Meniu

Lipoaspiratie brate

Actualizat pe:

Imbatranirea sau schimbarile bruste de greutate lasa semne vizibile pe corpul uman, care ii schimba complet infatisarea si care afectaza chiar si bratele, dar pentru care o solutie foarte eficienta se dovedeste a fi operatia de lipoaspiratie brate.
Adesea, aceasta interventie este insotita si de operatia de lifting brate, astfel incat rezultatele obtinute sa fie brate mai tonifiate si placute din punct de vedere estetic.

Care sunt pacientii eligibili pentru o operatie de lipoaspiratie brate?

Cum lipoaspiratia este o metoda de remodelare corporala, dar cu rezultate permanente, oamenii care apeleaza la operatia de lipoaspiratie brate doresc sa scape de depozitele neplacute de grasime din zona bratelor, anterior sau posterior axial.
De cele mai multe ori, aceste depuneri de grasime nu pot fi eliminate nici prin exercitii fizice si nici prin regimuri alimentare, astfel ca interventiile chirurgicale raman singura solutie. Drept urmare, persoanele care apeleaza cel mai des la aceste interventii sunt cele care desi au reusit sa slabeasca, inca se mai confrunta cu anumite depozite de tesut adipos inestetic.
Cele care sunt cele mai complexate de aceste depozite de grasime sunt femeile, mai ales ca acestea sunt foarte vizibile in momentul in care ridica bratul la un unghi de 90 de grade de corp. Aspectul creat de grasimea inestetica poate fi unul batranicios, astfel ca oamenii incearca sa il ascunda, evitand hainele care lasa bratele descoperite.

Ce efecte are operatia de lipoaspiratie brate?

In urma operatiei chirurgicale de lipoaspiratie brate, grasimea greu de eliminat de la nivelul membrelor superioare este indepartata printr-o tehnica minim invaziva, astfel ca perioada de recuperare a pacientilor este redusa.
Pe langa grasimea de la nivelul bratelor, la fel de deranjante sunt si pungutele de grasime localizate in zona anterioara a pieptului, sub brat, precum si cele din zona posterioara, de sub axila. Astfel ca in multe cazuri, medicii chirurgi sunt nevoiti sa mareasca zona asupra careia sa actioneze pentru a obtine un rezultat echilibrat si bine sculptat al bratelor.
Prin urmare, pacientii se vor bucura de brate mai tonifiate si mai subtiri, care se potrivesc cu silueta, aspecte care au un impact pozitiv puternic asupra stimei de sine a acestora. In consecinta, toate aspectele vietii vor fi imbunatatite dupa o astfel de interventie estetica.

Care sunt riscurile operatiei de lipoaspiratie brate?

Fiind vorba despre o operatie chirurgicala, exista si o serie de riscuri asociate interventiei de lipoaspiratie brate. Unele dintre cele mai comune si des intalnite sunt vanataile si umflaturile, care trec insa de la sine in aproximativ 2 saptamani de la interventie.
Totusi, exista si alte riscuri mai importante, cum ar fi indepartarea unei cantitati prea mari de grasime din brate sau un tesut adipos inegal ramas la nivelul acestora. In acest caz, aspectul final al acestora nu mai este cel dorit, ci unul anormal, care este in contradictie cu restul corpului.
De aceea, alegerea unui medic profesionist si care are experienta in domeniu este extrem de importanta, la fel cum este si clinica in care acesta activeaza.

In concluzie, rezultatele unei interventii de lipoaspiratie brate pot fi uimitoare, cu conditia ca medicul care o efectueaza sa fie bine pregatit si sa aiba la dispozitie aparatura si mediul de lucru adecvate.