Abdominoplastie inainte si dupa

Actualizat pe:

Persoanele care isi doresc sa aiba o silueta de invidiat, pot lua in considerare toate aspectele implicate in interventia de abdominoplastie, inante si dupa procedura. Prin intermediul acestei interventii chirurgicale realizate de medicii chirurgi esteticieni, toata grasimea inmagazinata in zona abdominala este eliminata in mod corespunzator, obtinandu-se rezultate satisfacatoare.

Cei care au kilograme in plus se confrunta, de cele mai multe ori, cu o stima de sine scazuta, care le afecteaza parerea despre propria persoana. Din fericire, abdominoplastia este metoda prin care tot excesul de grasime este eliminat, iar pacientul se poate bucura de silueta dorita.

Ce aspecte trebuie sa iei in considerare cu privire la abdominoplastie: inainte si dupa interventie?

Pacientii care isi doresc sa aiba un abdomen plat, fara sa fie nevoiti sa tina un regim special, trebuie sa se informeze in legatura cu tot ce implica abdominoplastia, inainte si dupa interventie.

Inainte de abdominoplastie, pacientii trebuie sa ia in considerare urmatoarele aspecte:

alegerea medicului potrivit – inainte ca pacientul sa beneficieze de interventia de abdominoplastie, trebuie sa se asigure ca medicul ales este de incredere. De asemenea, este important ca intre cei doi sa se creeze o legatura stransa, pentru o monitorizare atenta si in perioada de recuperare;

trebuie sa se consume o dieta echilibrata – inainte de procedura, este important ca pacientul sa consume alimente bogate in fibre si proteine, dar si sa aiba o dieta echilibrata. Astfel, procedura va avea un grad ridicat de eficienta;

trebuie sa se rareasca frecventa consumului de bauturi alcoolice si de fumat – persoanele care apeleaza la o astfel de interventie, trebuie sa renunte, cel putin temporar, cu 2-3 saptamani inainte de procedura, la fumat si la consumul de bauturi alcoolice.

Dupa abdominoplastie, este recomandat ca pacientii sa tina cont de sfaturile medicului specialist si sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

durata de vindecare – perioada de vindecare va dura in functie de nivelul de sensibilitate al fiecarei persoane, insa, de cele mai multe ori, pacientul trebuie sa se astepte la o perioada indelungata. Este important, totusi, sa se respecte sfaturile medicului specialist pentru o recuperare adecvata;

manifestarea durerilor pentru perioade indelungate – este posibil ca dupa o anumita perioada de la interventie inca sa se mai resimta dureri in momentul incordarii muschilor abdominali;

miscarea este esentiala – dupa doua saptamani de la interventie, este necesar ca pacientul sa faca mai multa miscare, pentru a se recupera in mod corespunzator si pentru a reduce din nivelul de durere resimtit.

Abdminoplastie: inainte si dupa procedura, recuperare

Pacientii care cauta pe motoarele de cautare „abdominoplastie inainte si dupa”, trebuie sa ia in considerare si perioada de recuperare, in cadrul careia recomandarile medicului specialist sunt esentiale. Dupa finalizarea operatiei, pacientul se va confrunta cu un abdomen umflat, care va trebui sa fie atent monitorizat de medicul specialist. Dupa ce acesta este externat, trebuie sa se astepte la o perioada de 3-4 saptamani de recuperare, in care nu are voie sa depuna efort sau sa conduca un autoturism. Se recomanda odihna.

Prin urmare, abdominoplastia este o interventie complexa, care necesita o perioada de recuperare indelungata si multa responsabilitate din partea pacientului pentru obtinerea rezultatelor dorite.