Meniu

Rinoplastie varsta minima

Actualizat pe:

Exista o multime de tineri si adolescenti care isi doresc sa efectueze procedura de remodelare a nasului fie din motive estetice, fie din motive medicale, astfel, multi cauta pe internet informatii despre „rinoplastie varsta minima” si despre costurile generale.

Rinoplastia, cunoscuta si sub denumirea de operatie la nas, este o interventie chirurgicala estetica, utila pentru remodelarea piramidei nazale, astfel incat sa capete forma dorita. La ora actuala, aceasta este cea mai raspandita operatie, atragand atentia si adolescentilor. Fie ca sufera de deviatii de sept, fracturi sau sunt nemultumiti de aspectul nasului, tot mai multi tineri au ocazia de a efectua operatie de rinoplastie dupa 14 ani, fara nicio problema.

In ce consta procedura de rinoplastie: varsta minima, beneficii

Pentru ca adolescentii trec printr-o etapa sensibila din viata lor, tind sa se lase prada sentimentelor neplacute, anxietatii si depresiei atunci cand aspectul nasului nu este conform dorintelor; astfel, acestia cauta pe internet informatii despre „rinoplastie varsta minima” pentru a vedea daca o pot pune in aplicare.

Rinoplastia se dovedeste a fi o interventie chirurgicala complexa, care trebuie sa fie realizata de un medic competent, cu experienta, pentru a obtine rezultate satisfacatoare si pentru a nu exista complicatii. Se recomanda, totusi, ca rinoplastia sa fie amanata pana la maturitate in contextul in care scopul efectuarii sale este unul estetic. Cu toate acestea, fetele pot beneficia de rinoplastie incepand cu varsta de 15 ani. In cazul baietilor, conteaza foarte mult sa astepte pana cand ating varsta de 17 ani. Exceptiile exista doar in momentul in care operatia trebuie sa fie realizata din motive medicale.

Ce corectii pot fi realizate prin rinoplastie: varsta minima, aspecte importante

Adolescentii care sunt in cautarea informatiilor despre „rinoplastie varsta minima”, trebuie sa se informeze corespunzator si cu privire la corectiile care pot avea loc prin intermediul interventiei. Printre acestea se numara si:

• armonizarea fetei – unul dintre motivele cel mai des intalnit in privinta efectuarii operatiei de rinoplastie consta in redimensionarea nasului si, astfel, in armonizarea fetei, corectand forma nazala in cazul in care exista anumite protuberante sau denivelari inestetice;
• vindecarea deviatiilor nazale – cea mai comuna afectiune cu care tinerii se pot confrunta este chiar deviatia de sept, care poate sa fie corectata si prin intermediul unei septoplastii, dar si rinoplastii;
• reducerea sforaitului – una dintre problemele cu care toata lumea se confrunta este chiar sforaitul. Din fericire, prin rinoplastie, acesta este redus la minimum sau ameliorat in totalitate;
• recapatarea simetriei nazale – niciun adolescent nu-si doreste sa se confrunte cu o asimetrie nazala, care sa ii hraneasca motivele de complexare si care sa ii scada increderea in propria persoana. Vestea buna este ca rinoplastia reuseste sa invinga cu succes orice problema de acest fel.

In concluzie, adolescentii si tinerii care isi doresc sa beneficieze de operatia de remodelare a piramidei nazale, se pot adresa medicilor chirurgi esteticieni, pentru a le cere sfatul si pentru a primi indicatiile potrivite. Cei mai multi dintre acestia vor recomanda ca adolescentul sa astepte macar pana cand implineste varsta de 17 – 18 ani, pentru ca totul sa decurga in regula.