Meniu

Vanatai dupa injectarea cu Acid Hialuronic – Cauze si Tratament

Actualizat pe:

Umplerea buzelor cu acid hialuronic este o procedură excelentă pentru a vă oferi buze mai frumoase, mai voluminoase și mai hidratate. Substanța care se injectează în buze conține acid hialuronic – o substanță chimică prezentă în mod natural în corpul uman și, prin urmare, confera procedurii de injectare un grad de siguranta pentru utilizare. Cu toate acestea, există uneori unele efecte secundare ale tratamentului de injectare a buzelor, cum ar fi vânătăile.

Ce cauzează vânătăi la nivelul buzelor după injectarea acidului hialuronic?

Ori de câte ori pielea este afectată, aceasta are potențialul de a se invineti. Vânătăile pe care le vedeți după injectarea acidului hialuronic in buze nu sunt foarte diferite de vânătăile care se formează după ce vă loviți din greșeală de un scaun la serviciu. S-ar putea să simțiți o durere slabă din cauza vanataii în urma injectiilor și buzele dumneavoastră ar putea fi sensibile, dar leziunea nu este gravă.

Vanataile sunt de fapt un mic hematom și apar atunci când există o sângerare. Atunci când vânătăile apar în timpul sau după injectarea cu acid hialuronic a buzelor, se datorează faptului că acul a străpuns un vas de sânge. Cu cât acul inteapa buzele de mai multe ori, cu atât este mai probabil să apară o vânătaie, ceea ce crește și numărul de leziuni sub forma unor vanatai. Unele persoane vor avea vânătăi moderate după ședința de umplere a buzelor, în timp ce altele nu. Acest lucru depinde de genetică dumneavoastră și de vasele de sânge. Dacă în mod normal sunteți sensibil la vanatai, atunci este posibil să aveți efecte secundare mai grave după injecții. Dacă este nevoie de ceva timp pentru ca dumneavoastră să prezentați vânătăi în mod normal, atunci s-ar putea să nu remarcați prea multă sensibilitate de acest fel.

Cum să evitați vânătăile înainte de un tratament de umplere dermica cu acid hialuronic?

Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale fillerilor dermici care conțin acid hialuronic este apariția vânătăilor. Chiar dacă nu ați mai suferit de vânătăi până acum, este întotdeauna o posibilitate. Vestea bună este că există câteva sfaturi și trucuri pe care le puteți folosi pentru a contribui la reducerea vanatailor înainte și după tratament.

Există medicamente pe care poate ar trebui să nu le mai luați cu 1 săptămână înainte de ședința (cu acordul medicului dumneavoastră.) Aceste medicamente subțiază sângele, făcând mai dificilă coagularea acestuia, ceea ce crește probabilitatea de a avea vânătăi în urma procedurii. Această listă include: Aspirina, Ibuprofenul (Motrin, Aleve, Advil), uleiul de pește, vitamina E, Ginkgo Biloba, Ginseng și usturoi. Nu ar trebui să beți alcool sau ceai verde cu 1-2 zile înainte de efectuarea procedurii de injectare cu acid hialuronic, deoarece acestea fac ca vasele de sânge să se dilate și să se extindă.

Acest lucru înseamnă că vasele de sânge din buze ocupă mai mult spațiu sub piele, crescând riscul de vânătăi. De asemenea, alcoolul poate cauza retentie de lichide și crește riscul de umflături. Căutați fructe și legume proaspete. Frunzele verzi conțin vitamina K, care ajută la coagularea sângelui, în timp ce ananasul proaspăt contine bromelaina, despre care se știe că diminuează vânătăile. Alternativ, puteți cumpăra și suplimentele de bromelaina fără prescripție medicală pentru a reduce și mai repede vanataile. De asemenea, acestea ar trebui administrate în cele 24 de ore înaintea injectării și pot fi folosite timp de 2-3 zile după aceea. Acestea ar trebui să fie luate doar de persoanele care nu prezintă riscuri de sănătate legate de rinichi sau ficat.

Totodată, este recomandat să evitați să zburați cu avionul timp de cel puțin o săptămână după tratament. Schimbările de presiune atmosferică din avion pot agrava umflăturile și vânătăile.

Cum să reduceți vanataile dupa injectarea buzelor cu acid hialuronic?

Sfaturile de după consultație includ evitarea alcoolului timp de 48 de ore. După ce v-ați făcut umplerea buzelor cu acid hialuronic, dumneavoastră doriți să observați cât mai repede rezultatele depline ale tratamentului, așa că evitarea alcoolului vă poate ajuta să vă bucurați mai repede de noul aspect, în loc să așteptați ca vânătăile și umflăturile să dispară.

Să nu mergeți la sala de sport în primele 48 de ore după injecția de umplere a buzelor cu acid hialuronic este o idee bună. Exercițiile fizice intense determină creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, ceea ce face ca efectele secundare precum vânătăile și umflăturile să se manifeste mai rău. Un antrenament bun vă provoacă, de asemenea, transpirație, deshidratând pielea și iritând locul injectat. Umpluturile dermice sunt realizate dintr-o substanță numită acid hialuronic. Este o substanță naturală pe bază de zahăr care atrage și reține apa pentru a vă umple buzele. Puteți merge la o plimbare pentru a fi activă, dar trebuie să evitați să faceți efort fizic în primele 48 de ore.

Ca și în cazul umflăturilor, aplicați gheață pe buze după tratament. Gheața contractă vasele de sânge și diminuează șansele ca vânătaia să se extindă. În plus, cereți medicului dumneavoastră medicamentul Arnica. Aacesta se poate cumpăra, fără prescripție medicală la majoritatea magazinelor de produse naturiste. Arnica este o plantă care este folosită în mod obișnuit pentru a trata umflăturile, durerea și vânătăile. Poate fi luată cu 24 de ore înainte de injectarea cu acid hialuronic și timp de 2-3 zile după aceea. Trebuie remarcat faptul că este necesar să consultați un profesionist din domeniul sănătății pentru a vă asigura că organismul dumneavoastră nu va reacționa negativ la această plantă.

În timp ce aceste sfaturi și trucuri vă pot ajuta, vă recomandăm întotdeauna să vă planificați să vă faceți procedura de injectare cu acid hialuronic cu 1-2 săptămâni înainte de orice eveniment important sau ședință foto. Cel mai bine este să vă stabiliți ca termen 2 săptămâni pentru recuperare, mai ales dacă sunteți o persoană care se învinețește ușor.

Cât timp durează vânătăile după injectarea buzelor cu acid hialuronic?

Nu există nicio modalitate de a determina cu exactitate cât timp vor dura vânătăile după injectarea buzelor cu acid hialuronic. Unele persoane observă că vânătăile lor au dispărut în câteva zile. Alți pacienți care sunt mai predispuși la vânătăi trebuie să aștepte câteva săptămâni până când vânătăile dispar. Majoritatea oamenilor sunt nevoiți să aștepte cel puțin o săptămână pentru ca vânătăile lor să se vindece complet.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le urmăriți dacă vă confruntați cu vânătăi după acidul hialuronic in buze este o îmbunătățire zilnică. Este posibil ca acestea să nu dispară în 24 de ore, dar atâta timp cât buzele tale prezinta o imbunatatire – nu se înrăutățesc – este un semn bun că te vindeci în urma injectarii.

În Concluzie

Vânătăile de pe buze nu reprezintă un motiv de îngrijorare după efectuarea unei injecții cu acid hialuronic, deoarece acestea vor dispărea în câteva zile. Cu toate acestea, puteți accelera procesul de vindecare urmând sfaturile de pre și post tratament menționate mai sus. Înainte de a vă supune oricărei proceduri, informați-vă cât de mult puteți despre aceasta și apoi programați efectuarea tratamentului. Discutați mai întâi aspectele și preocupările pe care le aveți cu chirurgul dumneavoastră estetic. Injectarea buzelor cu acid hialuronic este o procedura cosmetica populară; astfel, orice obstrucție a fluxului sanguin va duce la rănirea vaselor de sânge, așadar asigurați-vă că efectuați procedura respectivă cu un profesionist, pentru a va bucura de rezultate frumoase și efecte secundare minime.