Meniu

Labioplastie pareri

Actualizat pe:

Exista interventii care au fost concepute in mod special pentru a imbunatati aspectul zonei intime, iar una din ele este chiar operatia de labioplastie, parerile fiind insa impartite. Unele persoane considera ca ar trebui facuta doar atunci cand o pacienta se confrunta cu dureri din cauza dimensiunii labiilor, in timp ce altele sunt complexate de aspectul lor. Cea mai comuna operatie de acest tip este cea pentru labia minora, adica zona interioara.

Ceea ce conteaza este ca femeile care trec prin aceasta interventie, sa scape de disconfortul provocat de zona respectiva si sa se simta din nou bine in pielea lor. Inainte de procedura propriu-zisa, pacienta care isi doreste interventia se va duce la un control cu medicul chirurg, pentru ca acesta sa isi faca o idee despre cazul cu care se confrunta.

Tot in timpul consultatiei, pacienta poate aduce in discutie motivatia care a determinat-o sa apeleze la acest tip de interventie si ce asteptari are de la rezultate.

Labioplastie: pareri despre reductie si augmentare

In privinta labioplastiei, parerile sunt impartite chiar si atunci cand vine vorba de reductia sau augmentarea labiilor. Pentru augmentare exista doua metode: cea a injectarii acidului hialuronic si cea a transferului de grasime proprie. Metoda ideala va depinde mult de pacienta care alege sa treaca prin aceasta interventie, asa ca nu se poate vorbi in numele tuturor.

La micsorarea labiilor, se poate folosi tehnica de aspiratie, cea de excizie a unei portiuni din piele si a grasimii subcutane, sau o combinatie intre cele doua. Ca in cazul augmentarii, tehnica ideala pentru interventia unei pacienta va fi discutata la momentul primului consult.

Cu privire la perioada de recuperare, ea poate dura de la 6 la 8 saptamani, iar in situatiile in care s-a folosit anestezie locala in timpul interventiei, pacientele se vor putea externa in aceeasi zi, fara sa aiba nevoie de spitalizare peste noapte.

In functie de ce vei alege clinica unde iti vei face labioplastia – parerile pacientelor

Exista mai multe clinici in tara la care se poate efectua operatia de labioplastie, iar parerile pacientilor se pot modifica, in functie de mai multe aspecte. Spre exemplu, pentru multi dintre ei, este important ca o clinica sa aiba un nivel ridicat de transparenta, astfel incat sa nu afle tocmai cand ajung acolo ca au de platit costuri suplimentare, care nu au mai fost aduse in discutie.

Mai mult decat atat, pacientele vor sa aiba parte de o interactiune cat mai placuta cu personalul de la clinica, asa ca este important ca medicii sa fie rabdatori si sa ofere tuturor celor care aleg serviciile clinicii respectul pe care il merita. In acest fel, se asigura ca pacienta nu se va simti incomod nici in timpul primului consult, nici la intalnirile care urmeaza.

Concluzii

In cele din urma, pentru persoanele care intentioneaza sa treaca prin operatia de labioplastie, parerile pot reprezenta un factor decisiv. De aceea, medicii chirurgi trebuie sa se asigure ca serviciile pe care la ofera sunt de inalta calitate, iar pacientele parasesc clinica multumite.