Meniu

Implant Par recuperare

Actualizat pe:

Implantul de par este o solutie permanenta de recuperare a podoabei capilare, iar persoanele care beneficiaza de aceasta interventie sunt interesate in egala masura de procesul de recuperare dupa implant de par. Transplantul de par este o procedura complexa, recuperarea este o etapa la fel de importanta pentru succesul tratamentului, astfel ca trebuie inainte de toate sa respecti indicatiile medicului care a efectuat interventia.

Recuperare dupa implant de par: ce nu trebuie sa faci?

Faza de recuperare dupa implant de par nu este neaparat dificila. In primul rand, este esential sa nu te abati de la sfaturile medicului tau. Procesul de recuperare imediata dupa implant este unul relativ scurt, de aproximativ 1-2 saptamani, recuperarea fiind accelerata atata vreme cat respecti indicatiile medicului. Recuperarea completa insa, dureaza pana la un an.

Este posibil ca medicul sa iti recomande un tratament dupa implant de par, cum ar fi antibioticele pentru prevenirea unor infectii sau antiinflamatoare pentru ameliorarea eventualului disconfort de la nivelul scalpului. Tot ca parte din schema de tratament, e posibil ca medicul sa iti recomande un anumit sampon pe care sa il folosesti dupa transplantul de par. De regula, e vorba de produse de ingrijire din ingrediente naturale, care nu provoaca iritatii si alergii.

Foliculii de par sunt fragili in perioada imediata dupa interventie, astfel ca exista mai multe aspecte carora trebuie sa le acorzi atentie. Unul dintre acesta se refera la pozitia de dormit. In prima saptamana dupa implantul de par, se recomanda evitarea pozitiilor de somn in care se exercita presiune asupra zonei care a fost operata. Deci, recomandat este sa dormi pe o parte si sa eviti dormitul pe spate pentru cateva zile.

De asemenea, este posibil ca medicul sa iti recomande sa renunti temporar la fumat, in cazul in care esti fumator. Nu vei avea voie nici sa depui efort fizic intens in perioada urmatoare dupa implantul de par. Daca jobul tau presupune munca fizica si ridicarea unor greutati, indicat ar fi sa iti iei concediu pentru o vreme. Pentru a evita complicatiile, nu sunt recomandate nici inotul, sauna si mersul la plaja. Ca sa te protejezi de razele puternice ale soarelui, poti purta o palarie usoara.

Un alt factor care poate incetini procesul de vindecare este alcoolul, deci cel mai bine ar fi sa eviti consumul de bauturi alcoolice in perioada imediata dupa transplantul de par. Alcoolul dilata vasele de sange si din acest considerent trebuie evitat in primele 3 zile dupa interventie.

Spalare dupa implant de par: permisa sau nu?

Exista precautii si cu privire la modul de spalare dupa implant de par. In primele zile dupa interventie, locul unde s-a efectuat implantul este sensibil asa ca nu va trebui sa speli zona implantata timp de cateva zile. Dupa aceea, poti spala delicat scalpul, fara a aplica presiune. De obicei, medicii recomanda spalarea capului la patru zile dupa interventie.

Acestea sunt principalele recomandari pe care trebuie sa le respecte persoanele care au beneficiat de implant de par. Medicul le va explica in detaliu cum trebuie sa doarma si cand sa se spele pe cap, acestea fiind probabil cele mai mari dileme dupa un transplant de par.