Meniu

Rinoplastie gratis

Actualizat pe:

Costurile interventiilor estetice, chiar si cand este vorba despre operatii de chirurgie plastica reparatorie, sunt unele mari sau foarte mari, astfel ca oricine s-ar bucura sa poata beneficia de o interventie de rinoplastie gratis. De aceea, sunt foarte multe persoane care se intereseaza daca si cum se pot opera la nas, dar in conditiile in care costurile sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.
O serie de informatii referitoare la acest aspect vor fi abordate in cadrul articolului de fata, pentru ca oricine are nevoie de o astfel de interventie estetica si reparatorie sa stie cum o pot obtine.

In ce conditii poate fi efectuata o rinoplastie gratis?

Pentru inceput trebuie mentionat faptul ca medicii plasticieni nu efectueaza o operatie de rinoplastie gratis, ci aceasta este decontata de CAS. Drept urmare, pentru a putea beneficia de o astfel de interventie decontata, pacientii ar trebui sa fie asigurati si sa aiba platite contributiile pentru serviciile de sanatate.
In plus, acestia trebuie sa mai indeplineasca o serie de criterii. Unul dintre acestea este motivul pentru care apeleaza la o astfel de interventie, operatiile estetice nu sunt decontate de CAS, ci interventiile pentru situatiile in care sanatatea pacientilor este in pericol.
Altfel spus, cei care au suferit un traumatism sau au nevoie de o operatie la nivelul nasului pentru reconstructie dupa incidente tragice, precum arsuri, mutilari sau chiar transplant de piele. De asemenea, cei care se confrunta cu o malformatie la nivelul nasului sau cu un defect care le afecteaza respiratia pot beneficia de o operatie de rinoplastie decontata de casa de asigurari.
Un alt aspect important care trebuie indeplinit pentru ca pacientii sa poata fi supusi unei astfel de interventii chirurgicale reparatorii decontata de CAS este ca si clinica medicala la care apeleaza sa aiba un contract de colaborare cu casa de asigurari de sanatate din judetul in care activeaza.

Cine poate beneficia de operatii de rinoplastie gratis?

Toti cetatenii care sunt asigurati pot beneficia de servicii medicale decontate de CAS si, implicit, de o interventie de rinoplastie gratis, daca acestia se incadreaza in criteriile mentionate mai sus. Oferirea acestor gratuitati nu tine cont de varsta, chiar daca este vorba despre o interventie estetica si de reconstructie.
Astfel ca de la persoane adulte, asigurate, la pensionari si chiar copii sub 18 ani, cu totii se pot bucura de rezultatele unei rinoplastii, fara a fi nevoiti sa cheltuiasca sume uriase pentru aceste interventii.
In ceea ce priveste operarea copiilor minori, acestia sunt candidati eligibili daca s-au nascut cu malformatii, fie inestetice, fie care afecteaza functionalitatea nasului ori daca au suferit un traumatism grav, care a dus la imposibilitatea de a respira corect pe nas.
Prin urmare, varsta nu este un impediment pentru a obtine un nas normal si functional, mai ales ca legi referitoare la modul in care pot fi accesate astfel de servicii medicale decontate exista inca de multi ani.

In concluzie, exista posibilitatea ca oamenii sa beneficieze de interventii de rinoplastie gratis, numai ca acestea se efectueaza in anumite conditii si pentru anumite categorii de pacienti.