Meniu

Medicina sportiva Bucuresti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Ramura a medicinei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul accidentelor si afectiunilor care se pot petrece in timpul activitatilor fizice si sportive, medicina sportiva in Bucuresti este disponibila in cadrul unor clinici cu servicii de top. Centrele medicale specializate din Capitala reunesc specialisti in ortopedie si traumatologie, podologie, recuperare medicala si nutritie.

Daca suferi de afectiuni ortopedice, traume rezultate in urma exercitiului fizic sau ai nevoie de recuperare si nu stii unde sa mergi in Bucuresti pentru a obtine diagnostic si tratament adecvat, poti citi in acest articol tot ce ai nevoie sa stii despre clinicile cu servicii de medicina sportiva de aici.

Cat costa o consultatie de medicina sportiva in Bucuresti?

Orice diagnostic, tratament sau solutie de prevenire a unei afectiuni incepe cu o consultatie la specialist, regula de la care nu se abat nici cabinetele de medicina sportiva din Bucuresti. In tabelul de mai jos au fost cuprinse clinicile cu servicii de top si preturile practicate de acestea pentru o consultatie.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Programare Online
Centrokinetic
1 Clinica-Verificata
250 Ron
 • Pretul pentru o Consultatie porneste de la 250 Ron
 • Echipa de medici, fizioterapeuti si kinetoterapeuti
 • Trei locatii Centrokinetic in Bucuresti
 • Programe speciale pentru sportivi
 • Echipamente moderne
 • Atmosfera placuta
 • Protocoale de recuperare care si-au dovedit eficienta in intreaga lume
Kineto Medical
2
200 Ron
 • Pret Consultatie 200 Ron
 • Clinica moderna, la standarde europene
 • Dotari de ultima generatie
 • Profesionisti cu pregatire ireprosabila
 • Medici tineri si dedicati meseriei
 • Amabilitate si discretie
 • Rezultate bune ale tratamentelor
Clinica MedSport
3
250 Ron
 • Pret Consultatie 250 Ron
 • Servicii excelente
 • Medici profesionisti
 • Preocupare pentru bine pacientului
 • Cele mai bune solutii medicale si chirurgicale
 • Explicatii privind diagnosticul si procedurile
Centrul Superfit
250 Ron
 • Pret Consultatie 250 Ron
 • Centru excelent pentru recuperare sportiva
 • Interior modern
 • Dotari de ultima generatie
 • Antrenamente cu rezultate bune
 • Medici bine pregatiti si amabili
 • Solutii medicale eficiente
Complexul Caraiman
250 Ron
 • Pret Consultatie 250 Ron
 • Servicii de calitate
 • Clinica moderna
 • Medici profesionisti
 • Personal amabil si empatic
 • Timp de asteptare mare
 • Lipsa de organizare
Artro Sport Clinic
300 Ron
 • Pret Consultatie 300 Ron
 • Interior placut
 • Dotari moderne
 • Medici profesionisti
 • Tratamente eficiente
 • Intarzieri in onorarea programarilor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor cu servicii de medicina sportiva din Bucuresti

Esti de parere ca orice clasament implica o doza de subiectivism din partea celui care il realizeaza si ai dori sa iti poti implica propriul subiectivism si propriile criterii in alegerea clinicii careia sa te adresezi pentru servicii de medicina sportiva in Bucuresti. Pentru un top personal in care sa situezi pe primul loc centrul medical ales de tine pentru rezolvarea problemei aparute in timpul activitatii sportive, ai nevoie de informatii suplimentare din activitatea clinicilor. Vei afla din sectiunea urmatoare a articolului amanunte importante despre calitatea serviciilor, despre dotarile cu aparatura, despre calificarile medicilor si despre opiniile pacientilor care au solicitat aici diagnostic si proceduri de tratament.

1. Centrokinetic

Serviciile Centrokinetic Bucuresti acopera si domeniul medicinei sportive. In cadrul centrului sunt puse la dispozitie programe speciale de kinetoterapie pentru sportivi, alcatuite atat din tehnici medicale, cat si de sprijin mental pentru recuperarea rapida. Kinetoterapeutii sunt specializati in traumatologie sportiva, ortopedica si in afectiunile coloanei vertebrale, lucrand dupa protocoale de recuperare ce si-au dovedit eficienta in marile clinici de profil din intreaga lume. Sunt trei centre in Bucuresti ce apartin Centrokinetic: doua in sectorul 2 (pe bulevardul Mircea Eliade si pe strada Barbu Vacarescu) si unul in sectorul 6 (pe bulevardul Iuliu Maniu. In fiecare dintre aceste locatii exista echipamente moderne si fiziokinetoterapeuti supraspecializati. Acesti profesionisti isi ofera ajutorul in recuperare, atat in medicina sportiva, cat si in cazul persoanelor care nu practica efort fizic sustinut si intens, dar care prezinta leziuni, dureri sau sufera de diverse afectiuni.

Pretul pentru o consultatie la un medic specialist este de 250 lei, iar la un medic primar este 300 lei.

Numerosi sportivi de performanta au apelat la serviciile Centrokinetic din diverse motive: evaluarea starii de sanatate si a aptitudinii, prevenirea accidentarilor, identificarea si tratarea afectiunilor musculo-scheletice, gestionarea suprasolicitarii, leziuni. Fiecare sportiv a primit ajutorul de care a avut nevoie si se declara recunoscator echipei de profesionisti bine pregatiti, atenti la detali, empatici si care au dat dovada de rabdare. Echipamentele moderne din centru si atmosfera placuta au contribuit si ele la un proces de recuperare in cele mai bune conditii, mai spun oamenii in recenzii.

Vezi parerile pacientilor despre Centrokinetic
Vezi Pareri

2. Kineto Medical Health

Kineto Medical Health este o clinica specializata in medicina sportiva, ortopedie si traumatologie, reabilitare medicala, fizioterapie, kinetoterapie si nutritie sportiva si reprezinta o alegere de top pentru sute de sportivi, mai ales ca centrul este Partener Medical Oficial al Federației Romane de Rugby, al Federatiei Romane de Lupte, al Federatiei Romane de Ciclism si al Federatiei Romane de Yachting. Clinica efectueaza examene medicale periodice atat pentru sportivii profesionisti, cat si pentru cei amatori si ofera servicii de diagnostic medical, investigatii pentru determinarea capacitatii de efort in pregatirea sportiva, recuperare medicala completa, consiliere in privinta riscului dezvoltarii unor afectiuni specifice anumitor sporturi, in privinta obtinerii performantelor maxime in functie de abilitatile fiecarei persoane, avizare medico-sportiva pentru aptitudine sau reintrarea in activitatea sportiva, medicatie pentru sportivi si indicatii de nutritie. La cabinetul specializat activeaza trei medici: dr. Gabriel Copaci, medic primar medicina sportiva, dr. Alin Popescu, medic primar, si dr. Laura Cupsa, medic specialist reabilitare medicala si medicina sportiva.

Tarifele clinicii sunt afisate pe site-ul web. Pentru o consultatie de medicina sportiva la aceasta clinica vei plati suma de 200 de lei.

Pacientii au multe aprecieri pozitive legate de acest centru si il considera o clinica moderna, la standarde europene, cu dotari de ultima generatie si personal alcatuit din profesionisti cu pregatire ireprosabila, medici tineri, atenti si dedicati meseriei. Se mai apreciaza ca aici pacientii au gasit amabilitate si discretie si rezultate bune ale tratamentelor.

3. Clinica MedSport

Clinica MedSport din Bucuresti are o experienta de peste 20 de ani in medicina sportiva, in ortopedie si traumatologie sportiva, impunandu-se ca centru de referinta in diagnosticarea si tratarea diverselor afectiuni ale aparatului locomotor. Aici au fost efectuate peste 10000 de interventii chirurgicale, majoritatea asistate artroscopic, si numeroase procedee si tehnici medicale si chirurgicale in premiera. Centrul dispune de o echipa de specialisti, coordonati de dr. Dan Valentin Anghelescu, medic primar ortopedie-traumatologie, medic specialist in medicina sportiva, doctor in stiinte medicale, dr. Marian Anghelescu, medic primar ortopedie-traumatologie, competente in traumatologia sportiva, dr. Claudiu Prica, medic specialist ortopedie-traumatologie, si de kinetoterapeutul Nicusor Anghel, directorul medical al clinicii.

Pretul unei consultatii de medicina sportiva este de 250 de lei.

Clinica inregistreaza un grad ridicat de multumire in randul pacientilor. Acestia considera ca serviciile sunt excelente, ca medicii sunt profesionisti, preocupati de binele pacientilor, ca ofera cele mai bune solutii medicale si chirurgicale si explicatii privind diagnosticul si procedurile de recuperare si interventii.

4. Centrul Superfit

Centrul Superfit a fost infiintat in Bucuresti in anul 2007, iar in prezent dispune de un sediu modern, pentru investigatii medicale si sportive complexe, proceduri de tratament in medicina sportiva, recuperare medicala, consiliere in nutritie, fizioterapie, teste de performanta si antrenament sportiv. Clinica dispune de o echipa multidisciplinara de specialisti in medicina sportiva, recuperare medicala, nutritie si psihologie sportiva. Cei trei medici specializati in medicina sportiva de aici sunt dr. Mihaela Dobranici, medic primar, dr. Roxana Mihai-Giurgia, medic specialist, si dr. Irina Dumitra-Gaiu, medic specialist. La cabinetul specializat vei putea obtine avizul medico-sportiv necesar pentru practicarea unui sport profesionist, dar si pentru activitati sportive ca amator. Acesta se elibereaza dupa examinari medicale complexe aici: examen clinic general, EKG, spirometrie, tensiune arteriala, pulsoximetrie, testul Ruffier de efort minimal, testarea fortei cu dinamometru, testarea acuitatii vizuale, IMC, scanare 3D, analiza posturii si masuratori ale circumferintelor corpului.

Lista serviciilor si preturile aferente sunt publicate pe site-ul web. Pentru o consultatie de medicina sportiva vei plati suma de 250 de lei.

Pacientii apreciaza ca Superfit este un centru excelent pentru recuperare sportiva, cu un interior modern, dotari de ultima generatie, un centru de antrenament cu rezultate bune, consultatii si investigatii de calitate, medici bine pregatiti si amabili si solutii medicale eficiente. Se mentioneaza totusi ca preturile sunt ridicate.

5. Complexul Multifunctional Caraiman

Complexul Multifunctional Caraiman din Bucuresti este primul centru medical deschis si administrat de o autoritate publica locala si finantat din bugetul Primariei Sector 1, in care pacientii pot beneficia de ambulanta sociala, analize medicale, investigatii paraclinice, ingrijirea persoanelor varstnice la domiciliu, analize medicale, imagistica medicala si diagnostic si tratament in peste 20 de specialitati, printre care si medicina sportiva. La cabinetul de medicina sportiva sunt examinati atat copii, cat si adulti, de catre dr. Romeo Popescu, medic primar medicina sportiva, avand competente in recuperare medicala, medic specialist in medicina de familie. Medicul asigura examen clinic general, diagnostic si tratament in traumatologie sportiva, recuperare medicala, consiliere medico-sportiva, medicatie pentru sportivi, consiliere de nutritie, certificarea cu adeverinta pentru contraindicatii pentru practicarea sportului in scoala clasele 0-12, in urma consultatiei, consult medical de specialitate la domiciliu si asistenta medicala la competitii sportive organizate in sectorul 1.

Pentru locuitorii din sectorul 1 serviciile sunt gratuite, fara bilet de trimitere, doar cu actul de identitate. Pentru celelalte persoane, costul consultatiei este de 250 de lei.

Mare parte a pacientilor se declara multumiti de serviciile acestui centru, pe care le considera de calitate. Recenziile consemneaza ca este o clinica moderna, cu medici profesionisti si personal amabil si empatic. Sunt si pacienti nemultumiti de timpul de asteptare mare la consultatii si de faptul ca unele specializari anuntate pe site-ul clinicii nu sunt functionale in realitate.

6. Artro Sport Clinic

Artro Sport Clinic este o clinica medicala privata din Bucuresti care pune la dispozitia pacientilor servicii diverse in mai ramuri medicale care implica miscarea si conditia fizica, precum si in ramuri conexe: ortopedie, cardiologie, medicina sportiva, reumatologie, neurologie, ecografie, nutritie, diabet si nutritie, chirurgie generala, pediatrie, recoltare analize. Cei trei specialisti de la cabinetul de medicina sportiva sunt dr. Mihaela Dobranici, medic primar, competente in ecografie musculo-scheletala, fost sportiv de perfomanta, dr. Gabriela Gaiu, medic primar, competenta in posturologie, dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, specializat in traumatologie sportiva, doctor in stiinte medicale. Dotarile moderne ale cabinetului permit efectuarea unor investigatii precum testarea cardio-pulmonara de efort VO2 Max si testarea de efort cardiopulmonar CPET.

Preturile acestei clinici se pot vizualiza pe site-ul web. O consultatie de medicina sportiva are pretul de 300 de lei.

Pacientii care au trecut pragul clinicii apreciaza interior placut, dotarile moderne, profesionalismul medicilor si tratamentele eficiente primite aici. Pe de alta parte, exista si motive de nemultumire, date de intarzierile la onorarea programarilor si de preturile mari practicate de acest centru.

Concluzii

In ceea ce priveste clinicile si serviciile de medicina sportiva din Bucuresti, se poate concluziona ca acestea se ridica la inaltimea standardelor necesare pentru o capitala europeana. Exista nume de centre medicale apreciate pe piata de sanatate din oras, cu experienta de peste 10 sau peste 20 de ani, cu care colaboreaza sportivii de performanta pentru avize medico-sportive, diagnostic si tratament, imbunatatirea performantelor prin antrenament si nutritie adecvata si recuperare medicala prin proceduri profesionale eficiente. Aceste servicii sunt disponibile atat pentru sportivii profesionisti, cat si pentru pasionatii sportului amator si pentru persoanele cu probleme ale aparatului locomotor sau traume.

Avand la dispozitie informatiile din articolul pe care tocmai l-ai terminat de lecturat, despre centrele de medicina sportiva din Bucuresti, vei putea lua cea mai buna decizie pentru sanatatea si performantele tale si sa alegi acea unitate medicala care sa iti satisfaca exigentele intr-un mod cat mai adecvat.