Daca ai fost interesat sa dai un search pe tema “salariu medic veterinar” atunci, cel mai probabil iubesti animalele si ti-ar placea sa lucrezi cu acestea, dar ai nevoie, totusi, sa cunosti daca domeniul respectiv poate aduce beneficii financiare pe termen lung. Asadar, pentru a putea raspunde cat mai clar nelamuririlor tale, in articolul de fata au fost selectate principalele criterii de care se tine cont atunci cand este stabilit salariul pe care un medic veterinar il poate obtine.
De ce criterii se tine cont atunci cand este determinat salariul unui medic veterinar?
Atat in tara, cat si pe plan international, salariul unui medic veterinar poate varia considerabil, in functie de anumite criterii de baza, ce vor fi aduse in discutie in randurile urmatoare. Pentru cititorii care doresc sa afle salariul minim pe piata anului 2022 din Romania, venitul se situeaza in jur de 500 de euro, ceea ce s-ar traduce in cca. 2500 de lei. Cu toate acestea, suma poate ajunge chiar pana la 1000 de euro (aproximativ 5000 de lei), numarul fiind dublu fata de cel mentionat anterior.
Asadar, un angajator din domeniul veterinar va tine cont de cateva criterii importante atunci cand va determina salariul de inceput al unui candidat la interviu:
1. Experienta
La fel ca in cazul oricarui alt domeniu, experienta regasita in cadrul portofoliului va juca un rol esential atunci cand va fi determinat salariul de inceput. Un tanar proaspat iesit de pe bancile scolii, de regula, nu va putea obtine mai mult decat minimul mentionat in randurile anterioare, salariul urmand sa creasca odata cu trecerea timpului. Un veterinar cu experienta, care a profesat deja in domeniu pentru o perioada considerabila de timp, va avea o posibilitate ridicata de a obtine peste 2500 de lei atunci cand cauta sa se angajeze;
2. Studiile practicate
Pe langa experienta, angajatorul va urmari studiile pe care candidatul le-a inregistrat la dosar, acestea urmand sa dicteze daca persoana respectiva va fi sau nu eligibila in a profesa pe domeniu. De asemenea, angajatorii tind sa puna un mare accent pe studiile practice, realizate in diferite spitale sau cabinete, acestea putand sa dovedeasca ca persoana ce candideaza pentru postul de medic veterinar are o idee cu privire la activitatea pe care o va desfasura;
3. Abilitati de comunicare
Medicul veterinar nu va lucra niciodata de unul singur, acesta avand nevoie de asistenti care sa-l sustina pe parcursul interventiilor medicale. Prin urmare, candidatul ideal va fi nevoit sa dea dovada de bune abilitati de comunicare la mediul de lucru, fara acestea neputand fi posibila o desfasurare optima a activitatilor. Majoritatea angajatorilor sunt constienti de acest aspect, fapt care-i impinge sa afle, inca de la interviu, daca candidatul va putea sa lucreze in echipa;
4. Pasiunea
Pe langa deprinderile pe care le poseda, angajatorul va dori sa afle ce anume l-a determinat pe candidat sa opteze pentru postul de medic veterinar. Prin urmare, daca din spusele candidatului reiese pasiunea pentru lucrul cu animalele, angajatorul va putea considera sa ofere un spor la salariul initial.
In concluzie, atunci cand trebuie stabilit un salariu de medic veterinar, angajatorii tind sa tina cont de cele 4 criterii mentionate in cadrul articolului.