Meniu

Acid Hialuronic cearcane

Actualizat pe:

Originile acestor cearcăne întunecate sub ochi

Dacă sunteți în căutare de soluții pentru cearcănele de sub ochi, remediile pe care le veți găsi vor varia de la variantele home-made, cum ar fi cremele iluminatoare, până la obținerea unui filler cu acid hialuronic pentru ochi, cum ar fi Juvaderm sau Restylane, de la un dermatolog. În primul rând, cu siguranță nu ești singura care observă cearcăne întunecate sau adâncite sub ochi – această problemă comună poate fi rezultatul geneticii, al procesului natural de îmbătrânire sau al unor factori legați de stilul de viață – cum ar fi lipsa apei sau a somnului.

Acidul hialuronic pentru zona de sub ochi, sau orice alt material de umplere dermică (a pielii), poate părea o alegere drastică, dar adevărul este că poate fi unul dintre puținele lucruri care pot schimba cu adevărat aspectul zonei de sub ochi, în funcție de ceea ce cauzează cearcănele tale. Cu toate acestea, înainte de a începe să cauți pe Google dermatologi, este important să știi cât de sigur este să îți faci o injectare cu acid hialuronic sub ochi și la ce asteptari sa ai înainte, în timpul și după ce îți injectezi acid hialuronic sub ochi.

Tratamentul cearcănelor întunecate sub ochi cu acid hialuronic

Tratamentul cearcănelor de sub ochi cu acid hialuronic a devenit un procedeu din ce în ce mai popular pentru pacienții aflați în a treia, a patra și a cincea decadă a vieții.

Injecția cu acid hialuronic atinge rezultate excelente într-un timp foarte scurt, în cazul în care injectarea este într-adevăr recomandată și dacă injectarea a fost realizată corect din punct de vedere tehnic. Aceasta este singura modalitate de a obține efectul dorit. Cunoștințele anatomice detaliate sunt, prin urmare, extrem de importante pentru a obține rezultate bune și pentru a evita riscurile și efectele secundare.

Cum se realizează procedura de injectare a acidului hialuronic pentru a estompa cearcanele?

Deoarece acidul hialuronic este injectabil, acest tratament poate fi efectuat de catre medici nechirurgicali, cum ar fi dermatologii. Pregătiți-vă pentru un tratament care va dura între 20 și 30 de minute.

În primul rând, medicii vă vor realiza o fotografie a feței dumneavoastră drept referință pentru dosar, pentru a compara schimbările și pentru a vă oferi o idee clară despre zonele vizate de către injecțiile cu acid hialuronic. Pentru a începe, vi se îndepărtează machiajul de pe ochi și se dezinfectează pleoapele.

Se va aplica o cremă anestezică locală pentru confortul dumneavoastră. Injectarea precisă a acidului hialuronic este crucială pentru un rezultat pe termen lung și plăcut din punct de vedere estetic. Atunci când se injectează acidul hialuronic, acesta este aplicat chiar sub marginea orbitală. Injectarea trebuie să fie bine controlată pentru a evita umplerea în exces.

Deoarece poate apărea o umflătură ca urmare a tratamentului cu acid hialuronic, 0,2 mililitri de acid hialuronic sunt suficienți pentru primul tratament. Cu toate acestea, acidul hialuronic poate fi vizibil sau palpabil în pielea foarte subțire. Controlul după două săptămâni va arăta dacă un tratament suplimentar sub forma unei injectari ulterioare cu acid hialuronic este posibil și necesar pentru a obtine rezultatul urmarit de dumneavoastră.

Rezultate în urma tratamentului cu acid hialuronic pentru cearcane

Rezultatul unui tratament cu acid hialuronic pentru cearcăne este vizibil instantaneu. Deoarece acidul hialuronic este o substanță prezentă în mod natural în organism, este foarte bine tolerat de catre acesta. Singurele efecte secundare raportate sunt reprezentate de vânătăi usoare și o umflătură minoră în locul unde este introdusă injecția. Acestea dispar, în general, în câteva zile, fără nicio intervenție.

Tehnica de infiltrare a acidului hialuronic sub piele se realizează cu ajutorul microcanulei care ne ajută să reducem inflamația ulterioară ce apare de obicei și, odată realizată, medicii aplică un masaj ușor în această zonă pentru a distribui bine produsul aplicat.

Odată terminat tratamentul, pacientul poate reveni imediat la viața de zi cu zi, deși în următoarele câteva ore nu trebuie să se expună la temperaturi ridicate (saune, raze UVA, plajă sau piscină) sau să efectueze alte tratamente în zonă, cum ar fi radiofrecvența, masaje etc. Vă recomandăm să nu faceți exerciții fizice timp de 24 de ore după procedură.

Efecte secundare

Ideea de a face un astfel de tratament cu acid hialuronic sub ochi poate provoca incertitudine pentru mulți, mai ales că este o zonă complexă. Prin urmare, este important să înțelegeți riscurile și complicațiile implicate.

Umplutura dermică folosită în mod special pentru zona de sub ochi este făcută din acid hialuronic, care este o substanță naturală care există deja în corpul uman. Atunci când este introdus în corpul nostru, substanța de umplere diminuează adânciturile de sub ochi. Avantajul acidului hialuronic este că poate fi dizolvat cu ușurință cu o enzimă naturală numită hialuronidază (care se găsește, de asemenea, în corpul nostru). Aceasta poate fi folosită pentru a dizolva substanțele de umplere pentru cei cărora nu le place rezultatul sau care doresc să diminueze cantitatea de sub ochi. În cazul în care apar complicații severe, acidul hialuronic poate fi dizolvat pentru a preveni alte riscuri.

Deoarece zona de sub ochi este complicată, prezintă același risc de necroză ca și buzele, iar acest lucru se întâmplă atunci când injecția ajunge accidental într-o arteră, provocând moartea prematură a celulelor. Alte complicații și efecte secundare ale tratamentului pot include dureri de cap, reacții alergice, edeme (umflături), formarea de nodului, efecte secundare vasculare și, în cazuri foarte rare, orbire din cauza ocluziei arterei centrale a retinei. Acest lucru este foarte rar în domeniul cosmetic și, prin urmare, este important să vă asigurați că vă aflați pe mâini sigure și experimentate.

Este normal să apară inflamații sau disconfort în zona tratată, care vor trece în scurt timp. De asemenea, în unele cazuri, se poate produce un mic hematom, care va fi și el estompat după o scurtă perioadă de timp și care poate fi ascuns cu machiaj sau cu creme precum Thrombocid.

Dacă sunteți predispus la vânătăi sau dacă în prezent luați anticoagulante sau administrați ulei de pește, un eventual tratament cu Arnica poate ajuta la minimizarea vânătăilor. Este important de menționat că injecțiile cu acid hialuronic asupra cearcănelor nu sunt atât de dureroase pe cât par. De fapt, cei mai mulți oameni găsesc tratamentul surprinzător de confortabil.

Durata efectelor in urma tratamentului cu acid hialuronic asupra cearcanelor

Efectele tratamentului cearcănelor cu acid hialuronic durează între 6 și 12 luni, în funcție de cât de repede metabolizează fiecare pacient acidul hialuronic și, de asemenea, variaza în dependență de caracteristicile specifice ale persoanei in cauza.

Acidul hialuronic este un ingredient activ total reabsorbabil și biocompatibil, ceea ce înseamnă că, în timp, acesta se reabsoarbe progresiv, lăsând zona așa cum era înainte de tratament. Atunci când problema începe să reapară, se pot face mici retușuri pentru a menține efectul, tratamentul poate fi repetat și ajustat în funcție de necesități.

Beneficiile înlăturării cearcănelor cu acid hialuronic

Fără îndoială, umplerea cearcănelor de sub ochi cu acid hialuronic este unul dintre cele mai solicitate tratamente de către pacienții care isi doresc schimbari ce tin de medicina estetică, deoarece redă zonei un aspect mai natural și mai sănătos. Tratamentul este, prin urmare, foarte sigur și în armonie cu toate mecanismele complexe ale corpului uman.

Acidul hialuronic pentru cearcănele de sub ochi ne permite să refacem volumul pierdut, umplând cearcănele pentru a uniformiza și proiecta zona atunci când avem o adâncitură foarte accentuată. Acesta hidratează în profunzime zona datorită proprietăților de absorbție a apei ale produsului și a producției de colagen și elastină pe care o determină.

Al treilea beneficiu major este că îmbunătățește culoarea zonei datorită separării provocate de acidul hialuronic infiltrat între pielea subțire a cearcănelor și vasele de sânge și țesuturile de dedesubt. Acidul hialuronic pentru cearcăne este, de asemenea, popular și prin faptul că acțiunea de umplere face ca cearcănele de sub ochi să nu mai fie atât de umflate.

Tratarea zonei de sub ochii noștri cu acid hialuronic poate stimula, de asemenea, producția de colagen, ceea ce duce la o calitate superioară a pielii în ceea ce privește hidratarea, elasticitatea și strălucirea. Acest ingredient este o soluție populară pentru cearcăne, deoarece hidratează și umple pielea, astfel încât vasele de sânge și țesutul cutanat mai întunecat nu sunt la fel de vizibile.

Cât costă injectările cu acid hialuronic pentru cearcăne?

Chirurgia estetică este adesea costisitoare, dar alternativele de medicină estetică sunt, în general, mult mai accesibile. Vă puteți aștepta ca tratarea cearcănelor și a contururilor de sub ochi cu până la un mililitru de filler pe bază de acid hialuronic să coste aproximativ 350 de euro. Acest preț include o retușare efectuată la 15 zile după prima injecție.

Cearcănele foarte pronunțate de sub ochi ar necesita un tratament suplimentar. În acest caz, ar trebui luat în considerare o a doua ședință de tratament la un interval de patru până la șase luni. Respectiv, in aceasta situatie, a-ti putea ajunge pana la 700 euro pentru un tratament complet.

Concluzie

Injecțiile cu acid hialuronic sunt cea mai eficientă tehnică de pe segmentul estetic pentru umplerea cearcănelor de sub ochi. Acestea oferă rezultate naturale imediate care durează până la 12 luni, nu necesită timp de recuperare, nu provoacă efecte secundare și sunt total nedureroase.

Cu toate acestea, este esențial să rețineți că nu toate tipurile de cearcăne sunt tratate cu acid hialuronic; pigmentația violet este singurul tip de cearcăne care poate beneficia de această tehnică.

De asemenea, acidul hialuronic este un tratament nepermanent și reversibil. Acidul hialuronic este reabsorbit lent de către organism, dar poate fi reinjectat în timp, dacă se consideră necesar.

Tratamentul trebuie să fie de natură nepermanentă, deoarece caracteristicile anatomice ale pacientului se pot modifica de-a lungul anilor și ar putea necesita un alt tip de tratament. Acest lucru înseamnă că, dacă pacientul nu este mulțumit de rezultat, se poate aplica o substanță care dizolvă acidul hialuronic în câteva ore, readucându-l la situația inițială.