Meniu

Rinoplastie vanatai

Actualizat pe:

Viitorii pacienti care doresc sa isi opereze nasul trebuie sa fie constienti ca dupa o operatie de rinoplastie, vanataile, umflaturile si alte efecte similare sunt obisnuite. In plus, vor avea nevoie de o anumita perioada de recuperare, pana cand se vor putea bucura de reusita interventiei.

Cu toate acestea, operatia de rinoplastie nu este dureroasa, cel mult pacientul resimtind un disconfort, mai ales ca va fi nevoit sa respire numai pe gura o perioada.

Ce perioada este necesara, dupa rinoplastie, vanataile si umflaturile sa se vindece?

Daca in ceea ce priveste efectele dupa operatia de rinoplastie, vanataile sunt primele care se vindeca, umflaturile se retrag treptat, dar numai dupa cel putin 6 luni de la interventie se poate vorbi despre o retragere aproape completa a acestora.

De asemenea, vanataile vor fi prezente atat la nivelul nasului, cat si la nivelul ochilor, motiv pentru care pacientii vor fi nevoiti ca in primele zile dupa interventia de rinoplastie sa se odihneasca si sa foloseasca comprese reci, pentru ca procesul de recuperare sa fie unul mai rapid.

La aproximativ o saptamana de la operatie, medicul plastician va scoate firele, moment in care pacientul va putea oberva ca inca mai sunt prezente vanatai si umflaturi la nivelul nasului. Acestea vor trece in proportie de 80% pana la sfarsitul cele de-a doua saptamani de recuperare.

Dupa aceasta perioada, pacientii care au fost supusi unei operatii de rinoplastie isi pot relua activitatile obisnuite, insa nu trebuie sa uite sa isi protejeze nasul, mai ales impotriva loviturilor. De asemenea, acestia trebuie sa respecte toate indicatiile medicului, printre care se afla si evitarea expunerii la soare, in urmatarele 6 luni, deoarece pielea din zona nasului are o sensibilitate mai ridicata decat de obicei.

Exista posibilitatea sa nu apara, dupa rinoplastie, vanatai?

Modul in care reactioneaza organismul dupa o interventie chirurgicala difera de la un pacient la altul, precum si in functie de tipul de operatie si modificarile realizate, dar la orice operatie de rinoplastie vanataile sunt prezente, din cauza sensibilitatii zonei asupra careia se lucreaza.

Diferentele dintre cazuri se pot observa in perioada de timp necesara pentru a se vindeca si retrage umflaturile, precum si cat de mare este inflamarea zonelor vizate de interventie.

De exemplu, daca operatia de rinoplastie este efectuata la un pacient care are pielea mai groasa si grasa, umflarea nasului va fi mai mare decat in alte cazuri, la fel cum se poate intampla in cazurile mai complicate si care au avut nevoie de mai multe modificari.

De aceea, pacientii trebuie sa fie pregatiti pentru perioada de recuperare necesara unei astfel de interventii si pentru a urma toti pasii de ingrijre a nasului proaspat operat, pentru a se reface usor si a se vindeca frumos.

In concluzie, toti pacientii vor avea, dupa o operatie de rinoplastie, vanatai, nas si ochi umflati, dar aceste efecte se vor retrage relativ repede, astfel incat acestia sa se poata bucura, in sfarsit, de nasul pe care si l-au dorit.