Meniu

Acid Hialuronic buze noduli si galme

Actualizat pe:

Este normal să aveți galme după injectarea buzelor cu acid hialuronic?

În prezent, există o mare varietate de substanțe de umplere din care puteți alege și se pare că în fiecare zi sunt concepute și lansate din ce în ce mai multe. Materiile de umplere dermica sunt în creștere, dar odată cu sporirea popularității și cu faptul că oamenii optează pentru medici neexperimentați, care efectuează procedurile mai ieftin, vine și o creștere a riscurilor și a efectelor secundare, cum ar fi apariția de galme in buze dupa acid hialuronic. De aceea, este recomandat să fiți precauți cu privire la efectele secundare și dacă acestea sunt comune sau mai grave.

Deși injectarea buzelor cu acid hialuronic este o procedura sigura, există încă o anumită confuzie cu privire la ceea ce trebuie să ne așteptăm în urma unui astfel de tratament. Nu este ceva neobișnuit ca pacienții să aibă distorsiuni sau denivelări ale conturului buzelor în perioada imediat următoare injecțiilor cu acid hialuronic. În marea majoritate a cazurilor, acest lucru este, de obicei, legat fie de o traumă localizată a țesuturilor, fie de umflături sau vânătăi și poate dura câteva zile până la rezolvarea lor.

Galmele și nodulii apar în mai puțin de 1% din cazuri, chiar dacă acestea sunt, de fapt, un efect secundar comun după un tratament de umplere dermica cu acid hialuronic sau de mărire a buzelor.

Care sunt cauzele formării galmelor după injectarea buzelor?

Simtirea unui nodul de orice fel poate fi o experiență destul de stresanta, mai ales dacă nu sunteți obișnuită cu tratamentele estetice sau dacă este prima dată. Nu vă faceți griji totuși, galmele în urma unui tratament cu acid hialuronic sunt complet normale.

Din nefericire, în mâinile necompetente, aceste galme, noduli și zone dure pe care le puteți experimenta sunt adesea cauzate de umflături și vânătăi ale persoanelor tratate și ar putea fi legate de injectarea neuniformă a acidului hialuronic sau de injectarea superficială a unui filler destinat unei aplicări mai profunde.

Există, de asemenea, anumiți factori care cresc probabilitatea apariției nodulilor. Unul dintre principalii factori este dimensiunea buzelor tale. Persoanele cu buze mici sunt mai predispuse la apariția unor galme după o operație de umplere a buzelor, deoarece este nevoie de mai mult produs pentru a crea buze voluminoase și pline. Șansele de a dezvolta denivelari sau noduli în buze după acid hialuronic sunt, totodată, mai mari dacă sunteți nou în materie de filler.

Un alt motiv pentru formarea unor noduli după umplerea buzelor este produsul în sine. Produsele de umplere mai noi sunt mai rigide și au valori mai mari ale ratingului G, care este un indicator ce măsoară viscozitatea acidului hialuronic.

Cum să preveniți apariția galmelor după acid hialuronic?

Modul de a preveni galmele sau denivelările din buze în urma injectarii cu acid hialuronic este simplu; selectați un profesionist care are o experiență vastă în ceea ce privește această procedură și știe exact ce este necesar pentru ca procesul de umplere a buzelor să fie rapid, sigur și fără efecte secundare. O procedura de injectare a buzelor nu trebuie să fie invazivă dacă lucrați cu persoanele potrivite.

Observarea unui nodul pentru prima dată poate fi îngrijorătoare, dar este important să vă amintiți că nodulul este cel mai probabil inofensiv. În cazul în care apare o umflătură sau o vânătaie, aceasta poate fi de obicei minimizată prin administrarea unei comprese reci la locul injecției, folosind fie o lavetă, fie o pungă de plastic umplută cu gheață.

Dacă apar galme sau denivelări, această complicație ar trebui să dispară de la sine în decurs de 1 până la 2 saptamani de la procedura de umplere injectabilă cu acid hialuronic. Ar trebui să vă abțineți să atingeți orice noduli inflamatori în această perioadă. Consultați-vă cu specialistul dumneavoastră pentru a stabili dacă se recomandă măsuri suplimentare asupra zonei de tratament.

Alegerea corectă a acidului hialuronic pentru buze in scopul de a evita formarea nodulilor

Pentru a preveni complicațiile și pentru a oferi cele mai bune rezultate estetice posibile, trebuie să alegeți acidul hialuronic potrivit pentru dumneavoastră, care va minimiza șansele de a avea noduli sau galme.

Capacitatea acidului Voluma de a ridica buzele crește probabilitatea aparitiei nodulilor, a disconfortului și a edemului. Voluma este un acid hialuronic cu o densitate semnificativ mai mare și mai rezistent decat alte tipuri de Juvederm. Umpluturile cu particule, cum ar fi Restylane, pot oferi buzelor mai multă structură, dar pot compromite moliciunea care poate fi obținută cu alte materiale de umplere omogene cu acid hialuronic, cum ar fi Juvederm sau Belotero și în consecință, favorizeaza aparitia de galme.

Proprietățile hidrofile ale fillerilor cu acid hialuronic impun ca profesioniștii din domeniul medical să se abțină de la tratamente excesive pentru a evita umflarea prelungită și rezultatele imprevizibile care ar putea face ca pacientul să fie nemulțumit. Radiesse, Artefill și Sculptra sunt exemple de materiale de umplere semipermanente care nu ar trebui injectate în buze, deoarece mișcarea musculară poate duce la aglomerarea produsului de umplere și poate determina formarea de noduli, ceea ce duce la o anomalie permanentă care trebuie îndepărtată chirurgical.

Cum să tratăm galmele care se formează după un tratament de umplere a buzelor?

1. Masajul

Primul pas pentru masarea galmelor în urma tratamentului de umplere a buzelor este răbdarea. Înainte de a începe orice masaj, vă sugerăm să așteptați până când se împlinesc 5-7 zile de la injectare. Da, știm cât de greu este să vezi ceva problematic atunci când te uiți în oglindă – dar să atingi buzele recent injectate cu acid hialuronic înainte ca umflătura și vânătăile inițiale să scadă poate provoca galme și noduli.

În plus, cea mai frecventă cauză a galmelor de pe buze după injecțiile cu materiale de umplere cu acid hialuronic este trauma provocată de injecțiile în sine. Masarea prea devreme va înrăutăți de fapt acest lucru. Dacă încă mai aveți galme la nivelul buzelor la 5-7 zile după tratament, este mai probabil ca acestea să fie rezultatul acidului în sine decât al inflamației de la locul injecției. Așa că urmați instrucțiunile de mai jos pentru a vă masa buzele până când acestea au șansa să se refacă și până când produsul are timp să înceapă să se integreze în țesut.

Așadar, începeți prin a vă spăla bine mâinile pentru a vă pregăti. Luați o lavetă curată sau un prosop de vase și folosiți-l pentru a crea o compresă caldă. Aplicați prosopul cald pe buze timp de 2 minute pentru a încălzi zona înainte de masaj.

Introduceți degetul mare în gură și folosiți degetul arătător pentru a masa nodulul din buză timp de 2-3 minute, printr-o mișcare circulară de frământare. Dacă vă simțiți incomod, încercați în sens invers, plasând degetul mare pe partea exterioară a buzei și degetul arătător în interiorul gurii. Tehnica este recomandată în special pentru masajul buzei superioare, pentru a îndepărta galmele din buze după injectarea cu acid hialuronic. Degetul mare creează o delimitare pe marginea vermillion (conturul superior al buzei) care împiedică migrarea acidului hialuronic în timpul masajului. Masajul nu trebuie să fie dur pentru a netezi galmele din buze. Galmele care sunt vizibile la 5-7 zile după tratament pot necesita 2-3 zile pentru a se dizolva cu ajutorul masajului. De aceea, repetați masajul de 2-3 ori pe zi până când nodulii dispar și buzele dumneavoastră devin netede și uniforme.

2. Dizolvarea

Nodulii din buze sunt ușor de tratat atunci când motivul care stă la baza lor este acidul hialuronic de umplere solidificat, prin injectarea de hialuronidază direct în nodul. Aceștia pot apărea atunci când se folosesc materiale de umplere din cadrul gamei Juvederm și Restylane.

Asemănător acidului hialuronic, hialuronidaza este produsă în mod natural de către organism.  Este un lichid care are enzime pentru a accelera descompunerea acidului hialuronic. Aceasta este injecția care permite ca galmele dermice din acid să fie neutralizate. Acest lucru sporește siguranța și profilul cosmetic al acidului hialuronic, deoarece pot fi reversibili din motive ce țin de estetică și de sănătate. Deși începe să funcționeze aproape instantaneu, iar substanța de umplere este retrasă în decurs de câteva zile, poate dura ceva timp pentru a vedea rezultatele complete ale hialazei, deoarece trebuie să așteptăm ca galmele asociate să se retragă. Din motive de natură cosmetică, evaluăm adesea rezultatele hialazei după 2 săptămâni. Revocarea acidului hialuronic din motive de siguranță va avea propriul protocol de supraveghere. Este important de menționat că hialuronidaza va provoca o anumită umflătură, care ar putea afecta precizia medicului injector.

O altă informație sesizabilă este aceea că nu toate substanțele de umplere pot fi dizolvate. Doar fillerii cu acid hialuronic pot fi dizolvați.

3. Steroizii

Un tratament cu steroizi poate fi necesar pentru a atenua galmele dure sau sensibile, ceea ce ar putea fi un semn că organismul dumneavoastră are o reacție alergică minoră la respectivul filler. Înroșirea, iritarea sau umflarea la nivelul locului de injectare care durează mai mult de câteva zile după ce ați primit tratamente de umplere dermică cu acid hialuronic ar putea fi simptome ale unei reacții alergice.

Concluzia noastra

Produsele de umplere cu acid hialuronic au avantajul de a putea fi dizolvate în cazul în care un pacient este nemulțumit de rezultatele sale sau în cazul unor galme care nu dispar. Bineînțeles, regula numărul unu pentru a avea succes în urma unei proceduri de injectare cu acid in buze este să mergeți la medici de încredere.

Așadar, prin utilizarea unor tehnici de injectare adecvate și prin oferirea unor instrucțiuni clare și scrise de îngrijire ulterioară, puteți reduce riscul de noduli și alte complicații după umplerea buzelor.