Meniu

CT Bucuresti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Efectuarea unei investigatii prin computer tomograf in Bucuresti te poate ajuta in depistarea mai multor afectiuni, in functie de zona care este examinata. Metoda de diagnosticare foloseste raze X si tehnologie computerizata avansata, pentru a reda imagini clare ale organelor si structurilor interne. Pe baza informatiilor respective se poate determina diagnosticul pacientului.

Nu este de mirare faptul ca in Bucuresti exista numeroase centre de imagistica, la care oamenii se pot duce pentru a beneficia de acest serviciu. Clinicile din capitala sunt dotate cu aparatura de ultima generatie, iar multi dintre medici au efectuat stagii de pregatire in strainatate, pentru ca tehnicile de lucru pe care le folosesc sa se ridice la standardele europene.

Cat costa o examinare prin computer tomograf in Bucuresti?

Factorii care influenteaza cel mai des pretul investigatiilor prin computer tomograf din Bucuresti sunt echipamentul si zona care este supusa examinarii. La fel ca in cazul RMN-ului, se poate utiliza substanta de contrast cu scopul obtinerii unor imagini mai clare. In tabelul urmator au fost trecute preturile de la diverse centre de imagistica din oras, in ceea ce priveste CT-ul:

Top Clinici
Top Clinici
Pret CT
Rating
Website
Programare Online
Medima
1 Clinica-Verificata
390 Ron
 • Pretul pentru CT porneste de la 390 Ron
 • Tehnologie de ultima generatie
 • Echipa medicala de elita
 • Gama variata de servicii
 • Conditii optime de siguranta
 • Diverse reduceri
 • Atmosfera placuta
ScanMed
2
175 Ron
 • Pretul pentru CT porneste de la 175 Ron
 • Tehnologii si echipamente performante
 • Personal calificat
 • Gama variata de servicii
 • Preturi accesibile
 • Promptitudine
 • Locuri de parcare pentru persoane cu dizabilitati
Medinst
3
400 Ron
 • Pretul pentru CT porneste de la 400 Ron
 • Echipament de ultima generatie
 • Echipa specializata
 • Gama variata de servicii
 • Activitate in cercetare stiintifica
 • Curatenie
Clinica Nord
280 Ron
 • Pretul pentru CT porneste de la 280 Ron
 • Aparatura medicala de ultima generatie
 • Personal calificat
 • Gama variata de servicii
 • Colaborare CAS
 • Pachete si oferte
 • Curatenie
Centrul Eureka
200 Ron
 • Pretul pentru CT porneste de la 200 Ron
 • Aparatura de ultima generatie
 • Colaborare CAS
 • Gama variata de servicii
 • Conditii optime de siguranta
 • Rezultate intarziate
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Topul clinicilor la care iti poti face o examinare prin computer tomograf in Bucuresti

Lista de mai jos este alcatuita din cinci clinici la care se efectueaza examinari prin computer tomograf in orasul Bucuresti. Chiar daca serviciile pe care le pun la dispozitia pacientilor sunt similare, activitatea lor difera in mai multe privinte. De aceea, pentru a lua o decizie cat mai potrivita pentru situatia ta, consulta descrierile de mai jos:

1. Medima  

Primul centru de imagistica la care pot apela oamenii interesati de efectuarea unui CT in Bucuresti este Medima. Investigatiile sunt realizate de o echipa medicala de elita, condusa de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, medic primar in radiologie si imagistica. Ceilalti medici care fac parte din echipa sunt Dr. Ana Magdalena Bratu, Dr. Alina Nicula si Dr. Andreea Marinescu. Centrul este dotat cu aparatura de ultima generatie, precum Somatom go.NOW de la Siemens. Printre serviciile de care bot beneficia pacientii centrului Medima se numara CT-ul pentru cap si gat, cel pentru torace, musculo-scheletal, abdomino-pelvin etc.

Tarifele variaza intre 390 de lei, pentru un CT abdomen inferior si 1.780 de lei, pentru un CT cerebral, la torace, abdomen superior si abdomen inferior, cu substanta de contrast. La aceste preturi se aplica diverse reduceri in mod periodic.

Dupa sute de recenzii acordate centrului Medima, ratingul obtinut continua sa fie unul pozitiv, motiv pentru care se poate spune ca serviciile sunt apreciate in mod deosebit de pacienti. Centrul este spatios si are un design placut, iar personalul face tot posibilul sa creeze niste conditii optime de siguranta, prin dezinfectarea aparaturii si respectarea unor proceduri speciale de intrare in clinica.

Vezi parerile pacientilor despre Medima
Vezi Pareri

2. ScanMed

Alt centru dotat cu tomograf in Bucuresti este Clinica Medicala ScanMed, infiintata in 2021. In ciuda faptului ca activitatea clinicii este recenta, medicii care isi desfasoara activitatea aici au o ampla experienta in sistemul privat, motiv pentru care stiu sa raspunda nevoilor pacientilor. Echipa este formata din cadre universitare, medici primari si specialisti in imagistica medicala. Pe partea de CT, Scanmed este dotata cu aparatul Somatom go.Up, care permite efectuarea unor investigatii de inalta performanta. In portofoliul de servicii se regasesc CT-ul cerebral, la gat, sinusuri, bazin, abdomen, pelvis etc. Rezultatele sunt eliberate pe suport media (DVD) si film A3 pe loc. De asemenea, spatiul clinicii este prietenos cu persoanele cu dizabilitati.

Pretul investigatiilor incep de la 175 de lei, pentru CT torace si pot sa ajunga la 1.440 de lei pentru un CT cardiac. La aceste preturi se mai adauga substanta de contrast, unde este cazul.

Cei mai multi oameni care au apelat la serviciile clinicii Scanmed au fost super multumiti de experienta de care au avut parte, datorita personalului empatic si cooperarii. Rezultatele nu intarzie, ci sunt trimise in timp util. Curatenia de la clinica asigura niste conditii optime de confort.

3.  Medinst

Activitatea Medinst a inceput in decembrie 1996, fiind primul centru de imagistica infiintat in capitala, iar pe parcurs si-a marit portofoliul de servicii pentru a include o gama cat mai variata de examinari prin computer tomograf si RMN in Bucuresti. Echipamentul de ultima generatie pe care il are in dotare clinica include aparatul CT Somatom Definition (Siemens 128 slices), dar si aparatul CT Somatom Perspective (Siemens 32 slices). Aceste aparate permit realizarea unor imagini de inalta rezolutie intr-un timp minimal. La centru se pot efectua CT cerebral, torace, abdomen, pelvis, articulatii, coloana vertebrala etc. Mai mult decat atat, centrul este implicat in diverse activitati de cercetare stiintifica.

Tarifele incep de la 400 de lei si pot sa ajunga la 1.600 de lei.

Cu privire la parerile pacientilor care au vizitat centrul de imagistica Medinst, cei mai multi dintre ei au adus cuvinte de lauda la adresa personalului medical, pentru profesionalism si promptitudine. Spatiul este curat si dotat cu aparatura moderna. Au existat si situatii in care programarile au fost anulate din diverse motive, dar pacientii au fost anuntati din timp.

4. Clinica de Imagistica Nord  

Pentru o abordare multidisciplinara si o gama cat mai variata de investigatii prin intermediul computerului tomograf in Bucuresti, pacientii au ca optiune Clinica de Imagistica Nord. De serviciile de imagistica se ocupa medici talentati, precum Dr. Mihaela Barbulescu, Dr. Sebastian Botezatu sau Dr. Tudor Ciprut. Aparatura medicala de ultima generatie, mai exact aparatul Somatom Perspective cu 128 de slice-uri, dotat cu CARE Dose4S, permite folosirea celor mai noi abordari privind actul medical. In plus, aparatul reduce semnificativ doza de raze X. In portofoliul de servicii se afla, printre altele, examinarea CT la abdomen, antebrat, axila, clavicula, cap etc.

Preturile investigatiilor variaza, incepand cu suma de 280 de lei, pentru un CT la axila, dar pot sa ajunga si la 1.160 de lei, pentru CT cap, torace si abdomen cu substanta de contrast.

Personalul Clinicii de Imagistica Nord este apreciat ca fiind amabil si cu multa empatie fata de pacienti, ceea ce-i face pe acestia sa se simta in siguranta in timpul investigatiei. Se respecta programarile si normele de siguranta sanitara, iar rezultatele sunt transmise in timp util.

5. Centrul Eureka  

Centrul de imagistica Eureka functioneaza non-stop, ceea ce inseamna ca pacientii pot opta oricand pentru serviciile sale, in ceea ce priveste RMN-ul si CT-ul in Bucuresti. Centrul pune la dispozitia pacientilor o gama variata de investigatii, de la CT la abdomen, la coloana vertebrala, craniu, membre etc. Investigatiile sunt efectuate cu aparatura de ultima generatie, insumand un total de 256 de slice-uri. Medicii centrului lucreaza impreuna cu operatorii CT, cu scopul de a obtine imagini de cea mai buna calitate pentru pacienti. In cazul in care pacientii au nevoie de eliberarea unui duplicat sau a unui film suplimentar, ei pot opta si pentru aceste servicii. In plus, centrul isi doreste ca investigatiile efectuate aici sa fie accesibile unui numar cat mai mare de pacienti, motiv pentru dispune de o colaborare CAS.

Tarifele pentru CT incep de la 200 de lei, pentru investigatia la craniu si pot sa ajunga la 1.100 de lei, in cazul unei investigatii CT pentru 5 regiuni anatomice.

Aspectele apreciate in mod deosebit de pacientii care au beneficiat de serviciile Centrului Eureka sunt seriozitatea si profesionalismul. Personalul este amabil si rabdator, oferind sprijin la completarea chestionarelor si pe parcursul investigatiilor. Totusi, unii pacienti au sesizat faptul ca rezultatele lor au intarziat si nu au obtinut informatii in acest sens.

Concluzii

In cele din urma, poti efectua o investigatie prin computer tomograf la Bucuresti, in cadrul uneia dintre clinicile prezentate mai sus. Tine cont de faptul ca aspecte precum varietatea serviciilor, preturile si aparatura utilizata difera de la un departament de imagistica la altul, asa ca experienta pe care o vei avea depinde foarte mult de clinica aleasa!