Meniu

ozonoterapie pret

Actualizat pe:

Pentru cei interesati sa afle mai multe despre ce inseamna si care este pretul ozonoterapiei, el variaza in functie de numarul de sedinte si de tratamentul selectat. Ozonoterapia consta in introducerea unei cantitati de ozon in corp, in scopul de dezinfecta ranile pacientului sau pentru a trata diferite afectiuni.

Modul prin care terapia functioneaza mai exact este prin stimularea microcirculatiei periferice, ceea ce determina o mai buna oxigenare celulara. Deoarece nu sunt folosite medicamente in cadrul terapiei, reprezinta un remediu 100% natural.

De cele mai multe ori, cand vine vorba de ozonoterapie si pretul pe sedinta, suma cel mai des mentionata este de aproximativ 350 de lei.

Metode si pretul ozonoterapiei – cum este introdus ozonul corp?

Aspecte precum pretul ozonoterapiei depinde si de modalitatea pe care specialistul o alege pentru a introduce ozonul in corpul pacientului. Cei care beneficiaza de acest tip de tratament o pot face fie prin intermediul autohemoterapiei, care consta in amestecarea ozonului cu o cantitate de sange ce a fost recoltata de la pacient, prin consumul de apa cu ozanata, care se gaseste in mod exclusiv in farmacii, prin injectii submusculare si subcutane, sau prin bai.

Baile folosite pentru a introduce ozonul in organism pot fi umede sau uscate. In cadrul celor umede, corpul este asezat intr-o cada cu apa in care se introduce amestecul de ozon, iar cazul bailor uscate, corpul pacientului este introdus intr-un costum etans, in care urmeaza sa se insufle amestecul de oxigen-ozon.

Beneficiile si pretul ozonoterapiei

In timp ce pretul ozonoterapiei poate sa difere de la o clinica la alta, beneficiile sunt de fiecare data aceleasi si nu sunt putine. Desi nu exista suficiente informatii pentru a da un verdict clar in unele cazuri, s-a observat in mai multe randuri o imbunatatire clara a starii de spirit a pacientului, in urma terapiei cu ozon.

In cazul sportivilor persoanelor care sufera in mod constant de o stare de oboseala, terapia se va dovedi folositoare pentru ca faciliteaza o circulatie sangvina cerebrala si musculara mult mai buna. Tot sportivii folosesc ozonoterapia pentru ca leziunile se vindeca mult mai repede sub actiunea directa a ozonului, iar spotrivul se poate intoarce imediat la antrenamentele sale.

Mai mult decat atat, ozonoterapia va duce la distrugerea virusurilor, protozoarelor, fungilor si bacteriilor. A fost de mai multe ori dovedit ca ozonul elimina microorganismele din corpul uman prin distrugerea membranelor si a capsulelor exterioare. Sistemul imunitar va avea si el foarte multe de castigat din urma terapiei.

Pretul ozonoterapiei in functie de zona care este tratata

Cand vine vorba de pretul ozonoterapiei, el nu difera doar de la o clinica la alta, ci depinde foarte mult si de scopul in care este folosit ozonul.

Cei care au probleme intr-o anumita zona a corpului pot opta pentru ozonoterapie pentru genunchi, astfel incat procedura va fi aplicata doar asupra zonei cu probleme. Eficienta terapiei cu ozon in vindecarea genunchiului se datoreaza actiunii miorelaxante si antiiflamatorii.

In concluzie, cei care sunt interesati sa dea o sansa ozonoterapiei, se pot decide luand in calcul beneficiile si pretul unei astfel de terapii.