Meniu

Rinoplastie nas stramb

Actualizat pe:

In genera, oamenii apeleaza la chirurgia plastica pentru a-si corecta un anumit defect, la fel fiind si in cazul nasului, numai ca se poate intampla ca, la final, acestia sa obtina un nas stramb dupa rinoplastie, nu numai mic si discret cum si-au dorit.

Ce pot face cei care se afla intr-o astfel de situatie? Raspunsul este unul singur, o alta operatie. Acestia vor fi nevoiti sa astepte sa se vindece zona operata initial pentru a fi supusi unei noi operatii de rinoplastie, cunoscuta si sub denumirea de rinoplastie secundara.

In ce consta rinoplastia secundara? Poate corecta un nas stramb dupa rinoplastie?

Unul dintre cosmarurile pacientilor supusi unei interventii de la nivelul nasului este ca efectul  obtinut sa fie un nas stramb dupa rinoplastie. Din pacate insa acest lucru nu este imposibil, principalele cauze care duc la esuarea unei astfel de interventii fiind atat lipsa de experienta a medicului plastician, cat si o ingrijire post-operatie inadecvata, realizata de pacient.

Intr-un astfel de caz, pacientii trebuie sa fie supusi unei noi interventii de rinoplastie, rinoplastie secundara, pentru a corecta efectul primei operatii. Este necesar insa sa astepte ca zona sa fie vindecata, astfel incat piramida si structura nazala sa poata sustine o noua interventie. Conform recomandarilor medicilor plasticieni, pacientii trebuie sa astepte aproximativ un an pana sa fie supusi unei alte operatii de rinoplastie.

Ceea ce este extrem de important de retinut este faptul ca rinoplastia secundara este o operatie mult mai delicata si mai dificila decat rinoplastia intiala – sau primara – deoarece riscurile aparitiei unor deformari la nivelul nasului sunt si mai multe.

De aceea este necesar sa se apeleze numai la medici cu experienta, care au deja in palmares mai multe astfel de operatii reusite si care nu au intampinat nicio problema.

Care sunt cauzele care determina obtinerea unui nas stramb dupa rinoplastie?

Dupa cum este mentionat si mai sus, experienta medicului plastician este unul dintre factorii care inflenteaza cel mai mult rezultatul final al rinoplastiei, fiind deci una dintre cauzele care pot duce la obtinerea unui nas stramb dupa rinoplastie.

Fie din cauza unor cunostinte incomplete, o tehnica nepotrivita sau instrumente medicale neadecvate acestui tip de interventie, toate acestea pot face ca medicul plastician sa nu efectueze operatia de rinoplastie intr-un mod corect si eficient. Prin urmare, si rezultatele care sunt obtinute lasa mult de dorit.

Un alt factor care poate duce la esuarea operatiei de rinoplastie si obtinerea unui nas stramb este si lipsa de atentie a pacientului in ceea ce priveste ingrijirea post-operatorie.

Daca in primele momente dupa interventie, pacientul va fi ingrijit de cadrele medicale, odata intors acasa, acesta va fi nevoit sa se ocupe singur de acest aspect, conform recomandarilor medicului. Curatarea si masarea nasului sunt principalele proceduri de care trebuie sa se ingrijeasca pacientul, precum si protejarea nasului impotriva loviturilor.

In concluzie, vinovati pentru obtinerea unui rezultat nesatisfacator, un nas stramb dupa rinoplastie, pot fi deopotriva pacientul si medicul, vestea buna fiind ca acesta poate fi corectat.