Meniu

Marire sani Acid hialuronic

Actualizat pe:

Noua procedura de injectare a acidului hialuronic in sani a inceput sa fie folosită recent ca o alternativă nechirurgicală pentru implanturile, precum siliconul, pentru mărirea estetică a sânilor. Injectarea de acid hialuronic în sâni este un tratament de înfrumusețare pentru a spori volumul sânilor. În timp ce substanțele de umplere cu acid hialuronic au fost folosite de ani de zile pentru tratarea ridurilor faciale, utilizarea lor pentru sâni este relativ recentă. În această metodă de injectare multiplă se folosesc cantități mici de acid hialuronic pentru a mări treptat volumul sânilor, crescând dimensiunea lor generală.

Cum se efectuează procedura de mărire a sânilor cu acid hialuronic?

Procedeul de marire a sânilor cu acid hialuronic este un tratament minim invaziv care permite femeilor și chirurgilor să decidă și să obțină dimensiunea dorită a sânilor. Această procedură se realizează sub anestezie locală, fără spitalizare și fără perioade lungi de recuperare. Nu este necesară anestezia generală.

După o planificare atentă și luarea unor măsuri specifice, se fac mici incizii pe piele (aproximativ 0,5 cm) pentru a introduce canula. Cu ajutorul acesteia, se injectează cantitatea dorită de acid hialuronic sub glanda mamară care determină mărirea sânilor. Procedura constă, de obicei, în injectarea (sub control ecografic) a unei cantități variabile de acid hialuronic între mușchiul pectoral și glanda mamară.

Acidul hialuronic se numără printre cele mai frecvente tipuri de materiale de umplere dermică utilizate în procedura de mărire a sânilor. Acesta acționează prin legarea la țesutul din zona vizată, atrăgând umiditatea și determinând pielea să producă mai multă elastină, colagen și acid hialuronic în timp. Acest lucru are ca rezultat o piele mai întinsă, mai puternică și mai suplă.

Cine poate fi un candidat potrivit pentru aceasta procedura?

Înainte de a începe tratamentul de marire a sanilor cu acid hialuronic, este important de mentionat că nu orice persoană este potrivită pentru un astfel de tratament. Acest tratament este potrivit pentru cele care se află la prima mărire de sâni și nu doresc să se supună unei intervenții chirurgicale. Persoanele care doresc să își mărească ușor mărimea cupei sanilor și să revină la activitatea normală imediat după tratament sunt, de asemenea, candidați buni.

Care sunt avantajele procedurii de marire a sanilor cu acid hialuronic?

Procedura în sine este non-invazivă, deoarece nu există incizii și se lasă semne aproape imperceptibile acolo unde a fost introdusă canula. Complicațiile sunt foarte rare, deoarece procedura este una sigură, realizată sub anestezie locală. Rezultatele oferă pacienților o senzație de confort și un aspect natural. Prin urmare, datorită acestei caracteristici mai naturale a procedurii, efectul este mult mai subtil și mai delicat, ceea ce duce, în cele din urmă, la o operație estetica de cosmetică mai puțin artificială.

Recuperarea rapida este unul dintre avantaje, intrucat după tratament, pacienții își reiau activitățile obișnuite foarte repede, cu puține sau deloc vânătăi, ceea ce pentru mulți pacienți este un factor cheie în alegerea tratamentului medical.

Care sunt posibilele efecte secundare?

Există posibilitatea apariției unei umflături și a unor vânătăi în jurul locului de injectare și există, de asemenea, riscul să apară o ușoară inflamație din cauza unei reacții la acidul hialuronic injectat. În plus, există și riscul de contracție capsulară care este prezentă la toate tipurile de operații la sân, care poate fi extrem de dureroasă și poate afecta aspectul și senzația zonelor tratate. În plus, având în vedere că zona tratată este sub anestezie locală, există riscurile obișnuite ale unui astfel de tratament, de exemplu, o reacție la anestezic.

În primul rând, caracterul invaziv al procedurii duce la inflamații care pot crește riscul de cancer. În al doilea rând, nodulii, rezultați în urma injectării, pot provoca o interferență cu examenul clinic. Apoi, distorsionarea consecventă a imaginilor examenului instrumental poate duce la un diagnostic întârziat al bolilor de sân. Pot apărea vânătăi și umflături temporare timp de până la 3 zile și există, de asemenea, posibilitatea unei hemoragii interne temporare după tratament.

Pacientele care au noduli din cauza ineficienței injecției de acid hialuronic pot fi tratate prin procedura de hialuronidază. Pentru această procedură, hialuronidaza va fi utilizată pentru a dizolva acidul hialuronic injectat anterior in sani. VASER poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata nodulii după verificarea stării nodulului. Vibration Amplification of Sound Energy at Resonance este o tehnică de liposucție care folosește undele ultrasonore pentru a sparge și lichefia celulele in care a fost injectat acid hialuronic, făcându-le mai ușor de extras.

Recuperare și rezultate in urma procedurii de marire a sanilor cu acid hialuronic

Vă sugerăm să așteptați 9 până la 12 luni de la ultima injectare cu acid hialuronic în sân înainte de a efectua o mărire a sânilor, astfel încât volumul sânilor să poată fi evaluat în mod adecvat și să se poată stabili o cantitate adecvată a acidului hialuronic. Pacienta poate observa o diferență vizibilă în ceea ce privește mărirea sânilor înainte și după procedură. Trebuie să se acorde o atenție deosebită dacă se alege un compartiment subglandular pentru mărirea sânilor, deoarece cinetica resorbției acidului hialuronic este puțin înțeleasă, iar scăderea volumului sânului poate duce la o acoperire inadecvată a acestuia.

Îngrijirea ulterioară procedurii ce implica mărirea sânilor cu acid hialuronic include dormitul cu capul ridicat timp de 1 lună, evitând umezirea locului unde a fost injectat acidul hialuronic timp de cel puțin 2 săptămâni. De asemenea, trebuie să evitați să mergeți la saună timp de cel puțin 1 lună și sa evitați exercițiile care implică presiune musculară timp de cel puțin 1 lună.

Prețul tratamentului de marire a sanilor cu acid hialuronic

Prețul injectărilor cu acid hialuronic in sani variază în funcție de cantitatea folosită, însă un tratament de injectare obișnuit al sânilor costă în medie între 2.000 și 3.500 de euro. De exemplu, prețul mediu pentru o injecție cu acid hialuronic de 100 ml în fiecare sân costă între 2.000 și 3.000 de euro, însă sunt disponibile și injecții de 130 ml, care pentru ambii sâni ar costa în jur de 4.000 de euro.

Reabsorbția semnificativă a acidului hialuronic (aproximativ 50% în 12 luni) ar duce la necesitatea unor aplicări suplimentare în viitor pentru a obține rezultatele estetice dorite, ceea ce ar crește costul total al tratamentului. Deși, având în vedere că tratamentul durează doar între 12-18 luni, vor fi necesare mai multe injectari ale acidului hialuronic în sâni de-a lungul vieții dacă doriți ca efectele injecțiilor să rămână în mod permanent.

Concluzie

Acidul hialuronic devine din ce în ce mai apreciat de cele care doresc să își mărească dimensiunea decolteului și de cele care au alăptat și au rămas cu sânii lipsiți de volum. Cu toate acestea, aceste injecții nu pot crește dimensiunea sânilor unei femei decât cu până la 1 cupă, astfel încât, dacă o femeie dorește o schimbare mai evidentă și mai vizibilă a mărimii sânilor, atunci implanturile sunt în continuare recomandate ca fiind cel mai bun tratament medical pentru a obține acest rezultat mai dramatic.