Acid Hialuronic riduri ochi

Actualizat pe:

Pe langa intrebuintarea pentru o piele mai luminoasa, mai flexibila si mai proaspata mai poti folosi acid hialuronic pentru riduri, care sunt o adevarata problema pentru multe femei si multi barbati.

Sunt mai multe tipuri de riduri care apar sub ochi, ca parte fireasca a procesului de imbatranire. Odata cu imbatranirea, pielea pierde din elastina, colagen si, odata cu ele, din capacitatea de regenerare. Una dintre cele mai expuse zone, din acest punct de vedere, este cea de sub ochi, pentru că este foarte subtire si astfel apar unul sau mai multe riduri sub ochi. Acid hialuronic in acest caz? Raspunsul este da, in functie de tipurile de riduri si de cauzele acestora.

Acid hialuronic in riduri ochi: ce tipuri de riduri sunt

Asadar, poti solicita o consultatie la o clinica de profil in care sa beneficiezi de acid hialuronic pentru ridurile ochilor. Inainte insa te poti documenta in privinta tipurilor de riduri, pentru ca acestea dicteaza solutia care poate fi luata impreuna cu medicul estetician.

  • ridurile dinamice sau de expresie – atunci cand zambesti sau cand plangi, anumiti muschi ai fetei sunt antrenati, provocand riduri de expresie. Acestea se dezvolta intre sprancene, dar si la colturile exterioare ale ochilor;
  • riduri statice – acestea sunt vizibile și atunci când mușchii sunt în repaus. Cauzele apariției lor sunt diverse: un stil de viata nesanatos, expunerea la soare, dar si ridurile de expresie se pot transforma in timp in unele statice;
  • cute – se datoreaza pierderii elasticității pielii ca urmare a inaintarii in varsta. Pot aparea sub ochi, dar si in canelurile dintre nas si gura.

Acid hialuronic in riduri ochi: cum ajuta fillerele

Injectiile cu acid hialuronic sunt cunoscute si sub denumirea de fillere, iar multe persoane folosesc acid hialuronic pentru riduri la ochi. Injectiile de acest fel contribuie la un aspect mai tanar al pielii, care se obtine foarte rapid, in conditii mult mai simple si mai putin costisitoare decat un lifting facial clasic.

Practic, cu fillere poti umple riduri adanci, poti netezi cicatrici si linii fine in doar o sedinta, care dureaza 30 de minute. In functie de tipul tenului, de problema, dar si de varsta pacientei sau pacientului, rezultatele pot fi vizibile chiar si un an.

Pentru riduri ochi, acidul hialuronic este util pentru ca, spre deosebire de toxina botulinica – ce actioneaza ca un relaxant pentru muschii de sub riduri, el astupa cutele si liniile, facand problema sa dispara. Tot cu acid hialuronic pot fi corectate si alte probleme: pometii pot fi ridicati, se corecteaza linia maxilarului si forma barbiei, iar buzele subtiri pot capata mai mult volum.

In functie de zona si de problema, se aleg fillerele potrivite si de aceea este indicat ca atunci cand iei decizia sa scapi de ridurile de sub ochi sa mergi doar la un chirurg estetician sau la un dermatolog. Procedura de injectare este non-chirurgicala si minim invaziva, dar rezultatele sale sunt imediate. Efectul va fi unul natural, iar ce este, de asemenea, foarte important este ca nu vei avea nevoie de o perioada de recuperare.