Meniu

Rinoplastie curatare nas

Actualizat pe:

Respectarea recomandarilor medicului plastician dupa o interventie chirurgicala este foarte importanta pentru perioada de recuperare, una dintre aceste recomandari vizand si modul in care se realizeaza curatarea nasului dupa rinoplastie.

Ingrijirea si curatarea nasului trebuie sa fie foarte atent realizate, mai ales in primele zile dupa interventie, acestea avand rolul de a proteja impotriva aparitie unor infectii si pentru a ajuta in procesul de recuperare post-operatorie.

Etapele necesare pentru curatarea nasului dupa rinoplastie

Imediat dupa interventia de rinoplastie, cadrele medicale se vor ocupa de igiena si bandajarea nasului, dar acest ritual trebuie continuat si acasa, unde pacientul este cel care va face curatarea nasului dupa rinoplastie. Initial, medicul plastician ii va explica pasii pe care trebuie sa ii faca, punand accent pe faptul ca este nevoie de miscari line si lente, pentru a nu cauza o hemoragie sau pentru a nu misca atelele nazale.

Conform recomandarilor medicilor, curatarea nasului dupa operatia de rinoplastie trebuie facuta cu betisoare de ureche, umezite in apa oxigenata. Aceste sunt introduse incet in nari unde se curata cu blandete zona. Ulterior, tot cu ajutorul unor astfel de betisoare se poate aplica si crema indicata de medic pentru vindecarea operatiei.

In ceea ce priveste curatarea exterioara a nasului, dupa indepartarea atelelor si bandajului, este recomandat sa se foloseasca apa si sapun, precum si o crema hidratanta, deoarece pielea a fost foarte afectata in acest proces si poate fi uscata si crapata.

Acest proces de curatare este unul simplu si care dureaza putin, dar pentru care este nevoie de atentie si rabdare, astfel incat sa nu se vatameze cicatricile operatiei.

Ce alte recomandari post-operatorii mai sunt alaturi de curatarea nasului dupa rinoplastie?

Dupa cum este mentionat si la inceputul articolului, curatarea nasului dupa rinoplastie este numai una dintre recomandarile post-operatorii pe care le fac medicii plasticieni pacientilor lor.

La fel de important este si masajul nasului, avand si acesta un rol foarte important in procesul de recuperare si de retragere a umflaturilor de la nivelul nasului. De asemenea, pacientii care au fost supusi unei interventii de rinoplastie trebuie sa evite suflarea nasului si chiar stranutatul, deoarece pot afecta structura nazala, care este sensibila in acest moment.

Un alt aspect de care trebuie tinut cont dupa o operatie de rinoplastie este ca odihna sa se faca pe mai multe perne, pentru a avea o pozitie cat mai ridicata a capului, iar purtarea ochelarilor ar trebui evitata pana la aproximativ 3 luni dupa interventie. Daca pacientii au nevoie de ochelari pentru a putea vedea, acestia pot alege lentilele de contact.

Protejarea nasului impotriva loviturilor este un aspect extrem de important dupa o operatie de rinoplastie, mai ales in prima luna dupa inteventie. Chiar si dupa aceasta perioada, un traumatism la nivelul fetei, mai ales la nas, poate avea consecinte negative asupra aspectului acestuia.

Prin urmare, ingrijirea post-operatorie a nasului, dupa interventia de rinoplastie nu este una foarte compliata, atentia si delicatetea fiind aspecte de care sa se tina cont atat cand se realizeaza curatarea nasului dupa rinoplastie, cat si la orice alta procedura.