Meniu

RMN casa de asigurari

Actualizat pe:

Exista o multime de pacienti care au posibilitatea efectuarii procedurii de RMN prin casa de asigurari, astfel incat sa nu fie nevoiti sa plateasca sedinta de examinare. Astfel de investigatii sunt decontate in mod integral de catre Casa de Asigurari de Sanatate din Romania, astfel incat orice pacient sa aiba posibilitatea de a beneficia de o examinare aprofundata in mod gratuit.

Daca si tu iti doresti sa profiti de aceasta posibilitate, trebuie doar sa te adresezi medicului de familie, care iti inmaneaza un bilet de trimitere catre un cabinet care a incheiat contract cu CAS. Doar prin aceasta metoda vei putea sa-ti faci o astfel de investigatie.

Modalitate de realizare a procedurii de RMN prin casa de asigurari

Vesti bune pentru pacientii care vor sa beneficieze de procedura de RMN prin casa de asigurari! Sistemul public ofera posibilitatea acoperirii tuturor cheltuielilor pentru realizarea RMN-ului, pentru a incuraja un numar cat mai generos de persoane sa apeleze la aceasta interventie si sa-si efectueze controlul de rutina.

Prin intermediul acestei proceduri, pacientii au posibilitatea de a verifica starea de sanatate generala a corpului sau pentru anumite zone, pe care le suspecteaza ca ar fi cu probleme. In cadrul aparatului de RMN, se pot identifica, la o claritate inalta, diverse boli, afectiuni sau chiar tumori, care pot pune in pericol viata pacientului. Partea buna este ca, daca boala sau tumoarea este descoperita din timp, in faza incipienta, va fi usor de tratat. Pentru ca diagnosticul pus este unul concret, precis, medicul stie catre ce variante de tratament sa se indrepte pe care sa le recomande pacientului sau.

In ce zone ale corpului pot fi efectuate examinarile RMN prin casa de asigurari?

Inainte de toate, trebuie sa se cunoasca faptul ca examinarea RMN prin Casa de Asigurari de Sanatate poate fi realizata doar la clinicile sau cabinetele care au incheiat un contract cu CAS. Pentru a se putea obtine aceasta examinare, este necesar ca pacientul sa ia bilet de trimitere de la medicul de familie, pe baza caruia se prezinta la clinica respectiva pentru obtinerea examinarii gratis. In functie de clinica si de disponibilitatea sa, se ofera si investigatiile RMN. Acestea pot fi realizate la nivelul multor zone ale corpului, cum ar fi:

• coloana vertebrala – investigarea gatului, coloanei lombare, articulatiilor sacroiliace etc.;
• abdomen – investigarea abdomenului superior si inferior, a aparatului urinar, a pelvisului;
• brat si antebrat;
• articulatii – verificarea articulatiilor sacroiliace, temporo-mandibulare, sternoclaviculare;
• cap – investigarea regiunii cervicale, a urechiei interne, a gatului etc;
• genunchi, glezna, gamba, articulatiile coxo-femurale (sold);
• mana, umar, cot;
• sinusuri.

Exista, astfel posibilitatea verificarii si examinarii multor zone corporale, care pot dezvolta afectiuni periculoase si care se pot trata usor prin prescrierea unui tratament adecvat de catre medicul specialist.

Tinand cont de toate informatiile furnizate anterior in articol, ai si tu posibilitatea de a beneficia de un RMN gratuit prin intermediul casei de asigurari, dupa ce preiei de la medicul de familie biletul de trimitere.