Meniu

Veterinar tehnician salariu

Actualizat pe:

Multi dintre pasionatii de animale care vor sa-si construiasca o cariera din salvarea si ingrijirea lor vor sa stie cat mai multe despre ce inseamna sa fie tehnician veterinar: salariu, studii necesare, beneficii si ce le pregateste viitorul.

Nu conteaza ramura de medicina veterinara in care o persoana isi desfasoara activitatea, deoarece veterinarul tehnician este prezent in toate. Cu privire la salariu, el porneste de la 2500 lei si are potentialul sa creasca in functie de institutia unde se angajeaza tehnicianul. Experienta este elementul esential in determinarea salariului.

Meseria este foarte cautata, atat in mediul rural, unde exista foarte multe animale crescute pentru productie, cat si in mediul urban, unde un animal de companie poate fi gasit in aproape orice locuinta si ar putea avea nevoie de asistenta medicala.

Diferenta intre un asistent si un tehnician veterinar – salariu si responsabilitati

Cand o persoana are de ales intre cariera de asistent sau tehnician veterinar, salariul si responsabilitatile pe care urmeaza sa le aiba vor deveni factorul decisiv. In zadar una din optiuni este mai bine platita decat cealalta, daca angajatul nu reuseste sa tina pasul cu ce i se cere.

Asistentul veterinar este mai mult pe partea de ingrijire a animalului, asa ca el se va ocupa de treburi precum spalatul si hranitul animalelor. Tot asistentul este cel care il ajuta pe tehnician cu radiografiile animalelor si cu retinerea lor in timpul procedurilor. Mai mult de atat, trebuie sa asigure un mediu curat pentru institutia in cadrul careia lucreaza.

Printre responsabilitatile tehnicianului veterinar numara pregatirea animalelor si a instrumentelor ce urmeaza sa fie utilizate, administrarea anesteziilor, retinerea animalelor in timpul procedurile sau a diferitelor examinari, realizarea radiografiilor, colectarea testelor de laborator, precum cele de sange, monitorizarea animalelor care au fost spitalizate, acordarea primului ajutor.

Ce altceva mai trebuie sa stii despre meseria de tehnician veterinar: salariul nu este totul

Cei care vor sa o urmeze trebuie sa stie ca la cariera de tehnician veterinar, salariul nu este tot ce conteaza. Liceul este forma de invatamant ce trebuie absolvita pentru a putea lucra in domeniu, iar pe urma persoana interesata trebuie sa urmeze niste cursuri de tehnician veterinar.

Avantajele sunt numeroase, mai ales pentru iubitorii de animale. Tot mai multi oameni aleg sa adopte animale de companie, fie de la un adapost, fie animale pe care le salveaza chiar ei. Uneori, ele sufera de boli ce trebuie depistate si tratate cat mai repede, pentru a nu le pune in pericol si mai mult santatatea, iar acest lucru este responsabilitatea medicilor veterinari.

Nimic nu se compara cu sentimentul de mandrie si pace interioara pe care cei din domenul medicinii veterinare il simt atunci cand reusesc sa imbunatateasca starea unui animal cu diferite probleme, care a fost adus de un stapan ingrijorat.

Prin urmare, pentru a alege cariera potrivita in domeniul medicinii veterinara, o persoana trebuie sa tina atat cont de salariu, cat si de alte aspecte, precum responsabilitatile pe care le va avea.