Meniu

Lipofilling buze

Actualizat pe:

Lipofillingul este interventia estetica minim invaziva care foloseste grasimea proprie pentru a remodela anumite parti ale corpului, motiv pentru care tot mai multe femei apeleaza la procedura de lipofilling buze pentru a augumentarea acestora.

In plus, avantajele pe care le ofera aceasta procedura minim invaziva sunt foarte importante, acestea cantarind mult in decizia pacientelor de a beneficia de o astfel de interventie estetica.

Cum se desfasoara procedura de lipofilling buze?

Cele care se gandesc sa apeleze la lipofilling buze pentru a-si mari si modela buzele trebuie sa stie ca aceasta procedura este una minim invaziva si care se poate efectua in aproximativ 45-60 de minute, fara a fi nevoie de o perioada de recuperare.

Astfel ca dupa o consultatie initiala, in care medicul chirurg plastician este pus la curent cu dorintele si asteptarile pacientei, precum si cu starea de sanatate a acesteia, se poate discuta si despre procedura de injectare de grasime proprie in buze, cu rol de filler.

Pentru o astfel de procedura, primul pas este recoltarea de tesut adipos, prin lipoaspiratie, dintr-o zona cu surplus de grasime, cum ar fi abdomen, fese sau coapse. Ulterior, acest tesut adipos trebuie sa fie prelucrat, pentru a elimina impuritatile si a-l transforma in gel, astfel incat sa poata fi injectata cu usurinta.

Urmatorul pas este injectarea propriu-zisa, etapa in care se efectueaza adesea o supraumplere a buzelor din motiv ca un procent de 30 pana la 50% din grasimea injectata va fi resorbita in primele 3 luni dupa interventie. Rezultatul final poate fi deci obtinut abia dupa ce trec cele trei luni si poate fi considerat unul permanent.

Avantajele si dezavantajele procedurii de lipofilling buze

Dupa cum este mentionat la inceputul articolului, avantajele pe care le are procedura de lipofilling buze sunt foarte importante, desi nu sunt numeroase.

In primul rand, procedura de lipofilling este una dintre cele mai sigure proceduri de augumentare a buzelor, mai ales ca nu se folosesc substante straine, ci grasime proprie, pentru care nu exista riscul ca sa fie respinsa de organism.

Un alt avantaj important este faptul ca este o procedura minim invaziva, pentru care se foloseste anestezie locala si care nu necesita recuperare, iar in ceea ce priveste rezultatele, acestea vor fi vizibile inca de la finalizarea procedurii, dar abia efectele obtinute dupa aproximativ 3 luni devin permanente.

In plus, riscurile de a aparea efecte negative sunt minime, iar zona de unde este recoltat tesutul adipos devine mai tonifiata.

Cu toate acestea, se poate considera ca exista si unele dezavantaje legate de aceasta procedura de augumentare a buzelor. Faptul ca grasimea recoltata trebuie sa fie preparata inainte de a fi injectata face ca procesul sa fie putin mai indelungat decat in cazul fillerelor dermale. De asemenea, rezultatele care sunt valabile pentru o perioada mai indelungata implica si costuri mai ridicate pentru aceasta procedura.

Totusi, timpul scurt necesar pentru procedura de lipofilling buze si siguranta procedurii, oferita de substanta folosita, le determina pe tot mai multe femei sa apeleze la aceasta solutie pentru marirea buzelor.