Meniu

Rinoplastie masaj dupa

Actualizat pe:

Inflamarea nasului dupa o interventie chirurgicala efectuata la nivelul acestuia este un efect normal, iar o solutie care contribuie la retragerea acestei inflamatii este masajul nasului dupa rinoplastie.

Aceasta metoda este una dintre recomandate adesea de medicii plasticieni pentru perioada de dupa interventia de rinoplastie, care sa ajute in procesul de recuperare post-chirurgicala. De asemenea, fiecare medic in parte are propria tehnica de efectuare a acestui masaj, motiv pentru care este necesar ca pacientii sa fie foarte atenti la explicatiile medicului lor.

Ce metode de realizare pentru masajul nasului dupa rinoplastie exista?

De fapt, exista o singura metoda pentru masajul nasului dupa rinoplastie, numai ca fiecare medic plastician are propria tehnica prin care aplica aceasta metoda. Indiferent insa de tehnica, obiectivul principal al acestui masaj este acelasi, de a ajuta la dezumflarea mai rapida si usoara a nasului care a suferit o interventie chirurgicala.

De asemenea, modalitatea de realizare a masajului nasului difera si in functie de fiecare caz si de fiecare situatie in parte. In general, se recomanda ca acest masaj sa se faca de doua ori pe zi – dimineata si seara – timp de aproximativ 2 minute, insa fiecare medic poate face si alte recomandari, in functie de nevoile pacientului sau.

In plus, masajul nasului este util si pentru realizarea drenajului, astfel incat sa nu se produca noduli pe suprafata nasului, care sa ii schimbe aspectul pentru care s-a efectuat interventia de rinoplastie.

Este important sa se efectueze cu mare atentie masajul nasului dupa rinoplastie, deoarece o presiune prea mare aplicata in timpul masajului poate avea un efect nedorit asupra rezultatului interventiei. Un astfel de masaj nu trebuie sa fie insotit de durere sau disconfort.

De ce este important masajul nasului dupa rinoplastie?

Perioada in care este recomandat masajul nasului dupa rinoplastie este de cel putin doua saptamani post-interventie. Acesta este foarte important atat pentru dezumflarea nasului, cat si pentru a contribui la procesul de recuperare, care este astfel mai rapid.

Aparitia umflaturilor la nivelul nasului, dupa operatia de rinoplastie este un efect normal, dar acestea pot schimba total aspectul nasului, motiv pentru care medicii recomanda efectuarea unui astfel de masaj. Prin urmare, masajul nasului ajuta atat la reducerea umflaturilor de pe flancurile si varful nasului, cat si la modelarea acestuia astfel incat sa se obtina rezultatul dorit.

Masajul nasului dupa rinoplastie mai are insa si alte beneficii, de-a lungul perioadei de recuperare, printre care se regasesc stimularea fluxului sanguin la nivelul nasului, reducerea tesutului cicatricial in perioada de vindecare a leziunilor, precum si oferirea unei senzatii de confort in timpul perioadei de recuperare.

Cu toate ca la inceput, acest masaj poate crea un disconfort pacientului, pe masura ce acesta efectueaza regulat masajul nasului, aceasta senzatie va disparea si va fi inlocuita cu sentimentul de bucurie, deoarece se vor putea vedea primele efecte ale interventiei.

Pacientii trebuie sa retina ca interventia de rinoplastie este una lipsita de durere, la fel cum este si masajul nasului dupa rinoplastie. Astfel ca acestia nu trebuie sa de teama de durere, daca iau in considerare o astfel de interventie chirurgicala.