Veterinar Craiova

Veterinar Craiova

Vaccinarea este un subiect controversat chiar si cand vine vorba despre animalele de companie, existand numeroase pareri pro si contra, numai ca aspectele pozitive de care se vor bucura atat necuvantatoarele, cat si stapanii acestora, in urma vaccinurilor facute in cadrul unui cabinet veterinar din Craiova, sunt mult mai numeroase si mai importante.
Cei care tin la starea de sanatate a animalelor de companie, dar si la propria sanatate, nu ar trebui sa omita vizitele la veterinar si informarea corecta in legatura cu schema obligatorie de vaccinare.

Care este schema obligatorie de vaccinare a animalelor, ce poate fi realizata intr-un cabinet veterinar din Craiova?

Cel mai des intalnite animale de companie sunt cainii si pisicile, pentru care se recomanda sa se respecte schema obligatorie de vaccinare, care poate fi realizata in orice cabinet veterinar din Criaova. Aceste vaccinuri au rolul de a proteja, in primul rand animalele impotriva unor boli grave sau contagioase, iar in al doilea rand, pe stapanii acestora, care pot contacta unele boli de la animalele lor.
De exemplu, in cazul cainilor, primul vaccin trebuie facut la varsta de 6-8 saptamani, dupa ce la 4 saptamani a fost realizata prima deparazitare, urmata de un rapel la 10-14 zile. Ulterior, la o perioada de 2 sau 3 saptamani vor mai urma inca 3 vaccinuri. La fel de important este si vaccinul anti-rabic, efectuat dupa varsta de 3 luni, iar anual, cate un rapel.
Schema de vaccinare a pisicilor este similara cu cea a cainilor, numai ca varsta la care sunt recomandate este usor diferita. Desi prima deparazitare se face tot la 4 saptamani ale puiului, primul vaccin ar trebui facut la varsta de 10-12 saptamani, iar cel de-al doilea, la o perioada de 3-4 saptamani de la primul. Restul vaccinurilor se fac dupa schema similara celei a cainilor.

La ce cabinet veterinar din Craiova pot fi facute schemele de vaccinare ale animalelor de companie?

Locuitorii din judetul Dolj sau din imprejurimi, pot merge la orice cabinet veterinar din Craiova pentru a face vaccinurile obligatorii animalelor de companie pe care le au. Un aspect important de care trebuie sa tina cont este ca veterinarul care s-a ocupat initial de animalutul lor sa fie si cel care ii va urmarii evolutia in continuare.
Astfel ca este necesar sa se aleaga un medic veterinar bun, care poate fi gasit la unul dintre urmatoarele cabinete:

1. Franco Vet

Cu o gama variata de servicii veterinare – de la consultatii si microcipari, pana la chirurgie generala – Franco Vet ofera si servicii pentru urgente veterinare si chiar ambulanta.

2. Clinica Veterinara Cliny Pet

Experienta vasta a medicilor veterinari de la Clinica Veterinara Cliny Pet ii ajuta sa poata face fata chiar si situatiilor inedite sau imprevizibile, care sunt dese atunci cand se lucreaza cu animalele.

3. Centrul de Diagnostic si Tratament Veterinar

Centrul de Diagnostic si Tratament Veterinar este dotat cu aparatura de ultima generatie, astfel ca animalele pot fi tratate eficient si cu durere redusa pentru orice tip de afectiune medicala veterinara.
In concluzie, oamenii au posibilitatea de a gasi un cabinet veterinar in Craiova care sa se potriveasca cerintelor si nevoilor care apar cand vine vorba despre animalele de companie.