Meniu

Alergologie Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Polenul, praful si arahidele sunt unii dintre cei mai intalniti alergeni care provoaca reactii grave si-i trimit pe oamenii la alergolog. In Cluj, sunt mai multe clinici de top unde isi desfasoara activitatea alergologi de renume, astfel ca daca te confrunti cu simptomele unei alergii, nu ezita sa te adresezi specialistilor recunoscuti in domeniu pentru diagnosticul si tratamentul adecvat.

Si copiii, si adultii sunt predispusi la reactii alergice, astfel ca fiecare om ar trebui sa ajunga la alergolog cel putin o data in viata pentru a afla la ce este alergic si a lua din timp masurile necesare de preventie sau interventie. Clinicile de alergologie din Cluj sunt pline de pacienti de primavara, pana toamna, care se prezinta cu: tuse, ochi aposi, nas infundat si mancarimi in gat, semne clare ale unei posibile alergii.

Top clinici de alergologie din Cluj

In Cluj, alergologii buni sunt cautati de pacienti din toata tara. Iata care sunt clinicile cele mai populare din Cluj-Napoca, unde poti beneficia de diagnostic si tratament adecvat alergiei de care suferi:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Almedo
Clinica-Verificata
150 Ron
 • Pret Consultatie 150 Ron
 • Echipa de medici primari
 • Toata gama de teste cutanate alergologice
 • Clinica este situata in centrul orasului
 • In contract cu CJAS Cluj
 • Personal amabil
Garibaldi
Clinica-Verificata
200 Ron
 • Pret Consultatie 200 Ron
 • Echipa de profesionisti
 • Numeroase teste de determinare a alergiilor
 • Aparatura de ultima generatie
 • Buna organizare
 • Atmosfera placuta
Medsan
180 Ron
 • Pret Consultatie 180 Ron
 • Medici cu experienta
 • Centru dotat cu echipamente de ultima generatie
 • Numeroase teste alergologice pentru copii si adulti
 • Personal amabil
 • Nu se respecta programarile
 • Unele tratamente nu au dat rezultate
Regina Maria
235 Ron
 • Pret Consultatie 235 Ron
 • Medici bine pregatiti si cu experienta
 • Initiere imunoterapie
 • Teste cutanate si teste cutanate combinate
 • Testari alergologice pentru copii si adulti
Cardiomed
130 Ron
 • Pret Consultatie 130 Ron
 • Echipa cu peste 130 de specialisti
 • Centru medical de referinta in Cluj
 • Numeroase teste de alergii
 • Nu se respecta programarile
 • Ar trebui aduse imbunatatiri managementului centrului
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti merge la un alergolog bun in Cluj

Racelile care nu mai trec, tusea seaca si secretiile nazale apoase sunt semne ale alergiilor, pe care nu trebuie sa le treci cu vederea si sa mergi la un alergolog. In Cluj, sunt cateva clinici foarte bine cotate, unde medicii sunt foarte bine pregatiti in acest domeniu.

Iata unde poti merge la un alergolog bun in Cluj:

1. Almedo

Acesta este primul cabinet privat de alergologie,  ce s-a infiintat in Cluj-Napoca in anul 2004. Este situat in centrul orasului si este condus de dr. Minodora Varga. La Almedo, 3 medici primari, specializati in alergologie ofera consultatii de specialitate si efectueaza toata gama de teste cutanate alergologice ce sunt disponibile pentru testarea in ambulator.

Pacientii care vor sa ajunga la acest cabinet trebuie sa se programeze la o consultatie initiala, care costa 150 de lei. Pentru o consultatie de control, tariful este de 100 de lei, iar pentru o consultatie in care se face si o testare cutanata la minim 15 alergeni de mediu si alimentari pretul este de 300 de lei.

Pacientii care au beneficiat de serviciile acestui cabinet s-au declarat incantati ca acesta se afla in relatie contractuala cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Cluj, dar si ca este situat intr-o zona centrala. Mai sunt apreciate de oameni si amabilitatea personalului, precum si raspunsul prompt primit la orice nelamurire sau intrebare.

Vezi parerile pacientilor despre Almedo
Vezi Pareri

2. Garibaldi

Centrul Medical Garibaldi ofera asistenta medicala la un nivel inalt de calitate, prin aparatura de ultima generatie si datorita echipei de profesionisti. In acest cabinet de alergologie din Cluj isi desfasoara activitatea dr. Corina Jurca, medic specialist alergolog.

Metodele de diagnostic utilizate aici sunt: testele cutanate (patch test si prick test) si determinarea IGE seric total si specific. Pretul pentru un consult este de 200 de lei, pentru un control este de 100 de lei, iar pentru un consult + testare la alergeni PRICK – 300 de lei. Un test Allergy Explorer (ALEX) costa, la Garibaldi, 690 de lei.

Persoanele care au ajuns la acest centru medical si-au manifestat multumirea in special pentru buna organizare si pentru atmosfera placuta. Medicii de aici sunt dati ca exemplu de profesionalism, avand in vedere calitatea serviciilor pe care le ofera, iar centrul medical este catalogat de unele persoane ca fiind un „centru medical de excelenta”.

3. Medsan

La Medsan, experienta medicilor este cea care isi spune cuvantul. Pe langa acest aspect deosebit de important pentru o clinica medicala, centrul este foarte bine dotat cu echipamente de ultima generatie. A fost infiintat in 2004 si are o echipa numeroasa de 64 de cadre medicale. In cabinetul de alergologie activeaza medicul Patrick Danciu, medic specialist alergologie-imunologie clinica. Doctorul Patrick Danciu pune diagnostic si ofera tratament pentru alergii si reactii pseudo-alergice, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Serviciile puse la dispozitie in acest cabinet mai includ: teste cutanate pentru aeroalergeni si alimente dar si imunoterapie specifica (desensibilizare la polen, acarieni si animale).

Pretul pentru un consult alergologic la Medsan este de 180 de lei, iar controlul are un tarif de 100 de lei. De asemenea, costul pentru un consult si o testare cutanata la alergeni alimentari este de 220 de lei.

Pacientii clinicii Medsan si-au exprimat parerile in legatura cu experienta de care au avut parte la Medsan, punctand ca personalul este amabil si foarte bine organizat. De cealalta parte, sunt si persoane care au spus ca programarile nu sunt respectate si ca s-au confruntat cu un comportament expeditiv. Mai sunt mentionate in review-uri si lipsa de ghidare a pacientilor, dar si unele tratamente care nu au dat rezultate.

4. Regina Maria

In cele 4 clinici Regina Maria din Cluj sunt prezenti, in cabinetele de alergologie, medici de renume in aceasta specialitate, cum ar fi: dr. Florina Jurca. dr. Patrick Danciu, dr. Catrinel Deji sau dr. Adina Giurgiu, ce au vasta experienta in domeniu. In cadrul cabinetelor de alergologie Regina Maria sunt oferite servicii specifice: consult, control, initiere imunoterapie, interpretarea analizelor, Patch test, Prick test, test cutanat, test cutanat combinat, spirometrie.

Pretul pentru panel 1 alergeni (mixt), cu 54 de alergeni este de 307 lei, pentru panel 2 alergeni specifici (respiratori), cu 20 de alergeni, este de 317 lei, iar pentru panel 4 alergeni pediatric costul este de 317 lei.

Parerile pacientilor sunt impartite in ceea ce priveste calitatea serviciilor. In timp ce unii sunt multumiti de experienta avuta, altii sustin ca raportul calitate-pret nu este unul foarte bun. In plus, sunt si pareri care mentioneaza ca personalul ar mai putea lucra la capitolul profesionalism.

5. Cardiomed

Cu o echipa de peste 130 de specialisti si cu aparatura de ultima generatie, acest centru medical este unul de referinta in Cluj. Alergologia este si ea bine reprezentata, de medici specialisti cu experienta, ce ofera consultatii si efectueaza si teste de alergii.

Pretul pentru un control alergologie, la Cardiomed, este de 130 de lei. Un consult + Patch test cu 15 substante costa 350 de lei, iar un consult + test cutanat alergologic cu 12 substante – factor de mediu are un pret de 250 de lei.

Majoritatea persoanelor care au mers la Cardiomed sunt multumite de calitatea serviciilor, daca tinem cont de parerile exprimate in mediul virtual. Sunt insa si oameni care au spus ca managementul clinicii ar putea fi mai bine pus la punct si ca unii medicii se poarta cu pacientii, in unele situatii, fara empatie. De asemenea, au fost semnalate nemultumiri si in privinta programarilor, care nu s-ar respecta.

Concluziile noastre

Daca vrei sa te prezinti la un alergolog bun in Cluj, trebuie sa ajungi la una dintre clinicile prezentate in acest articol, pentru ca in cadrul lor profeseaza medici foarte bine pregatiti si cu experienta in domeniu.

Alergologia nu este o specialitate foarte populara in Romania, in unele judete ea fiind slab reprezentata, chiar daca numarul pacientilor creste in fiecare an. De aceea, pacientii sunt nevoiti sa caute rezolvarea problemelor de acest tip la specialisti din Cluj sau din capitala, unde posibilitatile de diagnostic si tratament sunt mai ofertante, din toate punctele de vedere.