Meniu

Augmentare fese

Actualizat pe:

Augmentarea feselor este o procedura care intra in categoria chirurgiei estetice si consta in marirea volumului feselor, dar si in imbunatatirea formei lor, astfel incat sa fie cat mai placute din punct de vedere estetic. Datorita faptului ca este o procedura de remodelare corporala, a capatat un nivel ridicat de popularitate mai ales in ultima vreme. Pe langa aceasta, de aceeasi popularitate se bucura si procedura de marire a sanilor, dar si liposuctia.

Procedura consta in aplicarea unui implant fesier, in urma careia posteriorul o sa fie conturat in mod placut, obtinandu-se forme voluminoase si ferme. Unul dintre motivele pentru care femeile apeleaza la o astfel de interventie consta chiar in imbunatatirea stimei de sine.

Tot ce trebuie sa stii despre augmentarea feselor

Daca si tu te confrunti cu o stima de sine scazuta din cauza faptului ca nu ai un posterior voluminos, augmentarea feselor poate fi exact procedura de care ai nevoie pentru a te bucura de fese generoase si ferme. Procedura este pusa in aplicare de medicul chirurg estetician, care iti poate recomanda implantul fesier pentru obtinerea rezultatelor dorite.

La momentul actual, exista doua tipuri de implanturi de fese – rotunde si anatomice – care sunt disponibile intr-o gama variata de dimensiuni. Modalitatea de aplicare a acestora se poate realiza atat la nivelul muschilor fesieri, cat si intramuscular, contribuind semnificativ la redarea unui aspect de rotunjime si de lifting. O alternativa adecvata se dovedeste a fi si marirea feselor prin intermediul grasimii proprii.

Avantajele procedurii de augmentare a feselor

Augmentarea feselor este una dintre cele mai populare proceduri estetice la ora actuala, situandu-se pe lista de dorinte a multor pacienti. De asemenea, cuprinde o serie generoasa de beneficii, dintre care se remarca si:

• rezultatele pe care le vei obtine au un aspect natural;
• iti vei redobandi fermitatea feselor;
• iti vei contura placut posteriorul;
• recuperarea este rapida, tinandu-se cont de indicatiile medicului specialist;
• risc scazut de aparitie a complicatiilor;
• cicatricile se vor vindeca placut.

Ce presupune perioada de recuperare in cazul augmentarii feselor?

In cadrul recuperarii dupa augmentarea feselor este nevoie ca pacientul sa respecte cu strictete toate sfaturile oferite de medicul specialist, pentru a evita cu succes riscul de aparitia a complicatiilor. Printre aspectele de care trebuie sa tii cont se numara si:

• aparitia echimozelor – dupa interventie, te vei confrunta cu echimoze si edem care se vindeca in aproximativ 2 saptamani de la operatie;
• iti va fi prescris de medicul chirurg un tratament analgezic, dar si antibiotic, pe care trebuie sa il iei pentru aproximativ 5-7 zile, pentru diminuarea nivelului de durere;
• pana la aproape 2 luni de la operatie va trebui sa porti imbracaminte speciala, recomandata de medic;
• este indicat ca in primele 10 zile de la interventie sa dormi pe burta sau pe o parte;
• tot dupa 10 zile de la operatie vei putea sta pe sezut, insa treptat, fara sa pui toata presiunea pe fese. Vei putea sa faci acest lucru dupa aproximativ 2 luni.

In concluzie, augmentarea feselor este o interventie estetica la care apeleaza multi pacienti pentru remodelarea si conturarea posteriorului. Inainte de a o pune in aplicare, asigura-te ca te informezi corespunzator.