Meniu

Liposuctie solduri

Actualizat pe:

Liposuctia este o interventie care are ca obiectiv remodelarea corporala, femeile fiind cele care apeleaza cel mai des la operatia de liposuctie la solduri. In plus, o astfel de interventie poate fi facuta in mai multe zone ale corpului, pentru imbunatatirea aspectului acestora.

Cu toate ca are rolul de a indeparta depunerile de grasime localizate, liposuctia nu reprezinta o metoda de slabire, ci mai degraba de remodelare. De aceea, la aceasta metoda apeleaza, in general, persoanele care nu pot scapa de depunerile de grasime din anumite zone, nici cu ajutorul regimului alimentar, nici cu exercitiile fizice.

Ce tehnici de liposuctie la solduri pot fi abordate?

Alaturi de liposuctia abdominala, interventia de liposuctie la solduri este una dintre cele mai solicitate astfel de interventii. Cu ajutorul liposuctiei, pacientii pot scapa pentru totdeauna de o anumita cantitate de celule de grasime, dar acest lucru nu presupune ca urmarea unui regim alimentar sanatos nu ii va determina sa revina depozitele de grasime nedorite.

Prin urmare, deci apeleaza la o astfel de interventie, pentru a e putea bucura mereu de rezultatele obtinute, este necesar ca oamenii sa aiba un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata si un program de activitate fizica.

Pentru a efectua o interventie de liposuctie, medicii au la indemana mai multe tehnici de realizare a acestei proceduri chirurgicale, alegerea fiind realizata de catre medicul specialist, in functie de particularitatile fiecarui caz in parte. Aceste tehnici sunt:

  • liposuctia clasica – mai este cunoscuta si sub denumirea de tehnica tumescentei, care consta in injectarea unei solutii speciale, cu rol de a eleva tesutul celular subcutanta, favorizand extragerea grasimii nedorite;
  • liposuctia cu laser – o tehnica moderna, unda laser care este atasata canulei are rolul de a topi celulele grase, avand astfel rezultate foarte eficiente;
  • liposuctia cu ultrasunete – o alta tehnica moderna de liposcutie este cea realizata cu ajutorul ultrasunetelor, prin intermediul carora sunt topite celulele grase si, astfel, mai usor de aspirat;
  • liposuctia cu jet de apa – cea mai moderna tehnica si inedita, este cea asistata de un jet de apa, care imbina liposuctia clasica cu jetul de apa, care are rolul de a disloca si extrage celulele grase, fara a le distruge.

Cine poate apela la procedura de liposuctie la solduri?

Cu toate ca procedurile de chirurgie estetica sunt preferate de cate femei, acestea fiind cele care apeleaza cel mai des la interventiile de liposuctie la solduri, la acest gen de interventie pot apela si barbatii.

Prin urmare, oricine are nevoie sa scape de depunerile localizate de grasime nedorita pot apela la operatia de liposuctie, remodelandu-si astfel corpul. Daca starea de sanatate le permite, orice adult cu varsta cuprinsa intre 18 si 75 de ani se va bucura deci de un corp armonios.

In concluzie, operatia de liposuctie la solduri este solicitata, de cele mai multe ori, de femei, dar nici barbatii moderni nu o evita, mai ales daca au depuneri de grasime de care nu pot scapa prin intermediul dietei sanatoase si a sportului.