Meniu

Acid Hialuronic contraindicatii buze

Actualizat pe:

Acidul hialuronic este o substanta care se regaseste in mod natural in organism, numai ca in timp productia scade, iar daca intentionezi sa iti imbunatatesti aspectul estetic este necesar sa stii ca are si acidul hialuronic contraindicatii.

Aceste contraindicatii sunt valabile, in special, in cazul injectiilor cu acid hialuronic, folosite pentru tratarea sau ameliorarea a numeroase probeleme ale pielii, dar nu numai.

In ce situatii poate avea acidul hialuronic contraindicatii?

Cu toate ca injectarea este o procedura de infrumusetare minim invaziva, exista situatii in care poate avea chiar si acidul hialuronic contraindicatii. De cele mai multe ori, contraindicatiile vizeaza persoanele care sufera de anumite probleme de sanatate, cum ar fi boli autoimune, diabet sau tulburari ale sistemului imunitar.

Injectiile cu acid hialuronic nu sunt recomandate nici persoanelor care au anumite patologi sau afectiuni ale pielii – herpes, acnee, rozacee – injectari cu produse de infrumusetare permanente ori unele afectiuni stomatologice, ca de exemplu periodontita infectioasa, abces dentar netratat.

De asemenea, nici femeile insarcinate sau cele care inca mai alapteaza nu ar trebui sa apeleze la astfel de interventii chirurgicale minim invazive. Chiar si persoanele care au teren alergic ar trebui sa fie foarte atente la injectiile cu acid hialuronic, deoarece exista posibilitatea de a avea o reactie alergica si la una dintre substantele continute de injectii.

Tratamentele cu antiinflamatoare sau anticoagulante nu ar trebui asociate cu injectiile cu acid hialuronic, reactiile adverse care pot aparea fiind unele periculoase.

De ce are acidul hialuronic contraindicatii?

In general, situatiile in care are acidul hialuronic contraindicatii ar trebui evitate pentru a preveni aparitia unor efecte adverse, unele dintre acestea fiind chiar periculoase pentru sanatatea organismului uman.

In plus, daca se evita administrarea unor anumite medicamente cu aproximativ o saptamana inainte de injectarea cu acid hialuronic, se pot preveni o parte dintre reactiile adverse ale acestei proceduri.

Totodata, exista si contraindicatii dupa injectarea cu acid hialuronic in buze, a caror respectare este foarte importanta astfel incat procesul de recuperare sa fie unul usor si rapid, iar rezultatele sa fie cele asteptate.

Una dintre aceste contraindicatii consta in evitarea temperaturilor inalte, indiferent daca este vorba despre dusuri cu apa fierbinte, sauna sau chiar solarul, timp de aproximativ o saptamana dupa realizarea procedurii. De asemenea, activitatea fizica, fumatul si consumul de alcool sunt interzise in primele 72 de ore dupa injectarea cu acid hialuronic, la fel cum este si cazul tratamentelor cosmetice locale, masaje, microdermabraziune sau peeling-uri, timp de 14 zile dupa interventie.

Concluzie

Cand vine vorba despre interventiile estetice, trebuie sa fii constient ca unele dintre ele au si contraindicatii, exista si la acidul hialuronic contraindicatii, mai ales daca este vorba despre injectiile cu aceasta substanta.

Cu toate ca acidul hialuronic este folosit si in compozitia unor creme pentru fata, serum-uri sau alte produse cosmetice, contraindicatiile sunt valabile numai in cazul injectiilor cu acid hialuronic, deoarece acesta este introdus direct in piele, mai in profunzime, iar efectul acestora este mult mai intens.