Meniu

Rinoplastie deviatie sept

Actualizat pe:

Operatia de deviatie de sept si rinoplastie, pret si avantaje reprezinta un subiect care atrage atentia persoanelor cu deviatie de sept nazal (nealinierea septului nazal), afectiune prezenta la opt din zece oameni, precum si celor care vor sa corecteze inclusiv forma nasului.

Rinoplastia este interventia chirurgicala prin care se remodeleaza nasul, potrivita pentru persoanele care doresc sa imbunatateasca forma acestuia si sa ii reduca dimensiunea. Daca este cazul, in timpul acestei interventii se corecteaza si deviatia de sept, care inseamna de fapt deplasarea intr-o parte a peretelui care separa pasajele nazale, problema ce poate exista inca de la nastere sau ce poate aparea din cauza unui traumatism.

Operatia de deviatie de sept si rinoplastie: pret si detalii despre procedura

Pe tema operatiei de deviatie de sept si rinoplastie, pret si detalii despre procedura, trebuie explicate pe rand cele doua expresii. Deviatia de sept poate fi corectata prin intermediul procedurii chirurgicale numite septoplastie, al carei obiectiv central este de a interveni asupra septului astfel incat sa corecteze nealinierea, fara sa aiba neaparat impact asupra formei nasului.

Pe de alta parte, rinoplastia este o procedura care vizeaza remodelarea formei nasului, dar in cadrul careia se poate corecta si deviatia de sept. Multe persoane care vor sa corecteze deviatia de sept iau in considerare si imbunatatirea esteticii nasului, astfel ca ambele proceduri se realizeaza intr-o singura interventie, numita rinoseptoplastie.

Operatia de rinoseptoplastie asigura atat beneficii de ordin estetic (forma nasului este corectata), cat si din punct de vedere functional, tinand cont de faptul ca deviatia de sept se manifesta la multe persoane prin blocajul uneia sau ambelor nari sau prin respiratie zgomotoasa in timpul somnului, printre altele, iar interventia corecteaza pozitia septului nazal.

Astfel, daca si tu esti una dintre persoanele cu deviatie de sept si iti doresti in egala masura o imbunatatire a formei nasului pentru a crea armonie intre trasaturile faciale, poti lua in considerare combinarea celor doua proceduri – operatia de deviatie de sept si rinoplastia – intr-o singura interventie. In continuare, se vor discuta aspecte referitoare la pretul interventiei.

Operatia de deviatie de sept si rinoplastie: pret accesibil?

Inainte de efectuarea operatiei de deviatie de sept si rinoplastie, pretul este un factor de interes. Operatia pentru deviatie de sept poate sa coste in jur de 2.500 lei, dar pretul variaza de la o clinica la alta atunci cand vine vorba despre aceasta interventie functionala. Cat despre rinoplastie, interventie estetica, pretul porneste de la aproximativ 1.200 de euro si variaza in functie de clinica si de complexitatea cazului. Operatia estetica este diferita de la o persoana la alta, motiv pentru care si pretul difera de la un pacient la altul, de cele mai multe ori.

Nasul este una dintre trasaturile definitorii ale fetei, iar o forma sau o dimensiune nepotrivita pot fi corectate odata ce perioada de dezvoltare a nasului s-a incheiat, adica dupa varsta de 18 ani. Fie ca e vorba de o problema de ordin estetic sau functional, este indicat sa ceri sfatul unui medic cu experienta si sa alegi clinica in functie de rezultate, nu neaparat in raport cu tarifele practicate.