Meniu

Liposuctie gambe

Actualizat pe:

Grăsimea voluminoasă din jurul gambelor îi poate face pe pacienți să se simtă stânjeniți de aspectul lor. În ciuda unei diete bune și a unui program de exerciții fizice, poate fi dificilă eliminarea grăsimii de la nivelul picioarelor și îmbunătățirea tonusului gambelor. Liposucția poate fi utilizată pe multe părți ale corpului, inclusiv pe gambe, pentru a viza zonele grase și a crea un aspect sculptat și aerodinamic. Această procedură vă poate sculpta partea inferioară a picioarelor și poate scoate în evidență musculatura gambelor.  Dacă sunteți nemulțumit de mărimea gambelor și doriți să le schimbați puțin aspectul, liposucția poate fi potrivită pentru dumneavoastră.

Ce este liposucția la nivelul gambei?

Liposucția gambei este o procedură foarte eficientă și minim invazivă pentru reducerea gambei. Este un tratament de chirurgie plastică estetică care vizează zonele grase și elimină excesul de grăsime de pe fața anterioară a tibiei. Aceasta implică, de asemenea, țesutul gras din mușchii gambei, tendoanele lui Ahile și gleznele. Liposucția gambei permite rafinarea părții inferioare a picioarelor armonizarea volumelor acestora. Aceasta poate rezolva multe dintre problemele care îi afectează pe cei care sunt nemulțumiți de aspectul gambelor mari, cum ar fi gropițele și gleznele groase. Cu toate acestea, nu este o soluție rapidă pentru obezitate. Procedura îndepărtează pungile de grăsime care nu pot fi eliminate altfel prin dietă și exerciții fizice.

Beneficiile liposucției la nivelul gambelor 

Liposucția gambelor oferă multe beneficii pentru cei care doresc să își îmbunătățească dimensiunea și definirea gambelor. Unul dintre principalele motive pentru care oamenii își fac liposucție la gambe este acela de a-i ajuta la mișcare. Este una dintre cele mai eficiente proceduri de liposucție atunci când vine vorba de ajutarea mișcării piciorului și de creșterea încrederii pacienților în ceea ce privește exercițiile fizice. Umflarea gambelor poate fi cauzată de o varietate de motive, însă, în multe cazuri, grăsimea umflată și strânsă poate fi cauzată de tulburări de grăsime, cum ar fi lipoedemul.

Pentru multe femei cu această afecțiune, grăsimea din jurul regiunilor inferioare, cum ar fi gleznele, gambele, coapsele și fesele, poate fi disproporționat de mare. Acest lucru poate cauza nesiguranță, precum și o serie întreagă de probleme de mobilitate care pot avea un impact asupra vieții lor de zi cu zi. Deși liposucția la nivelul gambei nu poate fi etichetată drept un “leac” pentru lipedem, deoarece nu se cunosc încă suficiente informații despre această afecțiune, poate fi considerată cu siguranță o procedură care ajută la mobilitate, mișcare și încredere în sine la persoanele cu această afecțiune a grăsimii.

Liposucția gambei poate elimina imediat grăsimea și poate oferi o siluetă mai armonioasă a gambei. Este o procedură minim invazivă care necesită incizii mici, lăsând cicatrici minore. În plus, chirurgul plastician efectuează procedura sub anestezie locală cu sedare, evitând riscurile asociate cu anestezia generală. Respectiv, nu este nevoie de spitalizare și este necesară o perioadă de repaus minimă.

Pe scurt, principalele beneficii sunt următoarele:

 • Reducerea dimensiunii gambei și gleznei
 • O mai bună definire a mușchilor gambei și a tendonului lui Ahile
 • Cicatrici minime
 • Timp minim necesar pentru recuperare
 • Modalitate sigură și eficientă de îmbunătățire a aspectului gambei

Cu toate acestea, procedura are și unele dezavantaje:

 • Rezultatele sunt afectate de creșterea în greutate, de îmbătrânire și de sarcină
 • Nu îmbunătățește aspectul celulitei sau al pielii lăsate
 • Nu este o procedură de scădere în greutate
 • Această procedură îndepărtează NUMAI grăsimea. Este inutilă în cazul hipertrofiei musculare

Care sunt etapele liposucției gambelor?

Fiecare procedură de liposucție a gambelor este adaptată la nevoile pacientului pentru a obține rezultate optime. Unii pacienți pot avea nevoie de o reducere a dimensiunii generale a gambei, în timp ce alții beneficiază de un tratament mai bine țintit.

Înainte de procedură

Înainte de liposucție, pacientul trebuie să efectueze un control preoperator pentru a exclude orice contraindicație medicală. De asemenea, este planificată o consultație cu chirurgul pentru a obține informații mai detaliate despre procedură. Pacientul poate apoi să își împărtășească așteptările cu chirurgul plastician și să pună orice întrebări pe care le-ar putea avea.

Procedura de liposucție

Procedurile de reducere a gambei sunt efectuate într-o sală de operație sub anestezie generală. Procedura începe cu o mică incizie în gambă. Apoi, medicul introduce microcanule sub piele prin mica incizie pentru a aspira celulele adipoase (profunde și superficiale) prezente pe gambă. Va fi posibil să se trateze partea interioară și exterioară a gambei. Procedura se finalizează, de obicei, în una sau două ore.

Îngrijirea postoperatorie

Inflamația în cazul liposucției la nivelul gambei poate rămâne mult mai mult timp în comparație cu liposucția la nivelul coapselor și al trunchiului. Vi se va cere să purtați un ciorap de compresie în urma procedurii pentru reducerea și gestionarea inflamației. Poate fi frustrant să vă confruntați cu o inflamație prelungită. Cu toate acestea, majoritatea pacienților consideră că merită acest efort. Se poate forma un edem în regiunea gleznei și a gambei și poate persista timp de aproximativ 3 luni după procedură. Dacă se resimte durere, se pot prescrie analgezice pentru a o atenua.

Sunteți un candidat pentru liposucția gambei?

Procedura de liposucție a gambei este considerată minim invazivă, cu un risc scăzut de complicații. Cu toate acestea, nu toată lumea o poate face, în special cei care au afecțiuni medicale grave, cum ar fi diabetul, obezitatea și un istoric de flebită. Pentru a fi eligibil pentru o liposucție la nivelul gambei ar trebui să:

 • aveți o greutate sănătoasă și, în mod ideal, sub un indice de masă corporală de 30
 • aveți o stare de sănătate fizică bună, fără afecțiuni medicale cronice
 • aveți un diagnostic confirmat de lipedem, care vă provoacă dureri și disconfort semnificativ
 • aveți o elasticitate bună a pielii și să nu fi pierdut cantități semnificative de greutate, ceea ce ar fi dus la o piele flască
 • fi incercat încercat dieta și exercițiile fizice fără să reușiți să scăpați de grăsimea de la gambă și gleznă
 • vă fi documentat cu privire la procedură și să aveți așteptări realiste cu privire la rezultatele în urma unei liposucții la nivelul gleznei și gambei
 • fiti neliniștiți de aspectul de a avea gleznele sau gambele groase.

Cât costă o liposucție de gambă?

Unii chirurgi esteticieni percep tarife mai mici, dar rezultatele lor nu sunt cele așteptate. Trebuie luate în considerare în primul rând abilitățile chirurgului și asigurarea obținerii rezultatelor dorite. Costul operației depinde și de cantitatea de grăsime îndepărtată. Fiecare procedură este personală adaptate necesităților fiecărui pacient, la fel și costul. În cazul în care gambele nu sunt singura zonă pe care doriți să o tratați, va fi posibil să combinați mai multe liposucții în timpul aceluiași sejur medical. Prin combinarea mai multor zone de liposucție, pacientul va beneficia de un tarif și mai mic. Dar, în general, prețul variază de la 800 de euro și poate ajunge la 4000 de euro, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Întrebări frecvente

 1. Care sunt indicațiile și contraindicațiile pentru o liposucție a gambei?
  Liposucția de gambă este destinată bărbaților și femeilor care au un exces de grăsime localizat la acest nivel. Această procedură face posibilă rafinarea gambelor într-un mod durabil și natural. Liposucția gambei nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni medicale grave, cum ar fi diabetul, obezitatea și un istoric de flebită.
 2. Care sunt efectele secundare și riscurile unei liposucții de gambă?
  Efectele secundare ale liposucției de gambă sunt relativ ușoare și trecătoare. Acestea pot include vânătăi care vor dispărea după câteva zile, umflături care vor persista timp de câteva săptămâni și dureri care pot fi ameliorate prin administrarea de analgezice.
 3. O liposucție a gambei necesită anestezie generală?
  Liposucția gambei este o procedură de chirurgie estetică care necesită anestezie generală. De aceea, înainte de operație, va fi programată o vizită preanestezică cu un anestezist.
 4. Care sunt rezultatele unei liposucții la gambă?
  Gambele își pierd din volum, gleznele sunt mai rafinate, iar picioarele au un aspect armonios. Cu toate acestea, va fi necesar să așteptați 4-6 luni pentru ca umflătura să dispară și să fie vizibile rezultatele finale. Cicatricile nu sunt foarte vizibile, măsoară aproximativ 5 milimetri și se ascund în pliurile naturale ale pielii din spatele genunchiului și gleznei.
 5. Ce operații pot fi efectuate în plus față de o liposucție la nivelul gambei?
  Liposucția de gambă este una dintre cele mai populare proceduri datorită rezultatelor excelente pe care le obține. Pentru o slăbire și mai armonioasă a picioarelor, este posibil să se efectueze în același timp o liposucție a genunchilor și a coapselor.
 6. Care este diferența dintre liposucția la nivelul gambei și operația de reducere a gambei?
  Atât liposucția, cât și operația de reducere a gambei au ca scop să vă subțieze partea inferioară a piciorului. Cu toate acestea, chirurgia de reducere a gambei subțiază gamba în sine prin tăierea unei părți a mușchiului, cunoscut și sub numele de gastrocnemius, pentru a-i reduce dimensiunea. Rezecția musculară este considerată radicală și agresivă. Așadar, dacă obiectivul este un aspect mai puțin musculos sau dacă suferiți de hipertrofie musculară, este posibil ca această operație să nu fie potrivită pentru dumneavoastră.

Concluzie

Deși liposucția gambei este o procedură foarte reușită și eficientă, este relativ puțin întâlnită. Adesea veți auzi despre transferuri de grăsime, liposucție de coapse sau abdomen și liftinguri faciale înainte de a auzi despre liposucția de gambă. Cu toate acestea, ea este o procedură foarte eficientă pentru cei care doresc să aibă picioare sculptate și mai subțiri.