Meniu

Rinoplastia nechirurgicala pareri

Actualizat pe:

Daca forma sau asimetriile nasului tau te nemultumesc si te sperie gandul unei rinoplastii chirurgicale, este cazul sa iei in considerare procedura nechirurgicala de modelare a nasului, rinoplastia nechirurgicala. Se realizeaza cu ajutorul unei substante de umplere injectate in diverse portiuni ale nasului, in functie de forma lui si de rezultatul dorit. Se foloseste cu precadere acidul hialuronic ca substanta de umplere.
Tratament ideal in cazul in care iti doresti sa incerci modificari fara a te angaja la o interventie chirurgicala sau a modifica complet nasul, rinoplastia nechirurgicala permite imbunatatirea aspectului natural, stimuland propriul colagen din organism. Fata de operatia chirurgicala, rinoplastia non-invaziva are multiple avantaje, dar si cateva neajunsuri.

Pareri pro – rinoplastia nechirurgicala

1. Este o procedura sigura, care foloseste o substanta naturala, continuta in mod normal in pielea ta. Acidul hialuronic are rolul de a retine apa in celule si de a stimula secretia de collagen. Din acest punct de vedere, nu are efecte adverse si nu provoaca alergii. Dupa un timp, substanta este absorbita in mod natural de piele.
2. Forma obtinuta, daca exista nemultumiri, se poate corecta usor cu o substanta care dizolva cu usurinta acidul hyaluronic, numita hialuronidaza, o enzima naturala care se gaseste si in corpul nostru. Fillerele pot fi dizolvate pentru cei care nu sunt multumiti de rezultat sau doresc să scada cantitatea pentru a da un aspect mai natural.
3. Rezultate rapide si un aspect natural. Tratamentul permite implicarea pacientului in forma si contururile nasului, deoarece acesta este capabil sa priveasca nasul si sa ofere feedback in timpul procedurii, deoarece este treaz, iar anestezia se face local, ceea ce înseamna ca vei putea avea control asupra rezultatului final.
4. Fara dureri, perioada de recuperare sau complicatii. Anestezia se face local, astfel incat nu vei simti durerea intepaturilor. Procedura nu necesita perioada de recuperare, pacientul putand pleca de la cabinetul medicului imediat dupa interventie. Roseata si umflaturile in urma intepaturilor sunt minume, pot fi acoperite cu machiaj si trec dupa 24-40 de ore.
5. Costurile mult mai mici decat rinoplastia chirurgicala. Pretul interventiei este accesibil si este stabilit la inceputul procedurii, astfel incat pacientul stie din start la ce sa se astepte si nu depinde de cantitatea de acid hyaluronic folosita.

Pareri contra – rinoplastia nechirurgicala

1. Asteptari nerealiste. Pot duce la nemultumiri legate de rezultatul procedurii. Daca marimea nasului este cea care deranjeaza in principal, echilibrarea trasaturilor cu ajutorul acidului hialuronic poate aduce o imbunatatire a aspectului general al fetei, dar nu poate micsora nasul.
2. Nu rezolva probleme medicale precum deviatia de sept. Pentru aceste aspecte, o rinoplastie chirurgicala este solutia recomandata.
3. Un risc semnificativ al unei operatii nechirurgicale la nas sunt complicatiile in cazul in care umplutura este injectata intr-un vas de sange. Acest lucru poate deteriora vasul si poate intrerupe alimentarea cu sange a pielii din jurul nasului, ceea ce poate duce la moartea celulelor din zona, care poate fi reparata prin proceduri suplimentare.
4. Efectele rinoplastiei nechirugicale sunt limitate in timp. Procedura asigura rezultate temporare de pana la 1 an, fiind nevoie de repetarea periodica a interventiei. Se pot folosi si substante de umplere mai durabile, cum ar fi acidul hialuronic de consistenta mai vascoasa, dar si acesta se absoarbe, iar efectele pot rezista pana la 3 ani.