Meniu

Medicina muncii Oradea

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Ramura importanta a medicinei preventive, riguros reglementata de lege, medicina muncii in Oradea este disponibila in cadrul unor clinici si cabinete de top care se ocupa cu sanatatea si securitatea persoanelor angajate in relatii contractuale de munca. Bine reprezentata in acest oras, medicina muncii asigura controale medicale necesare pentru obtinerea adeverintei de aptitudine in munca si pentru monitorizarea starii de sanatate a angajatilor pe parcursul indeplinirii activitatilor profesionale.

Daca nu stii unde sa mergi in Oradea pentru servicii de calitate si promptitudine la solicitari, articolul de fata iti va oferi o prezentare a celor mai importante cabinete de medicina muncii din municipiu, urmand ca tu sa iti faci o idee despre fiecare dintre ele si sa il poti alege pe cel care sa iti satisfaca exigentele in cea mai mare masura.

Cat costa serviciile de medicina muncii in Oradea?

Pana nu experimentezi nevoia de anumite servicii medicale, nu ai nici cea mai vaga idee despre costul acestora si acest lucru este perfect valabil si pentru medicina muncii in Oradea. In tabelul de mai jos vei gasi numele clinicilor care iti pot elibera actele medicale necesare pentru dosarul de angajat si tarifele practicate pentru controale de fiecare dintre acestea.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Medicina Muncii
Rating
Website
Carimed Center
Clinica-Verificata
50-115 Ron
 • Pretul pentru Medicina Muncii variaza intre 50-115 Ron
 • Cabinetul in centrul orasului
 • Servicii de calitate
 • Personal profesionisti
 • Amabilitate fata de clienti
 • Rapiditate si promptitudine in raspunsul la solicitari
Alfa Medical
50-140 Ron
 • Pretul pentru Medicina Muncii variaza intre 50-140 Ron
 • Locatie centrala
 • Servicii ireprosabile
 • Dotari moderne
 • Amabilitate si punctualitate
Medimun
50-120 Ron
 • Pretul pentru Medicina Muncii variaza intre 50-120 Ron
 • Clinica accesibila, situata central
 • Servicii prompte, de buna calitate
 • Preturi corecte
 • Cadre medicale bine pregatite
 • Lipsa de amabilitate a personalului de la receptie
Bioinvest
50-150 Ron
 • Pretul pentru Medicina Muncii variaza intre 50-150 Ron
 • Servicii de buna calitate
 • Medici profesionisti
 • Rabdare si empatie fata de pacienti
 • Solutii eficiente de tratament
 • Timp de asteptare mare
 • Consultatii superficiale la unele cabinete
Spital Pelican
25-385 Ron
 • Pretul pentru Medicina Muncii variaza intre 25-385 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti si empatici
 • Tratamente eficiente
 • Preturi ridicate
 • Timp mare de asteptare
 • Impresie de spital de stat
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor cu servicii de medicina muncii din Oradea

Alegerea unei clinici cu servicii de medicina muncii in Oradea se poate face dupa mai multe considerente, in functie de fiecare persoana. In acest sens, unii apreciaza mai mult rapiditatea si operativitatea, altii rigurozitatea controalelor medicale, altii posibilitatea incheierii de contracte avantajoase pentru firma, in timp ce unele persoane considera ca apropierea de locul de munca sau de casa primeaza. In urma lecturii sectiunii urmatoare a articolului, vei putea decide singur/-a care este cel mai potrivit centru medical pentru nevoiele tale.

1. Carimed Center

Centrul Medical Carimed este o unitate specializata pe medicina muncii si asigura servicii complete pentru preventia, diagnosticarea si managementul bolilor profesionale si a celor legate de profesie, a accidentelor de munca, precum si pentru promovarea sanatatii si productivitatii angajatilor din Oradea si judetul Bihor. Poti solicita aici control medical la angajare, examen medical de adaptare, control medical periodic, examen medical pentru reluarea activitatii (dupa cel putin 90 de zile de intrerupere a muncii), examen medical la cerere, acordarea de prim ajutor si instruirea personalului beneficiarului pe teme de prim ajutor in caz de urgente, evaluarea salariatelor insarcinate conform O.U.G. 96/2003, elaborarea documentelor necesare pentru autoritatile de control (I.T.M., D.S.P.), vizarea concediilor medicale la nevoie, supravegherea speciala, consiliere privind sanatatea la locul de munca si analize de laborator.

Tarifele pentru serviciile de medicina muncii la acest centru sunt afisate pe site-ul web si sunt cuprinse intre 50 lei si 115 lei.

Clientii acestui cabinet considera ca au avut o experienta multumitoare aici. Ei apreciaza amplasarea in centrul orasului, calitatea prestatiilor de medicina muncii, profesionalismul personalului, rapiditatea si promptitudinea cu care se desfasoara controalele si se emit actele constatatoare a aptitudinii pentru munca si a sanatatii anagajatilor, precum si amabilitatea cu care au fost abordati.

Vezi parerile pacientilor despre Carimed Center
Vezi Pareri

2. Alfa Medica

Infiintat in anul 2003, cabinetul Alfa Medica din Oradea ofera bihorenilor servicii de medicina muncii cu aparatura de ultima generatie si personal specializat, in conformitate cu cerintele legale in domeniu. In acest sens, te poti adresa Alfa Medica pentru: monitorizarea starii de sanatate a angajatilor prin examen medical de specialitate la angajare, adaptare, control medical periodic sau la reluarea activitatii, eliberarea fisei de aptitudine, indrumarea activitatii de reabilitare profesionala, reconversie profesionala, reorientare profesionala in caz de accident de munca, boala profesionala sau dupa afectiuni cronice, evaluarea existentei riscului de imbolnavire profesionala in cadrul unei firme, consilierea angajatorului privind adaptarea muncii si a locului de munca la caracteristicile psihofiziologice ale angajatilor, consilierea angajatorului pentru fundamentarea strategiei de securitate si sanatate la locul de munca, participarea in cadrul Comitetului de Securitate si Sanatate in munca din companie, evaluarea locurilor de muncă in vederea stabilirii riscurilor profesionale pentru salariatele gravide, lauze sau care alaptează (conf. Legii 25/2004 si HGR 537/2004), intocmirea raportului privind sinteza starii de sanatate a angajatilor.

Pentru serviciile sale, cabinetul percepe sume intre 50 lei si 140 de lei.

Clientii apreciaza locatia centrala a cabinetului, serviciile ireprosabile, dotarile moderne ale unitatii medicale, echipa profesionista de medici, amabilitatea si punctualitatea cu care sunt intampinati de fiecare data cand au nevoie de documente si controale de specialitate.

3. MediMun

Inca din anul 2008, cabinetul MediMun pune la dispozitia bihorenilor servicii competitive de medicina muncii, pentru asigurarea de conditii de siguranta pentru sanatatea angajatilor la locul de munca. Printre prestatiile cabinetului se numara examen medical pentru stabilirea aptitudinii de munca la angajare, examen de adaptare, control medical periodic, examen la reluarea activitatii, examen medical la solicitare (curs, practica, ucenicie, autorizare etc.), evaluarea sanatatii salariatelor insarcinate, acordarea de prim ajutor si instruirea angajatilor in aceasta directie, verificarea si consilierea angajatorilor privind concordanta intre starea de sanatate a angajatului si conditiile de munca, promovarea echilibrului intre performanta profesionala si sanatatea umana, eliberarea documentelor necesare pentru autorizatiile de control si vizarea concediilor medicale, acolo unde este nevoie. MediMun efectueaza controalele medicale de specialitate atat la cabinet, cat si la sediul operatorilor economici, fara a perturba activitatea acestora.

Pentru serviciile de medicina muncii, vei plati o suma cuprinsa intre 50 lei si 120 de lei.

Printre punctele forte ale experientei la MediMun, pacientii remarca accesibilitatea clinicii, situata central in Oradea, serviciile prompte, de buna calitate, la preturi corecte si profesionalismul cadrelor medicale. Sunt si clienti care sustin ca personalul de la receptie ar trebuie sa se comporte mai amabil cu persoanele care le solicita informatii.

4. Bioinvest

Bionvest Medical Center din Oradea este o clinica in a carei structura complexa vei gasi un cabinet de medicina muncii cu servicii la standare inalte. Aici te vei adresa dr. Ioan Pordea, medic primar medicina muncii, pentru control medical de aptitudine in vederea angajararii si monitorizarea periodica a sanatatii angajatilor. Centrul medical dispune de mai multe puncte de lucru in judetul Bihor (in Marghita, Salonta si Alesd) si o policlinica centrala in Oradea cu peste 20 de specialitati clinice, investigatii paraclinice, centru de recoltare si laborator acreditat. 

Controalele si elaborarea fiselor specifice de medicina muncii in aceasta clinica te vor costa intre 50 lei si 150 de lei.

In general, pacientii sunt multumiti de serviciile centrului Bioinvest si le considera de buna calitate, conform recenziilor de pe Google. Multi scriu ca medicii sunt profesionisti, ca asculta cu rabdare si empatie problemele pacientilor si prescriu solutii eficiente de tratament. Sunt si pacienti care sustin ca exista deficiente in organizarea programarilor, care face ca timpul de asteptare inainte de a intra in cabinetul medicului este mare. De asemenea, se mentioneaza ca la unii medicii consultatiile se desfasoara in graba, fara ca pacientii sa aiba timp sa isi comunice toate simptomele si fara explicatii ale diagnosticului.

5. Spital Pelican

Spitalul Pelican din Oradea pune la dispozitia pacientilor atat in regim de spitalizare de zi sau spitalizare continua, cat si in ambulatoriu consultatii medicale, investigatii de imagistica si laborator, serviciu de ambulanta si urgenta 24 de ore din 24 si medicina muncii. La cabinetul dedicat sanatatii si securitatii in munca vei putea obtine urmatoarele controale si investigatii: glicemie (test rapid), electrocardiograma (EKG), spirometrie, audiometrie tonala standard, RODATEST (testarea acuitatii vizuale, simt cromatic, camp vizual), examen clinic general cu fisa de aptitudine, aviz psihologic pentru fisa permis auto, examen psihologic pentru medicina muncii, aviz psihologic pentru fisa siguranta circulatie, aviz psihologic pentru fisa port arma, raport de evaluare a locului de munca pentru salariata insarcinata, precum si un curs de prim ajutor (pentru o grupa de max. 10 persoane). Grupul Pelican este cel mai mare furnizor privat de servicii medicale integrate din Transilvania, cu peste 10.000 de pacienti lunar.

Preturile serviciilor de medicina muncii sunt cuprinse in intervalul 25-385 de lei, valoarea maxima fiind pentru cursul de prim ajutor.

Parerile pacientilor fata de Spitalul Pelican din Oradea sunt impartite. Unele recenzii vorbesc despre servicii de calitate, medici profesionisti si empatici si tratamente eficiente. Pe de alta parte, multi pacienti reclama preturile ridicate, timpul mare de asteptare si faptul ca s-au simtit ca intr-un spital de stat.

Concluzii

Piata privata de sanatate din Bihor este recunoscuta pentru serviciile sale de calitate, iar cabinetele de medicina muncii din Oradea nu fac rabat de la standardele inalte ale prestatiilor, punand la dispozitia locuitorilor examinari cu aparatura performanta si personal calificat, profesionalism, seriozitate si promptitudine. Atat persoanele care doresc sa se angajeze si salariatii, cat si angajatorii pot obtine la cabinetele si clinicile prezentate in acest articol, in cele mai bune conditii, potrivit legislatiei in vigoare, adeverinte si fise medicale si consiliere pentru promovarea sanatatii in munca si echilibrarea raportului dintre performanta angajatului si starea sa de sanatate.

Avand la dispozitie informatiile din acest articol, despre unitatile medicale de top din Oradea specializate in medicina muncii, vei putea lua cea mai buna decizie in privinta alegerii cabinetului care sa iti satisfaca in mod cat mai adecvat exigentele.