Meniu

Rinoplastie tuburi silicon

Actualizat pe:

Corectarea formei sau imbunatatirea functionalitatii nasului se poate face printr-o operatie chirurgicala, cu rol estetic sau reconstructiv, pentru care medicii au tehnici diferite, cei mai multi dintre chirurgii plasticieni folosind tuburi de silicon pentru rinoplastie, care trebuie tinute in nari aproximativ 2-3 zile de la interventie.
Exista totusi si tehnici sau medici care nu folosesc astfel de instrumente, mai ales daca este vorba despre o rinoplastie nechirurgicala.

Cand si de ce se folosesc tuburi de silicon la rinoplastie?

Procedura chirurgicala de corectare sau reconstructie a nasului este una complexa, pentru care sunt necesare anestezie generala si o serie de instrumente, al caror rol este de a ajuta la obtinerea formei dorite a nasului, iar in aceasta situatie se afla si tuburile de silicon folosite la rinoplastie.
In principal, obiectivul rinoplastiei este acela de a remodela osul si cartilajul nasului, pentru a obtine o anumita forma sau pentru a corecta diferite afectiuni care impiedica respiratia corecta, cum ar fi deviatia de sept, anomalii congenitale sau traumatisme. Ulterior, pielea este adaptata la noua forma a nasului.
Pentru a favoriza mentinerea formei nou create, medicii chirurgi plasticieni se pot folosi de niste tuburi de mici dimensiuni, realizate din silicon, pe care le introduc in nari in timpul interventiei chirurgicale, dar care vor fi scoase dupa aproximativ 2-3 zile de la interventie. De asemenea, se folosesc si atele nazale, care sunt fixate la exteriorul nasului, cu ajutorul bandajului, dar care trebuie tinute timp de o saptamana.
In locul tuburilor de silicon, alti medici chirurgi folosesc mese, al caror scop este acelasi, de a pastra forma actuala a nasului, pana la stabilizarea acesteia.

Care sunt avantajele tuburilor de silicon folosite la rinoplastie?

Spre deosebire de mesele introduse in nari, tuburile de silicon pentru rinoplastie ofera o serie de avantaje foarte importante. Unul dintre cele mai importante este faptul ca aceste tuburi sunt deschise la capete, astfel incat pacientul sa poata respira cu ele, fata de mese, in cazul carora respiratia se face numai pe gura.
In plus, aceste tuburi au rolul de compresie a mucoasei si de a preveni sangerarea, fiind totodata si avantaje pe care aceste instrumente folosite de chirurgii plasticieni le au. In acest fel, pacientii sunt feriti de posibilele cheaguri de sange care se pot forma si care pot afecta nu numai respiratia, ci chiar sanatatea acestora.

Cum este momentul scoaterii tuburilor din silicon dupa rinoplastie?

Un moment pentru care multi pacienti au emotii, dupa procedura chirurgicala de corectare a formei nasului, este cel in care sunt extrase tuburile de silicon folosite la rinoplastie. Teama pe care o au cei mai multi este fata de durerea pe care cred ca o vor resimti in momentul respectiv.
In realitate insa, scoaterea acestor tuburi va provoca mai mult un disconfort decat o durere, iar acesta este resimtit pentru un scurt moment, ce dureaza numai cateva secunde. Dupa acesta, pacientii pot respira in voie, fara niciun impediment, pe nasul proaspat operat si corectat.

In concluzie, desi oamenii se tem de senzatia resimtita in timpul purtarii si scoaterii tuburilor de silicon folosite la rinoplastie, momentul de disconfort este unul scurt, dar rezultatul, satisfacator.