1. Îți vor reveni hemoroizii?
  Odată ce ați avut hemoroizi, aceștia pot reveni. Cercetătorii nu au efectuat multe studii privind rata de reapariție. Cercetătorii dintr-un studiuSursa de încredere din 2004 au comparat rata de reapariție a hemoroizilor la 231 de persoane. Unii dintre participanții la studiu au primit tratament la domiciliu, iar alții au fost supuși unei intervenții chirurgicale pentru a le îndepărta hemoroizii. Hemoroizii au recidivat la 6,3 la sută dintre persoanele care au fost operate și la 25,4 la sută dintre persoanele care au primit tratament la domiciliu.
 2. Cât timp este nevoie pentru ca hemoroizii să se micșoreze?
  Este nevoie de aproximativ 7 zile pentru ca hemoroizii să se micșoreze, în funcție de gravitatea lor și de cât de bine îi îngrijiți.
 3. Cât timp este nevoie pentru ca hemoroizii să dispară complet?
  Este nevoie de aproximativ 7-10 zile pentru ca simptomele hemoroizilor să dispară complet. Dar, deoarece sunt o parte naturală a corpului, nu poți scăpa fizic de ei decât dacă îi îndepărtezi chirurgical. Puteți scăpa doar de simptomele care apar atunci când hemoroizii sunt inflamați.
 4. Cum să scapi de hemoroizii externi în 48 de ore?
  Pentru a scăpa de durerea hemoroizilor externi în 48 de ore, folosiți înmuiere a scaunelor, puneți o pernă sub șolduri și ridicați picioarele sau încercați un unguent cu hidrocortizon. Dacă acest lucru nu vă ajută, puteți întreba medicul dumneavoastră despre o procedură în cabinet, cum ar fi ligatura cu bandă de cauciuc. Cu toate acestea, procedurile la cabinet pot fi efectuate numai pentru hemoroizii de gradul 1-3 care nu răspund la tratamentul medical.
 5. Cât timp sângerează hemoroizii trombozați?
  Atunci când un hemoroid trombozat se rupe, acesta poate sângera de la câteva secunde până la câteva minute. Important este că nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute. Dacă durează mai mult de 10 minute, ar trebui să solicitați asistență medicală. Aceasta poate însemna o anomalie de coagulare subiacentă sau o altă problemă. Odată ce episodul de sângerare majoră s-a încheiat, este posibil să găsiți urme intermitente de sânge în scaun. Și, deși hemoroizii rupți nu necesită niciun tratament, este posibil să doriți să faceți o baie Sitz pentru a menține zona curată și a o ajuta să se vindece bine.

Concluzie 

Hemoroizii nu sunt, de obicei, gravi, dar pot fi supărători și pot îngreuna viața de zi cu zi. În cât timp se retrag hemoroizii externi poate varia de la o persoană la alta, dar există o serie de remedii și opțiuni medicale pentru a-i trata. De asemenea, unele schimbări simple în dietă și stilul de viață pot contribui la ameliorarea simptomelor și la prevenirea formării de noi hemoroizi.